Mišel Obama podelila nikad viđenu fotografiju iza koje se krije snažna poruka (foto)

Mišel Obama podelila nikad viđenu fotografiju iza koje se krije snažna poruka (foto)

Autor: | 07/09/2020

0

Mišel i Barak Obama važe za jedan od najskladnijih parova, poznatih svetskoj javnosti. U dobru i zlu, i kroz sve životne etape, njih dvoje idu ruku pod ruku već punih 28 godina.

Naime, Mišel i Barak Obama venčali su se 3. oktobra 1992. a kako bi se osvrnula na ulogu braka u životu mladih parova, Mišel je podelila nikad viđenu fotografiju sa njihovog venčanja.

U svom potkastu Mišel je govorila o značaju braka i poželela je da kod mlađih generacija pobudi svest o njegovoj važnosti.

Pročitajte: Mišel Obama - Memoari jedne ikone

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on Sep 6, 2020 at 10:00am PDT


- Brak može postati najvažniji deo našeg identiteta - donosi nam tako mnogo uživanja smisla i podrške tokom svakog dana - napisala je Mišel ispod svoje objave.

- Jedno je sigurno, potrebno je mnogo truda i rada, iskrenosti prema sebi i partneru. To je nešto što sam naučila - rekla je nekadašnja prva dama Sjedinjenih Američkih Država, koja je 28 godina u braku sa Barakom, sa kojim ima dve prelepe kćeri En (22) i Sašu (19).

Mišel i Barak Obama - Kako je sve počelo?

U svojim intervjuima Mišel često ističe koliko joj je suprugova podrška važna u svemu što radi. Upravo takvu podršku pružio joj je i dok je pisala svoje memoare.

Od prvih koraka načinjenih u skromnoj radničkoj porodici do života na najpoznatijoj adresi na svetu, Beloj kući u Vašingtonu, Mišel Lavan Robinson Obama prošla je put ispunjen učenjem i radom. Završila je “Prinston”, a prava je diplomirala na “Harvardu”. Kao partner u kancelariji advokatske firme, gde je bila zadužena za marketing i intelektualno vlasništvo, upoznala je budućeg muža Baraka Obamu.

U svojoj knjizi "Moja priča" otkrila je kako je počela njihova ljubav.

‒ Čim sam dozvolila sebi da priznam kako osećam nešto prema Baraku, emocije su pokuljale – snažan vihor žudnje, zahvalnosti, ispunjenosti i zadivljenosti. Kao da je taj prvi poljubac izbrisao sve brige u životu i karijeri, čak i one u vezi sa Barakom koje su me morile. Smenila ih je goruća potreba da ga bolje upoznam, da istražim i iskusim sve o njemu što brže mogu ‒ iskreno piše na početku desetog poglavlja, u kome otkriva i detalje Barakove porodične istorije.

Pročitajte: Mišel i Barak Obama - Kolekcionari skupocenih poklona

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on Nov 17, 2018 at 8:40pm PST


Kao supruga najmoćnijeg čoveka na svetu, uz koga je stajala i u lepim i u teškim trenucima, Mišel je koristila svoje znanje, uticaj, pa i šarm, da pomera granice mogućeg. Učinila je mnogo na jačanju prava žena i devojčica, ne samo u domovini, već širom sveta. Upravo zbog toga, ona danas putem svoje knjige, ali i podkasta budi svest zajednice o važnim temama, poput ljudskih prava, ljubavi, socijalne slobode. A u novom poslovnom poduhvatu, Barak je kao i do sad baš na njenoj strani.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Pročitajte još