Kuvajte sa Gvinet Paltrou: Recept za najukusnije špagete karbonara

Kuvajte sa Gvinet Paltrou: Recept za najukusnije špagete karbonara

Autor: | 28/11/2021

1

Recept Gvinet Paltrou za jedno od najpoznatijih jela italijanske kuhinje

Holivudska zvezda Gvinet Paltrou, koja na svom sajtu Goop.com objavljuje recepte za zdravu ishranu i kvalitetniji životni stil, pre nekoliko godina objavila je kuvar jednostavnog naziva „It's All Easy“. Reč je o laganijim obrocima, od smutija koji mogu da posluže kao zamena za doručak, preko supa, predjela i salata, do različitih deserta. Svi sastojci su organskog porekla, sva jela se brzo i lako pripremaju, i sve je toliko ukusno da ćete „olizati tanjir“. Ipak, jedan recept Gvinet Paltrou posebno se ističe – špageti karbonara.

Pročitajte: Sad znamo u čemu je tajna savršenog izgleda - Super zdrav obrok iz kuhinje Dženifer Aniston

 

Recept Gvinet Paltrou za špagete karbonara

Sastojci

‒ 250 g špageta

‒ 3 jaja

‒ 200 g parmezana

‒ 100 g slanine ili pančete (Gvinet više voli slaninu)

‒ 2 čena belog luka

‒ 4 kašike maslinovog ulja

‒ so i biber

Priprema

Gvinet spremanje čuvene paste karbonara započinje kuvanjem špageti. U ključalu slanu vodu ubacite vašu omiljenu testeninu i kuvajte onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.

Dok se testenina kuva u tiganju na maslinovom ulju propržite slaninu da posatane hrskava. Tek tada joj dodajte iseckan ili izgnječen beli luk. U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte parmezan i biber. Kad je testenina skuvana, procedite je i vruću ubacite u smesu s jajima. Dodajte slaninu i sve dobro izmešajte, ne vraćajući je na runglu.

Pročitajte: Lagano i ukusno - Recept za najpopularniju pastu na svetu

Promo

 

Recept Gvinet Paltrou krije jedan trik ‒ kada umutite jaja i parmezan, smesa će podsećati na kajganu, i to je odlično. Ne zaboravite da sačuvate šoljicu vruće vode u kojoj su se kuvali špageti, napomena je slavne glumice, jer je upravo taj dodatak najvažniji za postizanje svilenkaste teksture umaka.

Komentari (1)

Loading
Socrat 20:59 28.11.2021
Odgovori

Otprilike najizvorniji recept za pripremu karbonara, bez pavlake i sličnih gluposti

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti