Ispraćaj dostojan velikana: Sahranjen Rajko Dujmić

Ispraćaj dostojan velikana: Sahranjen Rajko Dujmić

Autor: | 17/08/2020

0

Muzičar i nekadašnji član grupe „Novi fosili“ Rajko Dujmić preminuo je 29. jula. Posle teške saobraćajne nesreće pao je u komu i nije se probudio. Danas je u Zagrebu kremirano njegovo telo i održan pogreb. Porodica je u međuvremenu odlučila da zavešta organe, a grad Zagreb je za posmrtne ostatke velikog muzičara obezbedio grobno mesto u Aleji velikana.

Na poslednji ispraćaj Rajka Dujmića došlo je oko četiristo kolega, kao i članovi porodice, a od njega su se oprostili dirljivim rečima.

Pročitajte: Poslednje zbogom, legendo – prijatelji se oprostili od Rajka Dujmića

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rajko Dujmic (@rajkodujmic) on Feb 24, 2019 at 5:41am PST

‒ Želim da rešim Rajkovu enigmu. Njemu je bilo najvažnije da ga vole, onako kako on voli druge. Uvek je tražio milimetar više ljubavi. I stalno se pitao, vole li me? Evo, Rajko, vidiš da te vole. Svi su tu. Grdović, Nikša Bratoš, mnogi tvoji saradnici i prijatelji. Svi su tu, Rajko. A sada kad znaš da te vole, putuj! Žurilo ti se na ovaj put ‒ preneli su hrvatski mediji reči Rajkovog dugogodišnjeg prijatelja Nenada Ninčevića.

Pročitajte: Preminuo Nenad Šarić, suprug Sanje Doležal i bubnjar “Novih fosila”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yugonostalgia - Jugonostalgija (@yugo.nostalgia) on Aug 5, 2020 at 5:09am PDT

Na ispraćaj su došli svi članovi „Novih fosila“, zatim Mladen Grdović, Vlado Kalember, Jasna Zlokić, Jasmin Stavros, Jasenko Houra Žak Houdek, Emilija Kokić i mnogi drugi muzičari. Počast mu je odao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Toplim rečima pozdravili su ga svi članovi grupe „Novi fosili“. Na pogrebu su bili i Sanja Doležal i Vladimir Kočiš Zec, i prisetili se davnih dana kada su nastupali zajedno. Svi nesporazumi su zaboravljeni, ostale su samo pesme koje su obeležile celu jednu generaciju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Youtube/Printscreen, Instagram
Tagovi: rajko dujmić