Princ Vilijam: Kakve ga roditeljske brige muče

Princ Vilijam: Kakve ga roditeljske brige muče

Autor: | 21/05/2020

0

Svi roditelji jako dobro znaju koliko je teško decu ubediti da pojedu hranu koja im nije omiljena. Postoji čitava strategija da se najmlađima objasni koliko je povrće dragoceno zbog vitamina i koliko je dobro slatkiše zameniti voćem.

I članovi britanske kraljevske porodice, princ Vilijam i vojvotkinja Kejt, imaju iste probleme sa svoje troje dece: princom Džordžom, princezom Šarlot i princom Luisom. O tome je budući britanski kralj govorio tokom video-poziva sa članovima dobrotvorne organizacije „PEEK Project“, koja obezbeđuje stotine obroka dnevno porodicama koje je najjače pogodila pandemija korona virusa.

Princ Vilijam otkrio sa kojim se problemima susreće

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on May 20, 2020 at 2:30pm PDT

Pročitajte: Kako su princ Vilijam i vojvotkinja Kejt reagovali zbog šale na račun princeze Šarlot

- Znate i sami, najgore je vreme oko večere. Raspoloženje zavisi od onoga što je servirano na stolu, zar ne? I uvek je tako. Ako roditelji pred decu stave hranu koju ona vole, večera će proći bez pogovora, no, ako je to nešto što ne žele, to je sasvim druga priča - požalio se tridesetsedmogodišnji princ Vilijam.

Pročitajte: Princeza Šarlot proslavila peti rođendan na poseban način

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on Sep 5, 2019 at 8:00am PDT

Namirnice koje se u kraljevskoj porodici nikada ne konzumiraju

U kraljevskoj porodici postoje brojna pravila koja su deo tradicije britanske monarhije, kojih moraju da se pridržavaju svi članovi. U ta pravila spadaju i namirnice koje se nikada ne konzumiraju u Kensingtonskoj palati. Članovi kraljevske porodice ne smeju da konzumiraju plodove mora da bi izbegli mogućnost trovanja hranom. Kada su u poseti stranim zemljama, ne smeju da jedu slabo pečeno meso i da piju vodu iz česme kako bi izbegli svaku opasnost koja bi im narušila zdravlje.

Pročitajte: Prinčevi Vilijam i Hari u šoku- Smrt pogodila kraljevski dvor

Lični kuvar kraljice Elizabete II otkrio šta je najviše volela princeza Dajana

Nekadašnji lični kuvar kraljice Elizabete II Daren Mekgrejdi za nju je radio 11 godina, dok nije postao lični kuvar princeze Dajane. Kuvao je i za brojne predsednike, ali i druge kraljeve i kraljice, a evo šta otkriva o ishrani britanske kraljevske porodice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on Apr 23, 2020 at 1:20pm PDT


Kraljica Elizabeta drži se „disciplinovanog“ režima ishrane koji se sastoji od četiri manja obroka dnevno. Najčešće bira pečenu ribu sa salatom ili drugu vrstu proteina s povrćem, i trudi se da izbegava skrob. Ali, ono čemu kraljica, kao i većina nas, ne može odoli jesu slatkiši.

Njen omiljeni desert je čokoladna torta. Nikada ne jede beli luk, koji je zabranjen u kuhinji u Bakingemskoj palati. Iako je ova namirnica vrlo zdrava, ostavlja neprijatan zadah u ustima koji nije poželjan dodatak u protokolarnim dužnostima kraljevske porodice.Odabir hrane princeze Dajane, tvrdi Mekgrejdi, bio je najzdravi. Izbegavala je crveno meso, a obično je birala piletinu, ribu i vegetarijanske obroke.

S druge strane, lični kuvar britanske kraljevske porodice kaže da su, za razliku od svoje majke, prinčevi Vilijam i Hari često uživali u nezdravoj hrani.

- Princeza je htela da njeni sinovi budu obični dečaci i nije im branila da jedu ono što žele - ispričao je Daren Mekgrejdi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Diana Forever (@lady.diana.forever) on May 20, 2020 at 10:56am PDT

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram