Snima se novi film o životu princeze Dajane: Potpuno neočekivan izbor glavne glumice

Snima se novi film o životu princeze Dajane: Potpuno neočekivan izbor glavne glumice

Autor: | 18/06/2020

0

Život princeze Dajane još jednom na velikom platnu! Novi film po scenariju Stivena Najta režiraće Pablo Larain, a ulogu Lejdi Di tumačiće buntovna glumica Kristen Stjuart. Priča koja će se posebno osvrnuti na definitivnu odluku Lejdi Di da raskine brak sa princem Čarlsom ugledaće svetlost dana 2021. godine.

Život princeze Dajane ‒ Dokaz da nemaju sve bajke srećan kraj

Činjenica da je život princeze Dajane antiteza bajke posebno je inspirisala Laraina. Dajana i Čarls otpočeli su bajkovitu priču, krunisanu brakom, koja se završila neslavno, pod pritiskom slave, zbog prisustva javnosti i pod teretom krune. Za princezu Dajanu ništa nije bilo bajkovito. Zato je i odustala od puta kojim je krenula i mogućnosti da jednog dana bude kraljica.

Pročitajte: Princeza Dajana - Večna kraljica srca koja je volela narod i nije živela po pravilima (video)

‒ Kao mali svi smo čitali bajke. To je ono kad princ upozna princezu, koja mu postane žena i na kraju kraljica ‒ rekao je Larain za „Deadline“.

‒ Veliki je korak kada neko kaže: ne želim da budem kraljica, radije bih da budem to što jesam. To je naopaka bajka. Taj njen postupak oduvek me je fascinirao. To je suština ovog filma ‒ dodao je.

 ‒ Njen život je fascinantan, a borba za vlastitu sreću sudbinska i kobna. Želimo da upravo to podelimo sa publikom širom sveta.

Pročitajte: Čarls je Lejdi Di razočarao na samom početku - Kako je upala u vrtlog bulimije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮𝓼𝓼 𝓓𝓲𝓪𝓷𝓪 (@diana.princess.wales) on Jun 16, 2020 at 1:33am PDT

Kristen Stjuart ‒ Glumica koja će dočarati egzistencijalni slom princeze Dajane

Izbor glumice za glavnu ulogu je ono što je posebno intrigantno. Buntovna Kristen Stjuart savršeno će izneti egzistencijalnu krizu u kojoj se Lejdi Di našla u prelomnom trenutku svog života.

‒ Gledao sam Kristen u različitim ulogama i ono što je presudilo da je izaberem je snažna i slojevita priroda, kao i moć transformacije, koju kao glumica poseduje ‒ rekao je Larain.

Pročitajte: Kristen Stjuart bosonoga buntovnica na crvenom tepihu u Kanu (foto/video)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristen Stewart (@kristenstewartx) on Jun 1, 2020 at 12:09pm PDT


‒ Kristen je dragocena jer sa lakoćom nosi celu dramatičnost priče na kojoj svi zajedno radimo.

Film se neće baviti Dajaninom smrću, već će pratiti njenu ljubav prema sinovima, kao i radikalnu odluku da napusti kraljevsku porodicu. Ovo je film o borbi jedne žene. O snazi neophodnoj za radikalne uloge i promene, ali i za suprotstavljanje jednoj kulturi, koja je mit na svetskom nivou. Sve to čini da priča o Lejdi Di dobije naziv „Spenser“, prezime koje je nosila pre nego što je upoznala Čarlsa.

Pročitajte: Odevni predmet koji je princeza Dajana obožavala prodat za neverovatnu sumu (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮𝓼𝓼 𝓓𝓲𝓪𝓷𝓪 (@diana.princess.wales) on May 23, 2020 at 2:34pm PDT


Život princeze Dajane u ovom filmu neće biti prikazan u potpunosti. Film prati svega tri dana njenog života, ali upravo ona tri dana koja su prerasla u revoluciju. Cilj filma je da prenese jasnu poruku, da je u životu najvažnija borba za osobu kakva želimo da budemo.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Pročitajte još