Princ Filip: Kraljevski rođendan u izolaciji

Princ Filip: Kraljevski rođendan u izolaciji

Autor: | 10/06/2020

0

Vojvoda od Edinburga danas slavi devedeset deveti rođendan. Tim povodom na zvaničnom „Instagram“ profilu kraljevske porodice objavljena je njegova nova fotografija, na kojoj mu društvo pravi supruga, kraljica Elizabeta. Zbog pandemije korona virusa on i kraljica proslaviće važan dan u izolaciji, u Vindzoru.

Princ Filip u javnosti se retko pojavljuje od kada se 2017. povukao sa kraljevske dužnosti. Pored titule vojvode od Edinburga koju nosi, ima status supruga monarha sa najdužim stažom u Velikoj Britaniji. On i kraljica u braku su sedamdeset dve godine.

Pročitajte: Kraljica Elizabeta uznemirena - Princ Filip iznenada odvezen u bolnicu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Jun 9, 2020 at 2:35pm PDT

Vojvoda od Edinburga i kraljica Elizabeta ‒ Kraljevski rođendan u izolaciji

Poslednji put princ se javnosti obratio da bi zahvalio radnicima koji su bili u prvoj liniji odbrane u borbi protiv korona virusa.

Princ Vilijam nedavno je izjavio da je veoma zabrinut za zdravlje svojih bake i deke, ali da rade sve što je u njihovoj moći da bi ih zaštitili.

‒ Mislim na njih zbog njihovih godina, radimo sve što je u našoj moći da ih zaštitimo ‒ prenosi „BBC News“.

Pročitajte: Kejt i Vilijam od ranog detinjstva svoje mališane uče pravim vrednostima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Jun 10, 2020 at 1:26am PDT

Princ Filip ranije je boravio na imanju „Sandrigem“, a zatim se pridružio kraljici na imanju u Vindzoru, gde nadoknađuju vreme koje su proveli odvojeni. Njih dvoje danas zajedno proslavljaju prinčev rođendan.

Podsećamo da je i kraljica Elizabeta svoj devedeset četvrti rođendan proslavila u izolaciji, bez tradicionalnih počasti i proslave.

Princ Filip ‒ Rođendanske čestitke na društvenim mrežama

Ovo je, inače, prva fotografija na kojoj je princ Filip, nakon što je u decembru izašao iz bolnice i za sobom ostavio jednu veoma stresnu godinu. Još jedna čestitka stigla je i sa zvaničnog profila „Kensington palate“. Na zvaničnom „Instagram“ profilu vojvoda i vojvotkinja od Kembridža podelili su niz fotografija na kojima su Kejt i Vilijam u društvu princa Filipa, kao i novu fotografiju princa i kraljice.

Pročitajte: Kraljica Elizabeta se pridržava posebnih pravila i za stolom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on Jun 9, 2020 at 11:28pm PDT

‒ Želimo veoma srećan devedeset deveti rođendan Njegovom kraljevskom visočanstvu, vojvodi od Edinburga ‒ napisali su ispod fotografije.

Na zvaničnom „Instagram“ profilu kraljevske porodice objavljen je i niz fotografija koji prati istoriju kraljevskog para dugu sedamdeset dve godine, a sve u čast prinčevog rođendana.

Pročitajte: Princ Čarls ima najslađi rođendanski poklon za unuka Džordža

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Jun 10, 2020 at 1:26am PDT

Vojvoda od Edimburga imao burnu godinu

Naime, suprug britanske kraljice Elizabete početkom prošle godine bio je učesnik u saobraćajnoj nesreći u blizini imanja „Sandringem“. Kako je tada objavila Bakingemska palata, princ nije povređen. U drugom vozilu bile su dve žene i desetomesečna beba. Dete je prošlo bez povreda, dok je jedna putnica slomila ruku. Drugoj osobi stradalo je koleno, pa su obe zadržane u bolnici.

Pročitajte: Suprug kraljice Elizabete doživeo saobraćajnu nesreću: Princ Filip je čudom ostao nepovređen! (video)

Zatim je pred Božić princ odvezen u bolnicu jer mu je naglo pozlilo. Tada je na detaljnim analizama proveo četiri dana u bolnici „Kralj Edvard VII“.

Nadamo se da će princ Filip imati znatno bolju godinu pred sobom!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti