Lubenica dijeta - Izgubite pet kilograma za samo sedam dana

Lubenica dijeta - Izgubite pet kilograma za samo sedam dana

Autor: | 02/08/2020

0

Lubenica dijeta potpuni je hit ovog leta. Cena ove slasne namirnice već je prilično pala i možemo reći da je vreme za njemu čestu konzumaciju. Ukoliko želite da brzo korigujete svoju telesnu težninu za samo nekoliko dana, onda morate da isprobate ovu dijetu.

Lubenica sadrži 92% vode, što je odlična opcija za sve one ljude koji žele da smršaju. Voda u lubenici podstiče  mršavljenje jer ispira toksine i apetiti drži pod kontrolom. Konzumiranje lubenice osiguraće vam hidrataciju, a  nećete osećati glad ni žeđ, pa nećete posegnuti za nezdravom hranom ili pićem.

Ovo povrće, iako ga većina naziva voćem, sadrži 1,1 grama vlakana, što će vam pomoći da se osećate sito. Ono pomaže da se rešite viška vode, toksina, soli i drugih nečistoća u vašem telu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Kalinic (@tamara) дана 15. Јун 2018. у 10:53 PDT

Istraživanje sprovedeno na Institutu u Kentakiju pokazalo je da konzumacija lubenice može poboljšati lipidni sastav i smanjiti nagomilavanje masti. Ukoliko naporno trenirate, lepa vest je da će vas konzumacija lubenice osloboditi bola u mišićima, piše portal "Wall".

Lubenica dijeta - Oprez je važan!

Na dijeti budite od pet do sedam dana, nikako duže. Dijeta ima nekoliko verzija sa specifičnostima koje se razlikuju. Najpopularnija je detoksikacijska dijeta. U prvoj fazi jedete samo lubenicu tri dana. Nakon toga nastavite s uobičajenom ishranom ili postupno dodajete drugu hranu. Zatim dodajte i svoje svakodnevne obroke, s tim da večeru možete da zamenite porcijom lubenice.

Umesto sokova, konzumirajte samo vodu ili sok od lubenice. Takođe, ako žudite za desertom, lubenica može biti sjajna zamena. Osim toga, lubenica je puna vitamina i minerala, poput vitamina C i A, beta karotena, kalijuma likopena.

Pročitajte: Čitava lubenica u čaši za samo nekoliko sekundi?! Moguće je, evo i kako! (video)

Izgubite i do pet kilograma za sedam dana

Kao i sve druge detoksikacijske dijete i dijeta s lubenicom je restriktivna, a budući da konzumirate tako puno vode možete imati problema s dijarejom ili nadutosti. Ova dijeta se ne preporučuje trudnicama i osobama s oslabljenim imunološkim sistemom. Ali, ako ste zdravi, ona će vam prijati i bićete zadovoljni krajnjim rezultatima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty