Darko Mitrović iskreno za "Hello!": Maštam o proširenju porodice

Darko Mitrović iskreno za "Hello!": Maštam o proširenju porodice

Autor: | 17/08/2020

0

Darko Mitrović - Kad život pruži novu šansu...

Ljubavni život Darka Mitrovića, jednog od voditelja emisije „Mentalno razgibavanje“ i stendap komičara, mogao bi da posluži kao inspiracija za film koji bi u gledaocima izazvao čitav spektar emocija. Kada mu je u decembru 2018. iznenada preminula supruga Snežana, sa kojom je proveo 22 godine, napisao je toliko dirljiv post na „Fejsbuku“ da je malo ko uspeo da ga pročita do kraja a da ne zaplače. Sledećih šest meseci proveo je u uverenju da će zauvek ostati sam, te da će svu pažnju usmeriti na sina Nemanju, koji je tada imao 17 godina. Međutim, ono što neko zove sudbinom, neko Bogom, a on kosmosom, poslalo je Sandru Georgijevski na njegov stendap nastup.

U trenutku kada ju je ugledao život mu se, kompjuterskim žargonom rečeno, „resetovao“. Nekoliko meseci kasnije, kada je ljubav obelodanjena, oni koji prate Darka na društvenim mrežama ili gledaju njegove emisije podelili su se u dva tabora – jednima je bilo drago što je ponovo srećan, drugi su tvrdili da nije pristojno biti srećan samo šest meseci posle suprugine smrti. Kako je sve to doživeo, a još više o ljubavi prema Sandri, pričao nam je dok smo se šetali Zemunskim kejom. Mesto je sam odabrao, uz komentar: „A gde bismo drugde kad sam Zemunac“.

Pročitajte: Nova ljubav nakon suprugine smrti - Darko Mitrović ponovo voli

‒ Nije mi jasno zašto moj privatni život izaziva toliku pažnju mada imam u vidu da sam detalje iz njega iznosio u emisijama. Kad smo bili na seminaru „BBC-a“, rekli su nam da svaki njihov novinar ili voditelj dobije uputstvo da, radeći tekstove ili emisije, polazi “iz” ličnog života, jer tako postaje bliži publici. Kao što sam pričao o svom prošlom životu, tako sam govorio i o ovom novom, ali nisam slutio da će izazvati toliko interesovanje, a pogotovo nisam očekivao toliko pretnji i uvreda. Bilo je “obećanja” da će me sačekati i prebiti, mnogo uvreda upućeno je Sandri i njenoj porodici, pokojnoj Sneži, mom Nemanji. Jedan čovek mi je čak napisao: “Mislim da bi bilo lepo da i ti sada umreš”.

Mi smo lažni moralisti koji vole da guraju nos u tuđe živote. Svako zna kako neko drugi treba da živi. Svi smo ispravni i svako je spreman da, onako biblijski, baci kamen. No, da se ne bi stekao pogrešan utisak, moram da kažem da je bilo znatno više lepih poruka u kojima su mi ljudi govorili da im je drago zbog Sandrine i moje priče, a ona se dogodila potpuno slučajno.

Kako ste se upoznali?

‒ Ugledao sam je usred mog nastupa, a kad se to desilo – zaustavio se svet. Stajala je ispod snopa svetlosti, sa istom ovakvom frizurom, u žutoj haljini. Više nisam čuo žamor, zaboravio sam tekst, ljude sam video blurovano, a sve što sam do tada mislio da je važno postalo je nebitno.

Pročitajte: Darko Mitrović i Marko Stepanović - Oproštaj od emisije “Mentalno razgibavanje”

Da vam je neko početkom te 2019. godine rekao da ćete se za koji mesec zaljubiti, šta biste pomislili?

‒ Sam, sa sinom koji je veliki emotivac, verovao sam da više ništa lepo ne može da mi se dogodi. Mislio sam čak da ništa više i ne zaslužujem. U takvim momentima čovek počne da sam sebe kažnjava. Međutim, desilo mi se nešto o čemu sam celog života maštao, a kasnije sam saznao da se isto dogodilo i Sandri. Ugledali smo se i prepoznali. Kosmos je prstom pokazao na nas dvoje. U duši sam veliki romantik, mada se to ne može zaključiti iza moje grube spoljašnjosti. Ceo moj stav je, zapravo, odbrambeni mehanizam jedne ranjive osobe - kaže Darko Mitrović.

Jeste li sebi odmah dozvolili da se zaljubite ili ste pokušali da “ućutkate” osećanja?

‒ Kući sam došao sa Sandrom u mislima, ali sam sebi rekao dobro, svidela ti se, zaista je slatka, ima divne oči i osmeh. Međutim, kad se zaljubiš, znaš da ti se to desilo i da ne možeš da kontrolišeš ono što osećaš. Čim bih se probudio pitao bih se da li će ona slušati moju emisiju. Zakazivao sam po dva stendapa nedeljno da bih video da li će doći...

Nastavak Darkove iskrene ispovesti pročitajte u novom broju magazina “Hello!” koji je od 14. avgusta u prodaji

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Luka Šarac, Hello!
Tagovi: Darko Mitrović

Pročitajte još