Tamara Grujić za "Hello!": Volela bih da Lenka dobije brata ili sestru

Tamara Grujić za "Hello!": Volela bih da Lenka dobije brata ili sestru

Autor: | 25/07/2020

0

Tamara Grujić uprkos okolnostima uspešno je privela kraju sve planirane akcije, a imala je i najboljeg mogućeg šegrta – ćerku Lenku

Prolećna, deveta sezona emisije “S Tamarom u akciji” posle pauze od sedam nedelja uspešno je realizovana. Već po tradiciji, za kraj je ostavljeno snimanje specijalne akcije, koja je ovog puta podrazumevala renoviranje vikendice namenjene rehabilitaciji dece izlečene od malignih bolesti, odnosno mališana koji su bili izloženi višemesečnoj hemoterapiji. „NURDOR ‒ Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka“ kuću je dobilo na poklon od penzionera Zorana Kocića. Imajući u vidu da na plac u naselju Popovica na Fruškoj gori niko nije kročio dvadeset godina, Tamara Grujić i njena ekipa imali su pune ruke posla. Sa njima svojstvenom energijom i motivacijom prionuli su na raščišćavanje terena, a na veliko finale pozvali su i našu ekipu.

‒ Pre početka radova na kući morali smo da raskrčimo teren. Uz pomoć Žandarmerije uklonjeni su drveće, panjevi i šiblje. Izneto je devet građevinskih kontejnera đubreta. Pomogla nam je i lokalna samouprava, a priključila su se i javna preduzeća... Kuća je dobila priključak za vodu i struju, novu kanalizaciju i krov, na kraju smo preuredili i enterijer. Donacija je bila i nova ograda, prilaz za dva automobila, zasad tuja. U toj kući boraviće deca i roditelji kojima su potrebni mir i privatnost ‒ priča nam Tamara, čija je humana ekipa ove sezone dobila još jednog člana, njenu sada desetomesečnu ćerku Lenku.

Na snimanju vaših emisija uvek je živo, a ovog puta zatekli smo i desetak mališana.

‒ To su deca mojih prijatelja iz “Krsmanca”, čiji sam član i ja bila. Klinci već dugo čekaju da se pojave u mojoj emisiji i pomognu pri dekoraciji kuće. Srećna sam što imam divne dugogodišnje prijatelje i što njihova deca vole emisiju. Obećala sam da ću ih zvati kad budemo bili u blizini Beograda, a Fruška gora pokazala se kao idealna destinacija za mini-izlet u prirodu.

Pročitajte: Tamara Grujić ekskluzivno za “Hello!” - Lenka je ista tata (foto)

Radom na ovoj kući završavate još jednu sezonu. Da li ste zadovoljni postignutim?

‒ Veoma, tim pre što smo imali zaista veliki poslovni stres. Prekinuli smo snimanje na pola sezone, obustavili građevinske radove na jednoj kući, a porodica nam je sedam nedelja bila izmeštena u hotel. Stvarno užasna neizvesnost. Ipak, udruženim snagama lakše smo prebrodili prinudnu pauzu. U drugoj polovini maja nastavili smo snimanje pod velikim merama opreza. Sve smo završili do kraja juna. Pomogli smo 11 porodica i uradili vikendicu za „NURDOR“, što je oko hiljadu renoviranih kvadrata na teritoriji Vojvodine.

Kako se Lenka pokazala kao šegrt?

‒ Bog nije mogao da nam pošalje boljeg asistenta. (smeh) Ona, inače, plače samo kad je gladna, kad joj se spava, i to ponekad, nije pravilo. Mnogo je dobra, zahvalna i nasmejana. Pu, pu, da je ne ureknem! (smeh)

Da li je vama lično bilo naporno da sa bebom budete na gradilištima?

‒ Dan pred prvi zajednički izlazak na teren osećala sam užasnu brigu i tremu. Iako smo to planirali, ipak sam se pitala: “Bože, da li je ovo realno”. Imamo kamper kućicu zgodnu za spavanje i presvlačenje bebe, tu su i toalet i čajna kuhinja. Dakle, uslovi su odlični. Spojeno sa njenim karakterom, sve je bilo u najboljem redu. Ne samo meni, nego i svim članovima ekipe. Kad ko ima vremena, poigra se s njom. U odnosu na koronu i sve što smo proživeli ovog proleća, ona nam je melem na rani.

Tamara Grujić - Nadamo se porodičnom odlasku na more

Niste u panici zbog epidemije?

‒ Nije mi svejedno, ali trudim se da živim normalno. Lenku su čuvali moji prijatelji koji imaju decu i u čijim rukama znam da je bezbedna.

Gde će Tamara i njena ekipa biti u akciji ove jeseni?

‒ Od početka septembra krećemo sa snimanjem još 14 epizoda koje će biti emitovane do kraja januara 2021. Dakle, pomoći ćemo još 14 porodica na teritoriji Vojvodine. Trenutno radimo kasting, kontakt sa lokalnom samoupravom, pripremamo lokacije za snimanje... Planiramo da u avgustu odemo na odmor, a gde, još je rano reći zbog novog talasa korone.

Postoji li mogućnost da suprug i vi otputujete negde za svoju dušu, na dva dana? Bebu je očigledno lako čuvati.

‒ Nadamo se odlasku na more tokom letnje pauze, ali sa Lenkom i Milicom. Lenka je još mala, odnosno mi smo predugo čekali da postanemo roditelji da bismo poželeli da je nekome ostavimo. Neka još malo poraste pa će i to biti uobičajeno, da ostane nekoliko dana kod tetki ili babe i dede.

Pročitajte: Tamara Grujić - Prva dva meseca sa bebom bila su zaista teška, sada je prava milina

Koliko ste do sada najduže bile razdvojene?

‒ Nekoliko sati, koliko mi u Beogradu treba za trening i za završavanje obaveza.

Ukoliko ne bude prilike da Lenka ovog leta napravi prve plivačke zamahe u moru, hoćete li je voditi na bazen?

‒ Mi se još nadamo da ćemo ići na more. Ako ne bude izvodljivo, imamo u stanu lepu terasu, gde smo već stavili bazenčić “metar sa metar”. Trenutno se brčka u njemu.

Imate li vi vremena za neki vid fizičke aktivnosti? Ili vam je, zahvaljujući svakodnevnom ritmu, kondicija na zavidnom nivou?

‒ Kondiciju sam uvek imala. Zahvalna sam pre svega na genetici, po prirodi imam jako telo. Visoka sam, krupna i mišićava, oduvek. Moj najveći problem je način ishrane. Čim se opustim i počnem da isprobavam specijalitete koje mi komšinice nude, počnem da se gojim. U Beogradu skoro svakodnevno idem na treninge. Moj kućni prijatelj je Marko Petrović, čovek kome neizmerno verujem kada je reč o vežbanju i ishrani.

Tamara priželjkuje proširenje porodice

Čini mi se da ste do te mere opušteni da ste među retkim roditeljima koji ne počinju rečenicu sa “moje dete je danas uradilo to i to” ili “napredna je za svoj uzrast”.

‒ Ne pada mi na pamet. Meni je najvažnije da ima dobar i zahvalan karakter, što znači da je uvek nasmejana i raspoložena. Jedan mlad tata mi je skoro rekao na ulici: “Ne brinite, molim vas, svi prohodaju i progovore, ranije ili kasnije”. Najgore za roditelja je, čini mi se, da upadne u zamku poređenja. Svako dete je priča za sebe i drago mi je da nemam vremena da upoređujem svoju ćerku sa ostalom decom.

Jeste li pomišljali kako biste se uklopili sa profesionalnim obavezama, bebom i još jednom trudnoćom?

‒ Naravno da jesam. Nadam se da će mi to poći za rukom. Mnogo bih volela da Lenka ima brata ili sestru. To je važno kako za nju, tako i za nas kao roditelje.

Za kraj, da otkrijemo i jednu ekskluzivu. Čuli smo da ste rešili da se oprobate u glumačkim vodama.

‒ Ako se to tako može nazvati. (smeh) Pojaviću se u jednoj epizodi “Državnog posla”, premijera će biti u narednih mesec dana. Ne smem da kažem ništa više osim da jedan od njih trojice na sve moguće načine pokušava da reši svoje stambeno pitanje. “Državni posao” čine duhoviti, odlični, pristupačni i pre svega normalni momci. Karakter im je takav da vam lako razvedre tmuran dan. Nije ni čudo što njihov brend traje punih osam godina. Nadam se da će mi napisati ulogu koja će “preživeti” nekoliko epizoda.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Luka Šarac

Pročitajte još

Najnovije vesti