Poslednja želja kraljice Elizabete šokirala Britaniju

Poslednja želja kraljice Elizabete šokirala Britaniju

Autor: | 02/07/2020

0

Poslednja želja kraljice Elizabete II glavna je tema o kojoj piše britanska štampa. Pre samo nekoliko nedelja pojavila se informacija da je Elizabeta II usled pandemije virusa korona i te kako zabrinuta za svoje i zdravlje princa Filipa. Sve to uticalo je, navodno, na njenu odluku da se više ne vraća svojim kraljevskim dužnostima. Britanska kraljica na vreme je napustila kraljevski dvor i preselila se u izolaciju u Vindzor, nedaleko od Londona. Tako je uspešno izbegla najjači udar virusa korona koji je počeo da se širi i među članovima njene porodice.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) дана 13. Јун 2020. у 4:42 PDT

Ona ne želi da prestane da radi, ali pomno sluša svaki savet lekara. Sve neophodne razgovore i dogovore obavlja preko interneta.

– Verovali ili ne, ali dnevnik obaveza britanske kraljice prazan je sve do jeseni. Svi tradicionalni događaji i proslave su otkazani – navodi kraljevski biograf Endrju Morton. – Ovaj virus mesecima će biti prisutan, ako ne i godinama. Bilo bi previše rizično da kraljica počne da se susreće sa ljudima svakodnevno. Ona je oduvek volela te susrete, ali ovoliki rizik ne sme da preuzme.

Pročitajte: Neustrašiva kraljica - Elizabeta II ponovo u sedlu (foto)

Poslednja želja kraljice Elizabete je iznenađenje za sve

I dok se o njenom skidanju sa trona sve češće piše, polako je na videlo izašla i poslednja želja moćne kraljice. Naime, prema pisanju engleskih tabloida, kraljica ne može da ostane mirna sve dok svom sinu, princu Endruu ne oduzme titulu. Naime, ona je rešila da omiljenim sinu oduzme titulu jer je „oštetio porodicu skandalom koji ga je zadesio".

Taj skandal dogodio se krajem prošle godine, kada je princ Endru upleten u seks aferu u kojoj je preminuli Džefri Epstajn osuđen kao seksualni predator, a to je nanelo mnogo štete dvoru. Posle intervjua u kojem je pokušao da odbrani svoje prijateljstvo s Džefrijem, princ Endru otkrio je kako mnogi pokušavaju da se udalje od njega, a bio je prisiljen i da napusti Bakingemsku palatu.

Pročitajte: O kraljičinom obraćanju naciji i dalje se priča - Ovim je Elizabeta II oduševila Britance

Vojvodi od Jorka, princu Endruu, naloženo je da napusti privatnu kancelariju u Bakingemskoj palati. Osim toga, princ je morao i da prekine svaku vezu sa sopstvenom dobrotvornom organizacijom „Pitch@Palace“. Na njegovo mesto će stupiti „Amanda Tirsk“, a organizacija će biti preimenovana u „Pitch“.

Iako se Endru svojevoljno odrekao kraljevskih dužnosti, kraljici to izgleda nije dovoljno. Ona je čvrsto rešila da ga razreši titule, što je ujedno i njena poslednja želja.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Najnovije vesti