Nataša Miljković: Posle petnaest godina vernosti bacila sam se u poslovni promiskuitet

Nataša Miljković: Posle petnaest godina vernosti bacila sam se u poslovni promiskuitet

Autor: | 25/08/2020

0

Pre tačno godinu dana Nataša Miljković, voditeljka “Novog dana”, pričala nam je o letovanju u Italiji na divnom imanju na obali Sorenta, koji je odavno zavolela. Ovog avgusta to isto imanje gleda na „Instagramu“ i „Fejsbuku“, što, kako u šali kaže, teško pada njenoj duši. U istom tonu dodaje da je prijateljima koji su otputovali rekla da nije “politički korektno” da postavljaju fotografije s plaže ili s pogledom na pučinu. Ranijih godina to ni sama nije radila, upravo zato što je smatrala da nije fer prema onima koji su ostali kod kuće i rade. Budući da je kraj jula i početak avgusta provela u studiju, imala je priliku da oseti kako je raditi usred leta.

Pročitajte: Nataša Miljković - Jedva čekam septembar, jedan od najvažnijih početaka u mom životu

‒ Bila sam na odmoru tri nedelje, a onda sam se vratila na posao da bih odmenila kolege koji su krenuli na odmor. Sada ponovo ne radim i tako će biti do kraja avgusta, ali rekla sam da mogu da me pozovu čim zatrebam. Tu sam, gotovo u istoj ulici sa „N1“ televizijom, ali su fer i ne zovu. (smeh) Proteklih 12 meseci imala sam naporan tempo, tako da će mi pauza dobro doći da se malo oslobodim stresa, da mi se koža odmori od šminke, a kosa od svakodnevnog feniranja.

Da li ćemo vas na jesen gledati na „Novoj S“ ili na „N1“?

‒ To ću vam reći u oktobru. Sigurno je da ću “Novi dan” voditi dok se Minja Miletić ne vrati, a onda ćemo napraviti novi plan.

Šalili ste se da ste, od kada ste se „razveli“ od „RTS-a“, imali nekoliko „ljubavi“.

‒ Posle 15 godina vernosti “bacila” sam se u poslovni promiskuitet, pa sam za dve godine promenila tri televizije. (smeh) Doduše, „N1“ ne mogu baš da računam kao promenu jer je to kao kad fudbalera pozajme prijateljskom klubu.

Kako vam je u tom novom klubu?

‒ Kada sam prešla na “Novu S”, Lazar mi je rekao: “Mama, uživaj kao da radiš za 'N1', a budi opuštena kao da si na 'RTS-u'”. Tu kombinaciju napravio je zato što je znao koliko sam želela da budem na „N1“, ali mu nije promaklo ni da sam na „Prvoj“ bila pod velikim stresom. Ono što mi je poželeo, to se i dogodilo. Na „Novoj S“ zaista sam uživala kao da sam na „N1“, a onda je došao i „N1“.

Pročitajte: Obećanje koje je Nataša Miljković dobila od sina raznežiće svaku majku

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasa Miljkovic (@natashamiljkovic) on Sep 3, 2019 at 8:56am PDT


Da li je lakše kad si dugo veran ili kad malo flertuješ sa strane?

‒ Vernost treba da podrazumeva i zadovoljstvo u tom odnosu. Ne bih bila srećna da sam ostala verna „RTS-u“ umesto sebi. Mogla bih da kažem i ovako – drago mi je što nisam ostala verna, a ponosim se što 15 godina jesam. Promene koje su mi se za ove dve godine desile na profesionalnom planu značile su mi kao da je prošla decenija. U državnom sistemu često je sve sporo i ništa ne može, a u privatnom “mora, i to juče, a ne sutra”. Tako se stiče sjajna profesionalna forma i posao postaje uživanje.

Pre nekoliko godina konstatovali ste da i pojedinačno i kao narod stalno radimo jedno te isto, da iz dana u dan idemo ukrug – ustanemo, krenemo na posao, kad se vratimo kući, napravimo ručak, pa sutra sve iz početka. Ova godina nam je iz temelja poljuljala sve rutine.

‒ Želela sam da prestanem da se vrtim ukrug i hvala nebesima što idem napred. U ovoj specifičnoj godini moja sreća u nesreći je što radim ono što volim. Zahvaljujući tome ni u jednom trenutku nisam se osećala zatvoreno ili izolovano, naprotiv – znala sam da radimo posao koji je potreban i koji je svakog dana sve značajniji. Mnogi prethodnih meseci nisu dobili kovid, ali su postali depresivni ili anksiozni. Više puta sam čula poređenje karantina i bombardovanja. Ja sam se tada bezbednije osećala na „BK“ televiziji iako je bila u neposrednoj blizini kineske ambasade i hotela “Jugoslavija” koji su bili mete, nego dok sam bila kod kuće. Tako sam se i sada osećala sigurnije dok sam radila, valjda zato što mi posao ne ostavlja vreme za razmišljanje o sebi.

Svi vi, koji ste radili na „BK“ televiziji, “romansirano” sećate se tih dana.

‒ Zato što taj period našeg života smatramo posebnim, a primećujem i da nas, kad se sretnemo, kolege koje sa nama nisu radile gledaju sa zavišću jer se zaista radujemo jedni drugima. Naš kolektiv je bio poput prave, vesele, funkcionalne porodice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasa Miljkovic (@natashamiljkovic) on Mar 24, 2019 at 12:13pm PDT


Odgovarajući na pitanje šta vam je deviza za prošlu godinu, rekli ste da je i za tu i za sve sledeće “da čovek mora da traži razloge za sreću, ako će da pliva”. Kako vam ide plivanje?

- Srećna sam, pre svega, zbog svog sina. Srećna sam zbog dobrih, zdravih odnosa koje imam, srećna sam svaki put kada odem na trening, srećna sam zbog posla u kome uživam i što smo ja i meni bliski ljudi do sada dobro prošli kroz sve ovo što nam se dešava.

Kada su vas pitali koji biste savet dali sebi sa početka karijere, rekli ste: “Tvoja stidljivost će te spasti mnogih opasnih situacija. Zavoli je!” Da li ste je zavoleli ili ste je vremenom izgubili?

‒ Mislim da je se nikada nisam oslobodila, ali sam, radeći ovaj posao, naučila da je sakrijem. Međutim, postala mi je draga, jer sam se zahvaljujući njoj sklanjala od svega što je moglo da mi nanese štetu ili bol. Devedesete su bile opasno vreme za odrastanje, mogao si da kreneš mnogim pogrešnim pravcima. Naravno, tada je nisam volela jer je stidljivost slabost, sklanja te od društva i tera u usamljenost, jer samo tada ne dolazi do izražaja. Nije prijatno osećanje. Uprkos tome, volela bih da Lazar ima tu vrstu stidljivosti. Srećom, jako dobro ume da proceni ko je kakav i koga treba da se kloni. Kad ga pitam zašto se ne igra sa drugarima, navede mi nekoliko razloga posle kojih zaključim da je potpuno u pravu.

Nastavak intervjua sa Natašom Miljković pročitajte u novom broju magazina "Hello!" koji je u prodaji od 21. avgusta

 

 

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Petar Đorđević/Story, Instagram