Princ Čarls ima najslađi rođendanski poklon za unuka Džordža

Princ Čarls ima najslađi rođendanski poklon za unuka Džordža

Autor: | 02/06/2020

0

Rođendan princa Džordža lagano se približava, zbog čega članovi kraljevske porodice već razmišljaju o idealnom poklonu za neodoljivog plavušana. Jedan od prvih koji se i javno oglasio tim povodom je Džordžov deda, princ Čarls. Gostujući u jednoj radio-emisiji, javno je podelio svoju ideju sa publikom.

Čarls je izjavio da je u detinjstvu konstantno bio okružen muzikom, ali da je pravo muzičko iskustvo iskusio tek u sedmoj godini. Za rođendan ga je majka, kraljica Elizabeta, odvela na balet u izvođenju „Boljšoj teatra“. To je bila prva poseta ruskog teatra Ujedinjenom Kraljevstvu i ostavila je ogroman uticaj na tada mladog princa.

Pročitajte: Princ Džordž puni 6 godina, očekuje ga proslava na Karibima

Kako je ovaj događaj nešto najlepše čega se seća iz detinjstva, želeo je da ga podeli sa svojim unukom, i to baš na njegov sedmi rođendan.

‒ Mene je taj performans oduševio i inspirisao. Upravo zato smatram da je vrlo važno voditi decu u razvoju da iskuse umetnost na direktan način. Rođendan princa Džordža idealna je prilika za to ‒ izjavio je princ Čarls.

Nažalost, zbog pandemske situacije, neće biti većih događaja u organizaciji „Boljšoj teatra“ na koje bi Čarls mogao da odvede princa Džordža za rođendan. Ipak, ne sumnjamo da će se njih dvojica odlično zabaviti čim se pozorišne zavese ponovo podignu.

Pročitajte: Rođendansko iznenađenje - Kraljevska porodica objavila novu fotografiju princa Luisa

Rođendan princa Džordža pomerio granice

Rođendan princa Džordža uvek je veoma važan dan za britansku kraljevsku porodicu, a i dan danas prepričava se proslava njegovog prvog rođendana.

Naime, to je bio svojevrstan presedan, jer se prvi put posle mnogo decenija dogodilo da budući monarh prvu svećicu na torti ugasi u prisustvu oba roditelja. Njegov otac gotovo da nije ni slavio prvi rođendan pre trideset jednu godinu. Vilijama je tog dana čuvala dadilja jer su princ i princeza od Velsa boravili u Kanadi.

Pročitajte: Princ Džordž neće imati najboljeg prijatelja, jer nova škola to ne preporučuje? (video)

Čarls i Dajana su sinu čestitali preko telefona jer su smatrali da je put prekratak da bi ga vodili sa sobom. Godine 1949. vojvoda Filip od Edinburga bio je u poseti mornarici na Malti, pa je Čarls prvi rođendan proslavio sa majkom. Neslavna tradicija počela je upravo sa najstarijom članicom dinastije Vindzor. Naime, tada je pokojna kraljica majka bila odsutna u vreme kada je Elizabeta Druga napunila godinu dana.

Pročitajte: Rođendan princa Džordža - Kensingtonska palata je najzad otvorila vrata za njegove drugare

Rođendan princa Džordža - Vesela žurka o kojoj se i dalje priča

Proslava prvog rođendana najpoznatije bebe na svetu održana je 22. jula 2014. godine u njegovom domu u Kensingtonskoj palati. Za veselu popodnevnu žurku malog princa pobrinule su se njegova majka i tetka Pipa Midlton, koja se, inače, bavi organizovanjem ovakvih događaja. Zabava uz čaj i poslastice upriličena je za porodicu, kumove i uži krug prijatelja. Najviše pažnje je, naravno, izazvala ponosna prabaka, kraljica Elizabeta Druga. Princ Čarls je u vreme slavlja boravio u poseti Škotskoj, ali zato je tu bio njegov mlađi sin Hari. Prvu svećicu slavljenik je gasio na torti koju je pripremila njegova majka.

Pročitajte: Male tajne kraljevske porodice - Princ Džordž i princeza Šarlot imaju divan hobi

 

Komentari (0)

Loading
Violeta Vasiljević guliver/getty, instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti