Kosa na godišnjem odmoru: Sa ovim frizurama bićete kraljica leta (foto)

Kosa na godišnjem odmoru: Sa ovim frizurama bićete kraljica leta (foto)

Autor: | 11/07/2020

0

Letnje frizure nikad nisu bile jednostavnije i efektnije. Isprobajte ih odmah i ne ustručavajte se da malo eksperimentišete.

Mokri šik

Frizura kao da ste upravo izronili iz mora ili bazena aktuelna je svakog leta. Ne postoji ženska osoba koja je bar jednom u životu nije „prošetala“, ovaj trend viđali smo i na modnim pistama, i na crvenom tepihu, i na ulicama, i gde god smo bacili pogled. Dobro stoji i kratkoj i dužoj kosi, posebno kada se „zaliže“, a za sezonu koja je tek počela preporučuje se baš takva. Bilo bi dobro da kosa, pre svega, bude čista. Nanesite dosta gela na celu površinu, od korena do vrha, a potom je češljem prebacite pozadi. Ostaće dugo u toj poziciji ako je isprskate lakom za oblikovanje. „Wet look“ može se nositi u svako doba dana i večeri, ali i u svim situacijama, od ležernih do onih elegantnijih. Čisto da pomenemo, odlično ide uz „smokey eyes“.

Večna romantika

Na prolećnim revijama, inspirisanim vintidž motivima, dvadesetim godinama prošlog veka i „belle epoque“ vibracijama, videli smo mnogo cveća, kako na garderobi i asesoaru, tako i u kosi. Ukoliko ovog leta planirate (svoje ili nečije) venčanje, ili jednostavno uživate u hipi ili boho načinu života, predlažemo da ukrase i dijademe zamenite svežim cvećem ili da nabavite šnale sa veštačkim. Dva-tri karanfila u kosi odvešće vas pravo u sunčanu Andaluziju, a možete i da zadenete ružu u sofisticiranu punđu poznatu kao „french twist“. Bićete zvezda zabava pod vedrim nebom, izgledaćete poput ljupke šumske vile, a cveće će u vaš stajling uneti dozu romantike i nežnosti, posebno ako ga uskladite sa bojom haljine.

Letnja frizura - Nemirni talasi

Ako niste fan uvek uglađenih i strogih frizura, i više volite razbarušene, nonšalantne pramenove, ne ustručavajte se da zatalasate kosu. Ovog leta iz mode izlaze sitne lokne, a njihovo mesto na top-listi trendova zauzimaju krupnije varijante. Ukoliko nemate prirodne talase, najbolje rešenje je odlazak u salon. Ali, ako nemate vremena za to, u pomoć može da priskoči difuzer koji ste dobili sa fenom ili "figaro" koji za tili čas može da napravi sve moguće lokne – od spiralnih do širokih. U svakom slučaju, u finalu ćete morati da učvrstite teksturu. Izaberite kvalitetnu kremu, penu ili sprej za učvršćivanje kako biste ih što duže držali pod kontrolom.

Pročitajte: Ove namirnice učiniće da vam kosa raste kao iz vode

Jagoda plava

Jagoda nije plava, ali nijansa koja se upravo vraća na scenu u velikom stilu zove se baš tako – jagoda plava („strawberry blond“). Intenzivna i efektna kombinacija blond varijante kroz koju se provlači vatrenocrvena omiljena je među holivudskim zvezdama, posebno onima sa svetlijim tenom, ali imajte na umu da uz nju ne možete „nositi“ baš svaku mejkap-paletu. Crna maskara, roze ili „nude“ karmin i svetlo rumenilo su „must have“, s tim ne možete da „promašite“. Kada je reč o senkama za oči, birajte neutralne nijanse poput bledoroze, boje breskve ili krema. Budući da „plava jagoda“ zahteva posebnu negu i da se crveni tonovi brzo ispiraju, trebalo bi da posećujete frizera svakih pet do šest nedelja i da koristite najkvalitetnije preparate. U svakom slučaju ovo će biti pravi šik kada je u pitanju izbor letnje frizure.

Letnje frizure - Kikice sa stavom

Kikice ste poslednji put imali sa, recimo, pet godina? Plele su vam ih drugarice, sestra, mama, baka... Verovali ili ne, danas ih više ne nose samo devojčice, već i neke starije dame koje se tako osećaju. Uostalom, i pletenice su način da pokažete svoju slobodu, autentičnost i stav. Ova frizura idealna je za vrele dane i odlično se slaže sa šeširima i kapama. Možete i sami da je napravite ako imate vešte prste, dobre preparate i malo strpljenja. Kosa treba da bude vlažna, ali ne skroz mokra. Nanesite regenerator, a potom je raščešljajte i izdelite na tri dela. Od vaših afiniteta zavisi da li će pletenice biti sitnije ili krupnije, no, za kakve god da se opredelite, ove sezone nećete pogrešiti.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/getty

Slične Vesti

Najnovije vesti