Anđelina Džoli o najvećem životnom udarcu: Bolelo je više nego što sam mislila da je moguće

Anđelina Džoli o najvećem životnom udarcu: Bolelo je više nego što sam mislila da je moguće

Autor: | 11/05/2020

0

Anđelina DžoliGubitak bliske osobe ostavlje duboke tragove na duši. Neke često ne prebolimo nikada. Odlazak roditelja je gubitak koji nas promeni za ceo život.  Kaže se da tada definitvno odrastamo jer prestajemo da budemo nečije dete.

Glumica Anđelina Džoli retko govori o majci Maršelin Bertran, koju je izgubila 2007. godine nakon što joj je dijagnostifikovan tumor jajnika i dojke. Ipak, povodom Dana majki je napravila izuzetak, pa za " New York Times " napisala emotivan članak koji je posvetila upravo njoj.

Anđelina Džoli o najvećem životnom udarcu: Kako je majčina smrt uticala na nju

– Majku sam izgubila u tridesetim godinama, i kad se osvrnem  sada vidim koliko me njena smrt promenila. Nije bilo iznenadno, ali snažno me pogodilo iznutra.  Izgubiti majčinu ljubav i topli, mekani zagrljaj je kao da ti netko otrgne zaštitni pokrivač – napisala je emotivna Anđelina.

Pročitajte: Anđelina Džoli - Deca od roditelja ne žele savršenstvo, već iskrenost

Anđelina sa majkom (levo)

Pročitajte: Anđelina Džoli - Glumičina nekadašnja dadilja otkriva detalje o njenom problematičnom detinjstvu

Afera njenog oca holivudskog glumca Džona Vojta promenila je život njene majke i uništila joj snove o srećnom porodičnom životu.

– Kad se zatekla u situaciji da kao 26-godišnjakinja podiže dvoje dece s bivšim suprugom, slavnom osobom koja će ostaviti dugu senku na njen život, izbledeli  su snovi da će postati glumica. Ipak, uvek je volela da bude majka.

Nekoliko godina nakon majčine smrti slavna glumica je napravila na desnoj ruci malu tetovažu slova 'W' kao uspomenu na pesmu Stonesa "Winter" koju joj je majka pevala kao detetu.

Pročitajte: Kao grom iz vedra neba - Anđelina Džoli se udaje?

Pročitajte: Anđelina Džoli: Moja majka je bila mnogo bolji roditelj od mene

–  Kako je 'W' bledelo na mojoj ruci, tako je nestajao osjećaj doma i zaštite. Život je doneo mnoge promene. Imala sam lični gubitak i videla da život kreće u drugom smeru. Boleo je više nego što sam ikad pomislila da bi moglo boleti –  kaže Džoli koja je među ostalim gubicima prošla i kroz gorki razvod s bivšim suprugom Bredom Pitom.

Anđelina Džoli jako liči na svoju majku od koje je nasledila pogled ali pre svega držanje.

– Moja mama je oduvek želela da budem glumica. Jako mlada sam krenula u pozorište i na audicije. Tek pre pet godina shvatila sam da zapravo ne želim da glumim. Ali, nisam znala ni za šta drugo –

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BAHAR DENİZ✍? (@badesnews) on Nov 8, 2019 at 8:13am PST

– Teško je i da pomislim da mogu da budem dobra majka kao što je ona bila. Ona je čitav svoj život posvetila majčinstvu – istakla je glumica. 

Maršelin Bertran se skoro osam godina borila sa karcinomom, da bi nakon teške borbe preminula 2007. godine od raka jajnika.

Glumica je ambasadorka UNICEF-a pa je govorila i o iskustvima koje je stekla u kontaktu sa majkama koje žive u siromaštvu

– Mislim  i na majke koje sam upoznala, koje žive raseljene i u siromaštvu. Put majčinstva svaka je započela sa obećanjem da će učiniti sve što može kako bi zaštitila svoje dete, žrtvovati i svoj život ako je potrebno. Kad su poražene i ućutkane neke su stvari još tragičnije – rekla je glumica.

Pročitajte: Anđelina Džoli - Deca su mi pomogla da ozdravim

– Odajem počast svim majkama koje se osećaju bespomoćno, ali poslednji delić snage, svaki poslednji komadić hrane i jedini pokrivač daju svojoj deci. A svima koji tugujete na Majčin dan, nadam se da ćete u sećanjima pronaći utjehu i snagu – napisala je Anđelina.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram