Urna Isidore Bjelice položena pored humki dva velikana

Urna Isidore Bjelice položena pored humki dva velikana

Autor: | 15/08/2020

0

Urna Isidore Bjelice položena je danas u 10:30 sati u rozarijumu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Na polaganje urne došla je samo najbliža porodica preminule književnice.

Kako prenose domaći mediji, urna Isidore Bjelice je položena pored humki Slobodana Jovanovića i Milorada Pavića.

Isidora Bjelica lavovsku borbu sa opakom bolešću izgubila je 5 avgusta. Autorka je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama, a osim toga, napisala je i više pozorišnih komada, kao i radio drama.

Za sobom ostavila je supruga Nebojšu Pajkića, te njihovo dvoje dece, sina Lava Grigorija i ćerku Vilu Evangelinu.

Pročitajte: Poznati se oprostili od Isidore Bjelice - Sreća je bila poznavati te!

Pre samo mesec dana, Isidora Bjelica o svojoj borbi sa karcinomom ovako je govorila na svom "Fejsbuk" profilu:

– Nisam htela da vas davim, mislila sam da mogu sama. Međutim, ovo su tako jezive fizičke i psihičke muke, da ću vas zamoliti da umolite dragog Hrista da prašta i da više završi ovu agoniju – započela je Bjelica tada na svom Fejsbuk profilu. Objasnila je da je pokušala sve što je bilo u njenoj moći. Ovim rečima rasplakala je mnoge…

– Sve što je bilo u mojoj moći ja sam probala, ali čemu je služilo? Ničemu. Samo još više i više bola. Nažalost, izolacija mi je došla glave za moju primarnu bolest. Praštajte, Gospode Isuse Hriste, pomiluj me grešnu – dodala je ona, dok su joj obožavatelji tom prilikom uputili brojne poruke podrške.

Isidora je rođena 10. decembra 1967. godine u Sarajevu. Ona je 1986. godine objavila svoju prvu knjigu pod nazivom „Prvi probuđeni“ za koju je dobila nagradu Književne omladine Jugoslavije, a nakon toga bestseleri su se nizali.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, Instagram

Pročitajte još