Čuvena Tvigi, pola veka kasnije: Mršavost će zauvek biti u modi

Čuvena Tvigi, pola veka kasnije: Mršavost će zauvek biti u modi

Autor: | 13/05/2020

0

Lesli Loson se šezdesetih godina proslavila kao Tvigi, manekenka koja je srušila standarde lepote žene koji su vladali do tada i svoju sliku nametnula kao novi trend.

Kratka plava kosa očešljana na razdeljak, ogromne oči, melanholični izraz lica i izrazito tanka figura učinili su je instant zvezdom i licem čitave dekade, iako se zapravo na sceni zadržala samo četiri godine dok joj manekenstvo nije “dosadilo”. U međuvremenu je svoju karijeru proširila i na film, muziku i televiziju, gradeći reputaciju prave pop-kult ikone.

Pročitajte: Tek im je 50 godina - Poznate dame koje su uspele da zaustave vreme

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 1999 (@90s80s70s60s50s) дана 12. Мај 2020. у 11:33 PDT

Tvigi danas ima 70 godina i sprema se da lansira podkast “Čaj sa Tvigi” u kojem će sa svojim slavnim prijateljima pričati “o njihovoj karijeri, prošlosti, detinjstvu i stvarima koje trenutno rade”, otkrila je u intervjuu za "Guardian".

- Mnogo je strašnih priča u vestima ovih dana. Hoću ljude koji će pričati lepe priče i biti zabavni - pojasnila je Tvigi.

Pročitajte: Italijanke uživaju u testeninama i vinu, a izgledaju sjajno, koja je njihova tajna?

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 完治✨????? (@kanjioct3) дана 12. Мај 2020. у 6:40 PDT

Tvigi - Imala sam po tri para veštačkih trepavica na očima

 

Tvigi danas živi sa svojim mužem Lijem Losonom, rediteljem i glumcem. U februaru je ponovo postala baka – sad ima petoro unučadi. Ne pati za burnom mladošću – ona je se i ne seća tako. Kaže da je u svemu uživala i da nema stvari zbog kojih se kasnije kajala, mada kaže da misli da je to vreme i uspela da preživi jer nije bila sklona porocima.

- Bila sam toliko strejt da je to dosadno. Najgore što sam radila bilo je da sam pušila cigarete - kaže Lesli, dodajući da nikad nije koristila droge, čak nije ni vino pila, već je uživala u ispijanju čaja.

Ali volela je modu i još u detinjstvu imala ambiciju da postane model ili modna kreatorka. Bilo joj je zabranjeno da nosi šminku, ali se seća kako je vikendima s drugaricama sređivala lice i pokušavala da oči našminka po uzoru na svoju lutku. Baš takve su postale njen zaštitni znak.

Pročitajte: Plus size manekenka izgleda bolje nego ikada i sa 23 kilograma viška!

- Trebalo mi je sat i po da to napravim, imala sam tri para veštačkih trepavica na kapcima. Čudi me da sam uopšte mogla da otvaram oči - smeje se danas i dodaje:

- Takođe, povlačila sam linije ispod očiju. I 1966, kad sam iz anonimnosti ubačena u ludilo, to je bio moj izgled.

Lesli je imala samo 16 godina kada ju je otkrio jedan modni novinar, pošto je video fotografije na kojima predstavlja nove frizerske trendove.

- Za mesec dana bila sam u svim novinama i dobijala ponude da odem u Pariz. Ne mogu da kažem da mi se nije dopadalo”, kaže Tvigi, prenosi "Nova", i priseća se sjaja i uzbudljivog života koji je išao uz poslovne ponude. A Tvigi je zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu postala internacionalni supermodel.

Pročitajte: Tajne savršene linije Naomi Kembel - Ovo radi svaki dan u tačno određeno vreme

Tvigi - Ne dopadaju mi se sestre Kardašijan

Smatra se da je upravo ona pokrenula trend ekstremno mršavih devojaka, iako tvrdi da je njen izgled bio potpuno prirodan i da je normalno jela, a da je jednostavno genetika bila zaslužna za to kako ona izgleda. S druge strane, imperativ mršavosti pripisuje modnoj industriji.

- Isto je sa starijim modelima, sad u reklamama sve više prikazuju starije modele u reklamama. Ne mislim da će visoka moda ikada odustati od mršavosti, ali na drugim poljima počeli su da prihvataju različite veličine i oblike tela, kako i mislim da treba.

Tvigi se 2009. našla na udaru javnosti zbog još jedne kontroverze tipične za modni svet, kad se pojavila u jednoj reklami i ispostavilo se da je fotošopirana.

Pročitajte: Da li možete uživati u hrani i biti vitke - Francuskinje znaju kako

- To nema veze sa mnom. Ja odem i uradim posao. Ako oni to uzmu i doteruju, ja apsolutno nemam ništa s tim - objasnila je, vidno uznemirena optužbama da daje mladima pogrešan primer i iskrivljene standarde lepote.

Pročitajte: Kako je Kardašijan porodica postala poznata?

Ipak, za isto je prošle godine optužila sestre Kardašijan.

- Ne dopada mi se kako one izgledaju, sve na njima je plastično i lažno. One su plaćene da reklamiraju takav izgled i takve intervencije. Odlazak kod plastičnog hirurga je postao sasvim normalna stvar. Zaista ne volim te filere kojima hirurzi popunjavaju lica žena. Zbog njih izgledaju kao veverice - izjavila je Tvigi, priznajući da je i sama u jednom trenutku poželela da ode na korekciju, ali je ubrzo odustala od te ideje.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram
Tagovi: Lesli Loson Tvigi

Pročitajte još

Najnovije vesti