Jelena Simić ekskluzivno za "Hello!" otkrila pol bebe

Jelena Simić ekskluzivno za "Hello!" otkrila pol bebe

Autor: | 25/07/2020

0

Jelena Simić  - U porodičnu slagalicu popularne voditeljke prvog dana oktobra stiže još jedan važan deo – dečak kome starija sestra uveliko smišlja ime

Priželjkivala sam da po drugi put postanem mama, ali priznajem da nas je vest o trudnoći iznenadila. Život nam stalno iznova dokazuje da se sve važne stvari događaju bez plana ‒ kaže Jelena Simić, voditeljka „Radio-televizije Srbije“. Osim supruga Dragana, dekana Fakulteta političkih nauka, prinovi koja stiže 1. oktobra najviše se obradovala devetogodišnja Una.

‒ Od trenutka kada se Una rodila moj život ispunjen je na najlepši mogući način. Uvek sam želela da budem mama jedne devojčice i da joj se, u skladu sa mojim mogućnostima, potpuno posvetim ‒ iskrena je Jelena.

‒ Suprug i ja nismo planirali drugo dete, mada je Una poslednjih godina uporno ponavljala da joj je najveća želja da dobije brata ili sestru. Razmislila sam i shvatila da sam sebična prema njoj, jer znam koliko meni znači moja sestra, koliko smo upućene jedna na drugu. Ćerki nismo odmah saopštili lepu vest. Hteli smo da sačekamo da vidimo da li će sve biti u redu. Ali, pametnica je ona, brzo je primetila da nije sve kao obično. Kad smo joj rekli “ove godine ti stiže poklon koji si najviše želela”, iz prve je pogodila o čemu je reč.

Bila je to ogromna radost, nikad više poljubaca nisam dobila. (smeh) Još ne znam da li je razmak od devet godina između dvoje dece prevelik. U suštini, smatram da na povezanost braće i sestara utiču roditelji koji ih upućuju jedne na druge, razvijajući tako osećaj zajedništva i privrženosti. Verujem da će meni čak biti lakše, jer će mi Una pomagati.

Pročitajte: Voditeljka “Slagalice” Jelena Simić trudna, za “Hello!” priznaje: Zadovoljna sam i voljena žena

Simpatična devojčica već sada je mamina desna ruka.

‒ Videla je da njen tata ne dozvoljava da podignem ništa teže od kilogram, pa šta god da krenem da radim eto nje: “To ću ja, mama”. (smeh) Stalno je uz mene i beskrajno mi ulepšava ove trenutke. Zahvalna sam životu što imam tako divno dete. Una je brza i sposobna, sa njom je uvek dinamično. Ništa joj nije teško, ima energiju za troje. Sada je na raspustu i sve obavljamo zajedno. Kameru ne ispušta iz ruku, pa ćemo zahvaljujući njoj imati snimke i foto-uspomene na ovaj predivni period. Odlično je upoznata sa onlajn tehnikama kupovine, tako da mi pomaže u odabiru opreme za bebe i stvarčica. Svi zajedno sa uživanjem pripremamo prostor za bebu. Do porođaja imam još mnogo posla da obavim. Ne mogu da kažem da se odmaram.

Jelena Simić - Svi u porodici su pažljivi i nežni prema meni

‒ Trudnoća u vreme korone priča je za sebe ‒ prenosi nam svoja iskustva. ‒ Zbog epidemiološke situacije ograničila sam kretanje, iako moj organizam zahteva aktivnost. Poput većine trudnica otežano dišem, a kad stavim masku, imam osećaj da ću se ugušiti. Sve obaveze obavljam na otvorenom prostoru, ne idem u prodavnice i šoping centre. Opsesivno perem ruke. Prilagođavam se, kao svi. Mnogo toga ne znamo o koroni, pa ni kako utiče na plod, ostavlja li neke posledice... Gde god da idem i šta god da radim razmišljam da li sam se zaštitila na pravi način. Ako se malo opustim, grize me savest da možda nisam dovoljno odgovorna.

Neprekidno se preispitujem, posebno otkako je pandemija uzela maha. Ako izuzmemo atmosferu koja vlada oko nas i čini nas u najmanju ruku zabrinutim, zdravstveno se osećam odlično. Svi u porodici su pažljivi i nežni prema meni. Toliko su divni da se često našalim kako bih volela da što duže budem trudna. Žao mi je što vreme leti, jer sam već u poslednjem tromesečju. Ali, ubrzo nam dolazi nova radost, i to je lepota života.

Pročitajte: Voditeljka „Slagalice“ blista u sedmom mesecu trudnoće (foto)

Radost koja u dom Simića stiže prvog dana oktobra plave je boje.

‒ Kako se u našoj porodici rađaju samo ženska deca, očekivali smo da se taj niz nastavi. Prošle godine moja setra rodila je predivnu devojčicu Mateu, ja imam ćerku... Nema druge, mislila sam, stiže nam još jedna curica. Uradila sam test kojim se utvrđuje da li je beba genetski zdrava, kao i kog je pola. Konfete iznenađenja bile su u plavoj boji. Tako smo saznali da stiže dečak. Nama je najvažnije da je beba zdrava, a Una, kojoj smo ispunili želju, uveliko smišlja ime za brata.

Iako je prošlo dosta godina od kada je Una bila beba, Jelena je zahvaljujući sestričini stigla da “obnovi gradivo”.

‒ Kada se Una rodila pre devet godina, moja sestra i mama mnogo su pomagale suprugu i meni. Prošle godine postala sam tetka, tako da sam se podsetila kako izgleda imati bebu. (smeh) Prvu trudnoću pamtim i po iracionalnom strahu “da li ću umeti sa tako malim detetom”, “kakva ću biti mama”... Sećam se, imala sam neki “Vodič za roditelje” koji sam pratila sa velikom pažnjom. To je za mene bilo potpuno nepoznato životno polje. Sada mi nije potreban nikakav vodič. Posle Une i Matee, mogla bih savete da dajem. (smeh)

Povratak na televizijski ekran Jelena Simić najavljuje već za kraj godine.

‒ Planiram nove poslovne poduhvate, a verujem da ću uz dobru organizaciju uspeti da ostavarim sve zamisli. Ali, idemo korak po korak. Prvo da dođe beba.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Wannabe Media Studio
Tagovi: Jelena Simić

Pročitajte još