Ispovest supruga preminule šampionke razara dušu: Meni Bobanu neće vratiti! Njene poslednje reči i dalje odzvanjaju

Ispovest supruga preminule šampionke razara dušu: Meni Bobanu neće vratiti! Njene poslednje reči i dalje odzvanjaju

Autor: | 25/06/2020

0

Bobana-Momčilović Veličković preminula je nakon što je na svet donela sina VukašinaMiroslav Momčilović, suprug naše sjajne šampionke, iskreno priča o borbi koju je njegova supruga vodila poslednjih dana života.

Tuga je preslaba reč da opiše stanje u kome se nalazi suprug Bobane Momčilović-Veličković, višestruke evropske šampionke u streljaštvu, koja je preminula dvadeset dana posle porođaja. I kroz to nešto, nebrojeno puta snažnije i moćnije od tuge, kroz suze koje ne može i ne pokušava da sakrije, suprug naše šampionke, rukometni trener Miroslav Momčilović priča za „Kurir“ šta je sve prošao i zbog čega je odlučio da nadležnom tužiocu podnese krivičnu prijavu zbog sumnje da njegova žena nije pravilno lečena.

Pročitajte: Bobana Momčilović-Veličković tragično preminula ubrzo pošto je na svet donela sina

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) дана 29. Апр 2017. у 3:49 PDT

‒ Bobana je imala izabranog lekara koji je vodio trudnoću. On se zove Zoran Roško i lekar je na jednoj privatnoj poliklinici i Opštoj bolnici u Zaječaru. Iskreno mu je verovala. Porođaj je obavljen 1. juna carskim rezom. Rekla mi je da dete ima glavu na mene, toliko je mogla da vidi, da je umorna i da će malo da odspava. Sledećeg jutra kontaktirao sam sa doktorom jer sam se uplašio što mi se ne javlja, a on mi je rekao da je imala povišen pritisak. Rečeno mi je da ujutru donesem u bolnicu magnezijum, jer ga nema, a potreban joj je ‒ priča Miroslav.

‒ Sledećeg jutra rekao mi je da su nabavili magnezijum i da je Bobana ušla u eklampsiju. Pročitao sam šta je to i jako sam se uplašio. To je bio drugi dan njenog boravka u bolnici u Zaječaru. Oko 10 ujutru saopštio sam mu da želim da ide u Beograd. Kada mi je tražen magnezijum, zabrinuo sam se jer je njena trudnoća bila visokorizična pošto je bila dijabetičar, ali doktor me je uveravao da je sve pod kontrolom, da je već imao hiljadu takvih slučajeva. Po podne sam opet došao, i još se nisam čuo sa Bobanom. Obezbedili smo transport helikopterom, ali me je i dalje uveravao da je sve u redu i da ne treba da brinem.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) дана 18. Феб 2017. у 8:01 PST

Bobana Momčilović-Veličković preminula je u Beogradu

Narednih dana Bobana je ostala u Zaječaru.

‒ Delovala je dosta konfuzno, video sam je, čak sam ušao na odeljenje kada je bila u nekom stanju koje ne umem da opišem. Žalila se na glavobolju kao i na dan porođaja. Nastavio sam da insistiram na tome da je prebacimo u Beograd. Čuo sam se i sa nekim drugim lekarima koji su mi rekli da bi trebalo da se šalje, ali da institucija u Zaječaru to ne može da izvede onako kako treba. Nisam smeo na svoju ruku da tako nešto preduzmem, a doktor je konstantno odbijao moj predlog o prebacivanju u Beograd. Stalno mi je govorio: „Biće sve rešeno za dan, za dva“; „Ništa strašno“; „Brzo ćemo skidati konce, pa će sa bebom kući“...

Bila je konfuzna

‒ I posle mog insistiranja, u petak uveče me je njen doktor obavestio da je Bobana prebačena na interno odeljenje jer je tamo mirnije. Kada sam došao tamo, doktori su mi rekli da čekaju rezultate i da je što se tiče vitalnih organa sve u redu. Čuli smo se i to veče, i dalje je delovala konfuzno. Pitao sam je da li je u redu i rekla je da je boli glava. Sledećeg jutra me je zvao Bobanin ginekolog i rekao da moraju da je transportuju za Beograd. To je bila subota ujutru, došao sam u bolnicu i rekli su mi da treba da se radi CTG glave. Saopštili su mi da ima edem na mozgu i da je kritično. Da se čekaju doktori koji će biti u pratnji i da kreću za Beograd. Odlučio sam da i ja krenem automobilom za Beograd.

Pročitajte: Dragan Marinković Maca za “Hello!” o gubitku trojki - Ne dao Bog nikome tu vrstu iskustva

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) дана 22. Нов 2016. у 10:41 PST

Dolazak do klinike „Narodni front“ bio je potpuni šok za sve koji su se tamo našli, a prvo za doktore iz ove ustanove.

‒ Istrčala je ekipa doktora i odmah su nas pitali o čemu se radi jer nisu imali nikakvu najavu da neko dolazi iz Zaječara?! Tu smo da pomognemo, ali ne znamo šta, rekli su. Dali smo im papire, gledali su i otišli unutra. Stvarno su želeli da maksimalno pomognu, ali posle petnaestak minuta su izašli i poslali kola sa Bobanom u Urgentni centar. Rekli su nam u panici da ne gubimo vreme i da krenemo jer je ona bez svesti i nema ginekološki problem.

Bobana Momčilović-Veličković borila se do poslednjeg trena

A onda je usledila prva borba za oporavak za koju Miša kaže da je odrađena maksimalno profesionalno i ljudski.

‒ Odmah su je ubacili na reanimaciju i sigurno su se dva i po sata borili da je stabilizuju. Doktori iz Zaječara koji su bili u pratnji bili su vidno uznemireni, a ja sam samo mogao da im zahvalim što su je održali u životu do Beograda. Uspeli su da je stabilizuju i rekli su da ide direktno na CT glave, a odatle na neurologiju na intenzivnu negu. Želim da zahvalim svim lekarima ovde jer od trenutka kada smo došli u Beograd sve je bilo maksimalno. Bukvalno su joj produžili život za dve nedelje. Imala je maksimalnu negu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) дана 6. Нов 2017. у 12:45 PST

Bobana je potom došla sebi, počela da priča sa svima, mada otežano, sa potpunim razumevanjem.

‒ Njeno stanje bilo je teško i tu se videla razlika između njih i doktora u Zaječaru. Mogu samo svim doktorima ovde da zahvalim na svemu što su pokušali i što su za nju uradili. Posle dva dana, odnosno u toku noći, imala je metabolički šok, pala je u komu i to je bilo to. Intubirali su je, a koliko je bilo ozbiljno najbolje se vidi iz toga što su nam taj dan rekli da će teško preživeti noć. A ona se borila i poživela još sedam, osam dana posle toga.

Miša smatra da je bio dužan da podnese krivičnu prijavu.

‒ Meni Bobanu niko neće vratiti, ali ne želim da se ovo ikada nekome ponovi! Verujem u pravosuđe i u zdravstveni sistem da će odraditi sve kako treba. Ja ne mogu da tvrdim, niti tvrdim da ima greške i kakva je, ako je ima. Ali smatram da postoje jasni osnovi za sumnju da Bobana nije pravilno lečena i da njenu trudnoću postupajući doktor nije pratio i kontrolisao pravilno. Pre svega nije kontrolisao krvni pritisak i sprečio njegovo povišenje, a od početka je znao i morao da zna i da bude detaljno upoznat sa Bobaninim zdravstvenim stanjem.

Pročitajte: Tragedija koja je potresla ceo region - Hana Selimović se oprostila od svog dragog Igora Vuka Torbice

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) дана 25. Сеп 2017. у 1:57 PDT

Postoji osnovana sumnja da je usled tih propusta Bobana ušla u eklampsiju. Posle svega i dalje smatram da je trebalo da je iz Zaječara odmah transportuju u Beograd. Nisam stručnjak i zato sam, imajući u vidu sve podatke i činjenice, podneo krivičnu prijavu da bi se utvrdila istina. Želim da saznam istinu jer je moje dete ostalo bez majke, a ja bez Bobane. Ništa mi je neće vratiti.

Poslednji razgovor sa Bobanom zauvek će nositi sa sobom.

‒ Uvek je pitala kako je beba, poslao sam joj slike. U petak uveče smo se čuli poslednji put. Rekao sam joj da mi naš pas Bleki opet „dosađuje“, nasmejala se... I onda je bilo: „Volim te, ljubim te“. I to je to. Ona je meni bila sve u životu, iskreno, ne mogu da pričam o tome u ovom trenutku. Sve što smo imali, imali smo zajedno. Čekali smo dete i Vukašin je ostao da meni bude sećanje na Bobanu. To je ono najviše što je ostalo od nje, to je moja misija koju u životu moram da izguram. Sve ostalo otišlo je sa njom ‒ jedva izgovara Miša.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) дана 26. Сеп 2018. у 10:13 PDT

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, instagram

Najnovije vesti