Nikola Rađen za "Hello!": Još nije vreme da kažem zbogom svojoj profesiji

Nikola Rađen za "Hello!": Još nije vreme da kažem zbogom svojoj profesiji

Autor: | 22/08/2020

0

Nikola Rađen otkriva zbog čega je promenio mišljenje o nastavku igračke karijere i ko mu u gradu pod Akropoljem najviše nedostaje.

Iako je po povratku iz Moskve, gde je dve godine igrao za “Dinamo”, najavio kraj internacionalne karijere, proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen ipak je promenio mišljenje. Tokom kratkog predaha u Beogradu jednu sezonu je bio član “Crvene zvezde”, a zatim se zaputio u Atinu, gde će u narednom periodu nastupati za „AEK“. Imajući u vidu da je u Grčkoj i ranije živeo, preseljenje mu nije teško palo, a ovog puta odlučio je da se potrudi i savlada jezik. O tome šta je presudilo da se vrati u bazen i kako mu protiču dani u zemlji o kojoj većina Srba mašta ovog leta, Nikola iz Atine govori za "HELLO!".

Pročitajte: Nikola Rađen - Ponosan sam kako su mi deca vaspitana, prvenstveno zahvaljujući majci Ani

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Radjen (@nikola_radjen) on Jul 25, 2020 at 11:56am PDT


‒ Sa ljudima koji su preuzeli vaterpolo klub „AEK“ poznajem se niz godina. Po ulasku u elitni deo takmičenja uputili su mi poziv da im se priključim. Prihvatio sam jer mi se dopao projekat koji su mi predstavili. Pošto smo u kontaktu neko vreme i pratim dešavanja u klubu, bilo nam je lako da se dogovorimo. Kako o planovima koji se odnose na predstojeću sezonu, tako i o idejama vezanim za period posle moje aktivne igračke karijere. Uspostavljeni su kontakti između uprava kluba „AEK“ i „Wind Sporta“ i započeti razgovori o realizaciji zajedničkih projekata u budućnosti ‒ odgovara Nikola na pitanje kojim argumentima se vodio kada je donosio odluku o prihvatanju ponude iz Atine.

Dodaje da profesionalnom sportisti nije lako da se rastane od nečega što je obeležilo polovinu njegovog života, ali da je sve jednostavnije kada postoji plan B.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Radjen (@nikola_radjen) on Jun 30, 2019 at 11:08am PDT


‒ Uslovi za razvoj vodenih sportova u Atini su kvalitetni, a ljudi iz „AEK-a“ izuzetno zainteresovani za projekte koje „Wind Sport“, u kome sam član upravnog odbora, sprovodi poslednjih godina. Želja mi je da znanjem i ugledom pomognem dogovor dva kluba i time trasiram nastavak svoje karijere.

Definitivni oproštaj od aktivnog igranja Nikola vidi kao prvu stranicu novog životnog poglavlja.

‒ Voleo bih da poslednja utakmica bude i prvi dan moje nove karijere, odnosno početak realizacije kampa “Number One ‒ Champions Turnira“, kako u našoj zemlji, tako i u Atini. To bi bio početak jedne nove ere vaterpola, koja bi spajanjem najboljeg što Grčka i Srbija poseduju u tom sportu omogućila njegovu masovnu popularizaciju.

Osim osvajanja brojnih medalja sa klubovima za koje je igrao, Nikola Rađen može se pohvaliti da je sa reprezentacijom Srbije stigao do najprestižnijih svetskih, evropskih i olimpijskih odličja.

Pročitajte: Ana Kokić - O Nikoli nikada nisam rekla ružnu reč, bez obzira na to šta je bilo između nas

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Radjen (@nikola_radjen) on Jan 19, 2019 at 10:49am PST


‒ Imao sam zadovoljstvo da budem član jedne od najboljih generacija u srpskom vaterpolu. Ponos zbog svega toga je pravi opis osećanja koje nosim.

Ćerke Nina i Tea čekaju da se situacija sa koronom malo smiri kako bi mogle da putuju.

‒ Čim se stvore uslovi za bezbedan dolazak, eto njih kod tate. Znam koliko su nestrpljive da me vide i da budu ovde sa mnom. Starija Nina završila je peti razred, a mlađa Tea četvrti, obe sa odličnim uspehom. Izuzetno sam ponosan na njih, kao i Ana. Obe pokazuju afinitet ka muzici i sportu, a čime god budu odlučile da se bave imaće moju nesebičnu podršku. Njih dve mi daju ogromnu motivaciju i inspirišu me za sve što radim.

Opširniju priču pročitajte u novom broju magazina “Hello!” koji je od 21. avgusta u prodaji

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Mirko Tabašević, Instagram
Tagovi: Nikola Rađen