Oglasio se Bane Vidaković: Nije sve kao što izgleda

Oglasio se Bane Vidaković: Nije sve kao što izgleda

Autor: | 01/08/2020

0

Posle privođenja koje je nalikovalo scenama iz akcionih filmova, istaknuti glumac Branko Bane Vidaković proveo je 48 sati u policijskom pritvoru zbog sumnje da je posedovao drogu.

Poznati glumac  Bane Vidaković (61) pušten je iz policijskog pritvora u kome je proveo 48 sati zbog sumnje da je posedovao drogu. Prema nezvaničnim informacijama, policija je došla po prijavi u jednu zgradu na Vračaru, gde je zatekla stalnog člana Narodnog pozorišta u društvu još jednog muškarca kako izlaze automobilom iz garaže. Kad su im policajci prišli, muškarac koji je bio s Vidakovićem naglo je krenuo u rikverc i tom prilikom udario u drugo vozilo i zaustavio se. Tokom pretresa osumnjičenih, vozila, kao i stana koji iznajmljuje glumac, pronađeno je oko 30 grama heroina, kažu nezvanični izvori u policiji.

- Po savetu advokata, u ovom trenutku ne mogu davati izjave. Nije sve onako kako se priča. Kad prođe malo vremena, za otprilike mesec dana, daću "Gloriji" ekskluzivnu ispovest. Sad mi je najbitnije da se vratim profesionalnim obavezama - rekao nam je Branko Vidaković u kraćem telefonskom razgovoru, za pomenuti magazin.

Pročitajte: Bane Vidaković - Meni slava i popularnost ništa ne znače, a ljudi se utrkuju da ih u javnosti bude što više

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Branko Vidaković (@bane.vidakovic59) on Jul 29, 2016 at 11:18pm PDT

Iako je na početku karijere nagoveštavao velike domete, o čemu svedoče dve nagrade publike na Filmskim susretima u Nišu, 1989. za ulogu u “Iskušavanju đavola” i 1990. za maestralno kreiran lik Pište u filmu “Seks, partijski neprijatelj broj jedan”, stiče se utisak da nije realizovao ni deo svog velikog glumačkog kapaciteta. Iza njega su brojna filmska i serijska pojavljivanja, ali po pravilu ne i glavne uloge. S druge strane, na scenama Narodnog pozorišta igra u velikom broju predstava, što je nedvosmisleni dokaz da je reč o vrhunskom dramskom umetniku.

U jednom intervjuu "Gloriji" Bane se dotakao korišćenja narkotika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Branko Vidaković (@bane.vidakovic59) on Aug 19, 2016 at 7:31am PDT

- Deo moje generacije je repertoar proširio i na droge. Toga je u to vreme bilo koliko ste hteli. Jednom mi je usred Knez Mihailove prišao poznanik, pozdravio se sa mnom i gurnuo mi komad hašiša u ruke. Da bi došao do droge, nisi morao da kao danas budeš krimos. Sve smo probali, a LSD je na nas ostavio najjači utisak. Fotograf Dragan Papić je svojevremeno izjavio: “Došao je heroin u Beograd kao kosač smrti i pokosio celu mladost Kosovske ulice.” U mom tefteru uskoro je ispod svakog drugog imena bio krstić. Ta činjenica je pomogla da se nekolicina nas u poslednjem trenutku izvuče, a meni je pomoglo to što sam se zatrpavao poslom - izjavio je glumac.

U braku s novinarkom Minom Vidaković je dobio kćerku Majdu i sina Mateja.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Danijel Davidović/Gloria, Instagram
Tagovi: Bane Vidaković