Tašana Đorđević: Nisam volela svoje ime

Tašana Đorđević: Nisam volela svoje ime

Autor: | 24/05/2020

0

Da zbog pandemije nije nastupila prinudna pauza, ekipa serije “Tate” danas bi bila mnogo bliža cilju čije je ostvarenje zacrtala do juna, a to je da sezonu zaokruži sa 184 epizode. Iako su stali na pola puta, reakcije gledalaca koji iz večeri u veče prate avanture junaka ove porodične komedije daju im podstrek da s nestrpljenjem iščekuju nastavak rada.

- Snimili smo sedamdesetak epizoda, a onda je sve stalo. Na setu je bila toliko lepa energija da smo radosni dolazili na posao i predivno se provodili. Nadam se da ćemo se uskoro vratiti pred kamere - kaže Tašana Đorđević, koja je publiku šarmirala kao Miona Bambulović, majka tri dečaka i supruga pomalo svojeglavog Vladimira.

Pročitajte: Dragan Marinković Maca za “Hello!” o gubitku trojki: Ne dao Bog nikome tu vrstu iskustva

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели serija tate (@serija_tate_1) дана 1. Мај 2020. у 12:37 PDT

Otkako je 2008. godine diplomirala, mlada glumica igrala je u brojnim serijama i predstavama, ali izgleda da su je tek “Tate” dovele u centar pažnje. U prvom intervjuu za HELLO! Tašana je pričala o poslu, popularnosti, ljubavi i ljubomori, a za početak pitali smo je čega se najviše uželela tokom izolacije i o čemu mašta uoči povratka u normalan život.

- Da li će to stvarno biti povratak normalnom životu? No, pregurali smo i gore stvari, pa ćemo i ovo. Uželela sam se roditelja, da posedim sa njima i da se lepo ispričamo. Prethodnih nedelja viđali smo se samo preko praga. Nedostaju mi kafenisanja s prijateljima, druženja, šetnje, parkovi... Možda mi je, ipak, najviše nedostajao frizer. Bila sam među prvim mušterijama kada su ponovo otvorili salone. (smeh) Period izolacije iskoristila sam da uradim ono što je uvek na listi “može da sačeka”: sredila sam stare albume, temeljno očistila policu s knjigama, isprobala nove recepte...

Tašana Đorđević - Jedva čekam da opet ustanem u pet ujutru

Poznato je da rad na ovakvim serijama podrazumeva da se na setu ostaje “od jutra do sutra”. Da li vam je prinudni godišnji odmor dobro došao da malo predahnete?

- Iskreno, odmorila sam se i naspavala. Jedva čekam da opet ustanem u pet ujutru, popijem kafu i pročitam poruku da je vozač stigao po mene. (smeh)

Pročitajte: Danijela Dimitrovska za “Hello!” otkriva koji estetski zahvat je do sada uradila

Znate li koja će biti prva scena koju ćete snimiti posle pauze? Kakva sudbina se smeši vašoj junakinji?

- Videćemo šta Mionu čeka, to će i za mene biti iznenađenje. I mi, glumci, u neizvesnosti smo šta će se dalje dešavati sa našim likovima i kakva im je budućnost.

Pročitajte: Mirjana Karanović za “Hello!”- Kako sam sredila život i figuru

Kako tumačite slogan serije “svaki čovek može biti otac, a samo retki mogu biti tate”?

- Zaista svako može biti otac, ali tate su drugari, „bogovi“, uzori. U stvarnom životu to, nažalost, ne polazi svima za rukom. Rekla bih da su naše tate dorasle tom važnom zadatku. Posvećeni su deci, svaki na svoj način.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели serija tate (@serija_tate_1) дана 10. Апр 2020. у 4:15 PDT

Mionin suprug u seriji Vlada, koga igra Branko Janković, tradicionalista je, pomalo grub, ljubomoran. Kada bi ona bila u prilici da da intervju, šta mislite da bi mu poručila?

- “Vladimire, ja te molim da se dozoveš pameti, da se sastaviš sam sa sobom, da priznaš da bez mene ne možeš i da sam ti neophodna za sva iskušenja sa kojima se susrećeš. Zajedno ćemo mnogo lakše sve prebroditi i ponovo ćemo uživati sa našim sinovima - kao pravi Bambulovići i sokolovi.” (smeh)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели serija tate (@serija_tate_1) дана 14. Апр 2020. у 1:59 PDT

Tašana Đorđević - Ljubomora je samo dokaz ljudske slabosti

Koliko vi lično imate razumevanja za muškarce kao što je Vlada, “tipične Balkance”?

- Meni je najbitnije da postoje uzajamna ljubav, podrška i razumevanje, sve ostalo su sitnice koje mogu da se premoste.

Da li vam je blizak stav znatnog broja žena da je “njegova ljubomora najveći dokaz ljubavi”?

- Definitivno nisam taj tip žene. Ljubomora je samo dokaz ljudske slabosti i nepoverenja prema drugoj osobi. Ponekad ume ozbiljno da povredi i uvredi čoveka. Ljubomora zamara i uništava odnos dvoje ljudi. Doživljavam je vrlo lično i zapravo se osećam jako loše ako se nađem u takvoj situaciji. Ponekad bih iskočila iz sopstvene kože u nemoći da dokažem da su stvari suprotne i da razlog za takvo osećanje ne postoji.

Pročitajte: Tanja Rađenović za “Hello!” - Ove godine za rođendan želim samo jedno

O vašem privatnom životu ne zna se previše, o čemu svedoče i pretrage na „Guglu“ kada se ukuca vaše ime: “Tašana - muž”, “Tašana - godište”...

- Sve je pitanje izbora. Ja sam glumica i publika treba da me zna po ulogama. Dugo igram u pozorištu i neobično mi je drago kad neko posle predstave oseti potrebu da mi se obrati, poželi da se upoznamo, da razmenimo mišljenje, jer to znači da ih je dotaklo ono što sam pružila na sceni. Na tome treba i da ostane. Privatni život je moja stvar, nema razloga da se o njemu piše ili govori.

Pročitajte: Maja Volk za “Hello!” - Neizmerno se radujem što ću postati baka

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HELLO! Magazin (@hellomagazinsrbija) дана 7. Мај 2020. у 12:17 PDT

Sudeći po podacima koji se mogu naći na vašoj zvaničnoj stranici, reklo bi se da volite da učite. Pohađali ste razne stručne radionice, završili i master studije. Imate li sklonost prema pedagoškom radu?

- Profesorka Gordana Marić podstakla me je da se stalno preispitujem i istražujem šta sve u glumi postoji, a i ja sam po prirodi takva da volim da se usavršavam. Pedagogija je divna, veoma ozbiljna i odgovorna nauka. Ako bi mi se ukazala prilika, isprobala bih se na tom polju, zašto da ne? Sve ide svojim tokom i ni za čim ne treba juriti. Ono što treba da se desi, desiće se.

Pročitajte: Sanja Vučić za “Hello!” - Moj život sa “Hašimoto sindromom”

Šta vam kaže iskustvo iz serije, šta je presudno za vaspitavanje najmlađih?

- Poverenje i ljubav, pre svega. Mislim da je u današnje vreme podjednako bitan i zdrav drugarski odnos sa decom. Od najranijih dana treba ih učiti lepom vaspitanju. Moraju da budu svesni da je porodica suština svega.

Imate retko ime. Postoji li neka zanimljiva priča kako ste ga dobili?

- Kad se samo setim koliko ga kao mala nisam volela... (smeh) Uvek sam morala više puta da ga ponovim prilikom upoznavanja, pošto bi mislili da nisu dobro razumeli. Ime mi je dao tata. Probudio se usred noći i samo rekao: “Zvaće se Tašana”. Inspiracija je bila delo Bore Stankovića. Brat je bio za neko običnije ime, ali je ipak pobedio tatin predlog. Sada, naravno, volim svoje neobično ime, doživljavam ga kao prednost.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Srećko Milosavljević

Pročitajte još