Tamara i Marina Ćosić: Vrlo smo ženstvene iako negujemo muški pristup životu

Tamara i Marina Ćosić: Vrlo smo ženstvene iako negujemo muški pristup životu

Autor: | 14/05/2020

0

Sestre Ćosić privlače pažnju gde god se pojave. Mlađa je već proglašena jednom od najlepših i najdarovitijih mladih glumica, a stariju i ništa manje atraktivnu Tamaru, ekonomistu i autorku bloga “Lepa svaki dan”, na „Instagramu“ prati 138.000 ljudi.

Sestre Ćosić, Tamara  i Marina o  duhovitim sestrinskim čarkama, porodičnim vrednostima i deljenju govore za “Hello!”

Tamarin moto je “Prati svoju strast, ona će te odvesti do tvoje svrhe”, a Marinin?

Marina: Potpuno sam saglasna sa ovim njenim, dodala bih samo da je najvažnije pratiti unutrašnji osećaj koji, zapravo, sve govori. Ako ga na vreme spoznamo, na dobrom smo putu.

Tamara: Sada bi i moje geslo moglo da glasi: “Sledi intuiciju i budi ono što jesi. Autentična i svoja”.

Jeste li jedna drugoj najstroži kritičari?

Marina: Ona meni jeste, ali nikad to nisam doživljavala drugačije nego kao sestrinsku ljubav i želju da mi pomogne i ukaže mi na neke greške. Uostalom, to i tražim od bliskih ljudi, drugi mogu da mi pričaju šta god hoće. Najvažnije mi je da su mama, tata, ona i dečko iskreni prema meni.

Pročitajte: Goca Tržan za Hello!: Pre Raše mislila sam da ne vredim

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Cosic ? (@lepasvakidan) on Jul 22, 2019 at 12:10pm PDT

Tamara: Marina je najbolja podrška, nevidljiva i nenametljiva, ona koja sve uvek uradi. A ja sam pomalo kao tetka koja stalno mora sve da kaže, onako zaštitnički. Valjda to starije sestre i rade.

Delite li sve tajne?

Marina: Tamara deli baš sve, pa se nekad osećam kao gong iz kineske priče, napravljen od drveta u koji su se sve tajne pričale, pa kad ga udare, sve izađe na videlo. Hvala bogu, imam svest i umem da ćutim kad je nešto važno. Nisam preterano misteriozna, nemam velike tajne, još manje imam potrebu da ih delim sa drugima. Ne volim kad me opterećuju poverljivim pričama, jedino Tamara ima to ekskluzivno pravo, mada, iskreno, nijednu njenu tajnu nisam zapamtila. (smeh) Kad neko počne sa onim kako ima nešto strogo poverljivo, odmah kažem da nisam prava osoba za to.

Pročitajte: Tamara Ćosić - Blogerka pomaže damama da se bolje osećaju u svojoj koži

Tamara: I dobro i loše delim sa drugima, tako pravim red u glavi. (smeh) Zato Marini hiljadu puta poveravam tajne, a ona kaže da će joj pući glava od mene.

Tamara, vi ste, između ostalog, mejkap-edukator. Znači li to da samo vi šminkate Marinu ili je to dvosmerna obaveza?

Tamara: Dvosmerno je, ali češće ja šminkam nju.

Marina: Ali, zato sam ja jedina osoba kojoj Tamara dozvoljava da joj stavi veštačke trepavice. Iz nekog razloga plaši se da joj bilo ko drugi dira oči.

Iako je uobičajeno da sestre razmenjuju garderobu, Marina i Tamara to ne čine 

Koja od vas je glas razuma u šopingu?

Tamara: Toliki sam glas razuma da jedva idem u šoping. (smeh)

Marina: Ona uopšte ne razmišlja o stvarima koje poseduje, nego kupuje misleći kako će se u ormanu same kombinovati, što se, naravno, nikad ne dešava, pa ponekad ne zna šta da obuče. (smeh) A ja kupujem baš mnogo, prava sam kupoholičarka.

Razmenjujete li garderobu?

Marina: Ne. I dugo je vladalo mišljenje da je to zato što Tamara ne želi da joj garderoba bude uništena. Činjenica je da sam, dok smo živele zajedno, sređivala svu njenu garderobu: ušivala sam dugmiće, krpila rašivene bluze i slično.

Pročitajte: Milica Jelić i Ivan Paunić za Hello!: Naslednik Luka ukrao slavu mami i tati (video)

Tamara: Nas dve ne nosimo istu veličinu, pa je to glavni razlog što ne delimo garderobu. I kad mi se dopadne nešto njeno, što mogu da obučem, volim da to kupim i da znam da je moje, da mogu uvek da ga imam, jer ponekad nešto nosim kao uniformu, maltene nedeljama, dok se ne smuči i meni i svima oko mene. (smeh)

   Njihove suštinske razlike se ogledaju u karakteru 

Koje su vaše suštinske sličnosti, a u čemu se baš razlikujete?

Marina: Slične smo po vrednostima koje nosimo iz porodice, onom čemu su nas roditelji naučili, a suštinske razlike ogledaju se u karakteru.

Tamara: Isto se odnosimo prema najvažnijim životnim stvarima, mada je Marina u mnogim situacijama tolerantnija, često brzopleta, dok je kod mene obrnuto.

Kako doživljavate jedna drugu?

Marina: Pored toga što je hodajući haos i zec koji uvek kasni, Tamara je neverovatno biće, ono koje je spremno da bezrezervno uloži sebe u neki posao, iako, možda, nema nikakve logike u tome. Svima će izaći u susret i svima će da “džvanjka” šta ne treba da se radi, ali će završiti celu stvar i na kraju će sve to ispasti odlično. Ovo će čudno zvučati jer sam ja mlađa sestra, ali Tamara je baš sazrela i toliko se promenila da je sad postala najdivnija osoba sa kojom može da se sedi i razgovara. Ranije nije bilo tako.

Pročitajte: Goga Sekulić za Hello!: U Srbiji još vlada uverenje da isključivo majka treba da vodi računa o domu i detetu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marina Cosic (@marinacosic) on Dec 23, 2018 at 3:34am PST

Tamara: Marina je Spartanac koji zna kada je važno da zapne kao niko i to je osobina vredna divljenja. Ujedno je emotivac, najnežnija negovateljica koja za ljude ume da uradi one fine, male stvari, koje nekad uopšte nisu male. Da učini da se osećaju dobro, da pomogne, motiviše i bude tu. I kao starija sestra za nju mogu da kažem da se puno promenila. Izrasla je u jaku osobu koja ume da odabere trenutak kada se šta radi. Ona je moj slatki batica

I Marina vas tako oslovljava. Zašto jedna drugu zovete “batice”?

Tamara: Iako smo obe vrlo ženstvene i doterane, suštinski negujemo muški princip i pristup životu.

Marina: I obe smo pomalo džambasi. To se najbolje vidi kad smo kod kuće, u opuštenom izdanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Cosic ? (@lepasvakidan) on Apr 23, 2019 at 2:57am PDT

Čega ste se najviše igrale kao deca, a šta je danas vaš zajednički ritual?

Tamara: Nismo se nešto mnogo igrale, obično je to bilo: “Marina, jedan, dva, tri, donesi mi to i to.” (smeh). Ipak je između nas velika razlika, starija sam šest i po godina. Kako smo bivale starije, počele smo da se bolje kapiramo i zezamo.

Marina: Igrale smo se tako što ja budem pogođena Barbikom. (smeh) Sad smo počele intenzivnije da se družimo, ali susrele smo se sa novim problemom - sve manje imamo vremena za to. Naši roditelji dobro znaju kako izgleda kada pokušavaju da nas u isto vreme pozovu kod sebe.

Pročitajte:Blogerka Tamara Ćosić - Zbog kojih make up grešaka kritikujem sestru Marinu (video)

Znači, kod vas nema porodičnog ručka?

Tamara: Za to se, ipak, nađe vremena. Dok smo živele sa mamom i tatom svi smo zajedno doručkovali, bio je to porodični ritual. I sad se bar jednom u nekoliko dana okupimo za stolom.

Zbog čega se najčešće svađate i koja prva popušta?

Marina: Nijedna. (smeh) Najviše se svađamo oko organizacije vremena. Tada baš ume da varniči, a ono što se ponekad podžapamo iz čiste nervoze ne računamo.

Tamara: Uglavnom se svađamo kada ja popujem, jer ako mislim da je nešto ispravno, to ću ponoviti i 683 puta dok neko ne shvati. A Marina, baš kao i mama, ne voli kad joj se mnogo priča.

Ima li kod vas podele na maminu, odnosno tatinu ćerku?

Tamara: Marina je karakterom više na mamu, a ja na tatu. Estetski, kažu da je obrnuto.

Marina: Sve četvoro imamo neke slične osobine. Temperamentni smo i veoma uporni.

Tamara: I svi smo vredni, svima nam je jako stalo do porodice i kućnih vrednosti, posvećeni smo ljudima koje volimo.

 

 

Zorica Zarić Luka Šarac

Pročitajte još

Najnovije vesti