Svi za jednu planetu, jedna planeta za sve

Svi za jednu planetu, jedna planeta za sve

Autor: | 30/07/2020

0

NIS-ov Klub volontera nesebično se bori za bolji svet

Kažu da je beskorisno imati lepu kuću, ukoliko nemamo čvrste temelje na kojima će ona bezbedno stajati. Upravo ovakva poruka opisuje suštinu jednog od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, „Život na Zemlji“, usmerenog na poboljšanje uslova života na našoj planeti i njenom očuvanju. Kompanija NIS, koja je u temelje svojih biznis procesa utkala i principe održivog razvoja, u poslovanju prepoznaje 12 od 17 ciljeva održivog razvoja UN, čijem ostvarenju doprinosi svakodnevnim poslovanjem. Jedan od ciljeva je i onaj koji se tiče svih nas – kvaliteta života na Zemlji.

U važnu misiju usmerenu prevashodno na unapređenje kvaliteta života svih ljudi u Srbiji, uključili su se i zaposleni kompanije NIS, koji su 2018. godine i formalno osnovali Klub volontera. Ovaj Klub trenutno broji više od 500 članova, koji su samo tokom 2019. godine ostvarili preko 1.700 volonterskih sati pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija. Tako je u brojnim akcijama renoviran, opremljen i ulepšan veliki broj ustanova širom Srbije, naročito onih namenjenih najmlađim i najosetljivijim članovima zajednice. Članovi Kluba volontera realizovali su i brojne kreativne radionice i druženja sa osobama sa smetnjama u razvoju još jednom dokazujući da je ljudskost najbolji odgovor na sve prepreke. Pored toga, volonteri NIS-a bili su aktivni i onda kada je bilo najpotrebnije - za vreme vanrednog stanja u našoj zemlji izazvanoj epidemijom novog korona virusa. Tada su zaposleni NIS-a bili uključeni u dezinfekciju javnih površina, izradu vizira i zaštitnih maski, podršku svojim komšijama i medicinskim radnicima. Uprkos restrikcijama u kretanju zaposleni NIS-a realizovali su čak 500 volonterskih sati iskazujući odgovornost i brigu za sve članove našeg društva. Takođe, članovi Kluba volontera dopremili su pijaću vodu koju je kompanija poklonila građanima Ivanjice i Blaca, opština koje su krajem juna najviše pogođene poplavama.

NIS i njeni humani volonteri čvrsto su ubeđeni da zajedničkim naporima možemo obezbediti uslove za bolji život ne samo za nas, već i za buduće generacije. Na taj način možemo i očuvati naš jedini dom – planetu Zemlju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo NIS
Tagovi: NIS