„Make-up“ saveti za besprekorno letnje teniranje

„Make-up“ saveti za besprekorno letnje teniranje

Autor: | 14/07/2020

0

Besprekorno teniranje je san svake žene kada je o nanošenju šminke reč. Postizanje besprekornog tene, koji izgleda potpuno prirodno, kao da je u pitanju potpuno odsustvo šminke, prava je umetnost, ali uz nekoliko adekvatnih bjuti-trikova ništa nije nemoguće.

Najpoznatije šminkerke „Instagrama“ dele savete za nanošenje preparata kojim se dobija besprekoran ten, koji će izgledati potpuno sveže i prirodno.

Nanesite podlogu za prirodan sjaj kože

Da bi puder savršeno „legao“ na kožu, neophodno je da detaljno očistite lice od nečistoća, a zatim ga hidrirate kremom, koja odgovara vašem tipu kože. Serum je takođe važan korak u pripremanju kože lica. Nanesite serum koji ima svetlucave čestice kako bi vaša koža pre šminkanja imala besprekoran, prirodan sjaj.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta) дана 28. Јун 2020. у 8:30 PDT

Besprekorno teniranje - Prajmer je neizostavan korak

Ne koristite prajmer kao deo svakodnevne bjuti-rutine? Upravo je to vaša greška. Prajmer je neizostavan korak u kreiranju besprekornog „make-up“ tena. To je sredstvo koje priprema kožu lica za nanošenje pudera i veoma je važno naneti ga ukoliko želite da vam puder izgleda besprekorno celog dana.

Ne razmazujte, utapkavajte!

Bez obzira na to da li puder nanosite bjuti-blenderom, četkicom ili prstima, veoma je važno da ga ne razmazujete po koži. Tajna besprekornog tena je u temeljnom utapkavanju proizvoda, kako bi se što bolje stopio sa kožom. Kada se stopi sa kožom lica i utisne u prajmer, imaćete podlogu koja će na licu stajati gotovo celog dana i prekriti sve sitne nedostatke.

Pročitajte: Beauty trikovi sa svih strana sveta

Besprekortno teniranje - Hajlajter je najvažniji

Prirodni sjaj je znak da je vaš „make-up“ besprekoran. Bitno je da znate pravu meru. Malo kremastog hajlajtera na jagodicama i vrhu nosa je sve što vam treba kako bi koža izgledala zdravo i sjajno.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta) дана 28. Јун 2020. у 8:30 PDT


Finalni korak - Setovanje

Kako bi šminka izgledala savršeno, neophodno je da setujete ten, tako bi sve stajalo na svom mestu. Ipak, da biste postigli prirodnost, „kameni“ puder nanesite samo na delove lica za koje ste sigurni da ćete tokom dana „prosijati“.

Ukoliko ste zagovornik naglašenih kontura, trenutak je da ih nakratko zaboravite. Umesto toga, jagodice blago naglasite bronzerom i dodajte malo rumenila u boji kajsije. Vaše lice trebalo bi da izgleda potpuno prirodno, a šminka je tu da naglasi ono što je na vama najlepše.

Pročitajte: Šta se prvo nanosi ‒ puder ili korektor

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Pat McGrath (@patmcgrathreal) дана 5. Мај 2020. у 8:28 PDT

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još