Majka Luke Jovića: Zbog sestrine bolesti je sazreo

Majka Luke Jovića: Zbog sestrine bolesti je sazreo

Autor: | 06/05/2020

0

Potpisivanjem ugovora sa Real Madridom prošle godine, vrednog 60 miliona evra, Luka Jović je postao najskuplje ime u istoriji srpskog fudbala. Životna priča fudbalskog asa jedna je od onih koje nadahnjuju. Rođen  u malom mestu Batar kraj Bjeljine, kao petogodišnjak je zavoleo loptu. Tri godine kasnije zaigrao je u Zvezdinoj omladinskoj školi, za šta veliku zaslugu ima otac Milan, koji je u jednom intervjuu otkrio da njegov sin nije imao lako detinjstvo.

Luka Jović danas je jedan od najboljih fudbalera na svetu, ali njegov put do zvezda bio je trnovit

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on Mar 11, 2020 at 12:09pm PDT

Pročitajte: Luka Jović - Prelepo iznenađenje za trudnu Sofiju

–  Luka praktično nije imao detinjstvo. Bio je dete kada su mu se razbolele i baka i sestra, zbog često sam često boravio u Beogradu pa je moj otac bio prinuđen da ga čuva. Morao je s njim da ide i na njivu, a bio je veoma živahan. Dešavalo se da deda mora da ga zaveže, da mu Luka ne pobegne, ali sve je to život.  Naša drama se završila na najbolji mogući način – rekao je svojevremeno Lukin otac, a sada je njegova majka Svetlana u u okviru emisije "Majke šampioni" potvrdila da je njen suprug prvi primetio Lukin talenat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on Aug 28, 2019 at 11:02am PDT


– Možda je otac bio prvi koji je primetio talenat, da Luka u tom uzrastu zna više toga sa loptom od njegovih vršnjaka. Mnogo rano je otišao od kuće. Svaki dan ga pozovem, pitam ga šta radiš, kako si, on mi kaže dobro sam. A da li je zaista dobro? Pa pomislim koliko ga dugo nisam videla, koliko sam ga poželela, koliko mi nedostaje... I onda počnem da plačem – rekla je majka Luke Jovića i govorila o momentima kada je njihova porodica prolazila kroz težak period usled bolesti kćerke.

Suočio se sa mnogim teškim trenucima, a jedan od njih bio je kada mu se sestra razbolela

–  Luka je bio dosta mali ali mislim da je mogao da shvati težinu situacije kada je njegova sestra bila bolesna. Video je da je nema kod kuće, da je izgubila kosu, znao je da je u bolnici. Verujem da je taj period uticao na to da brže odraste i sazri kao ličnost. On je dobio dodatnu snagu nakon tog perioda i želju da uspe i napravi veliku karijeru–  opisala je Lukina majka period tokom kojeg se njegova sestra Milijana borila sa leukemijom.

Pročitajte: Bivša devojka otkrila sve - Da li je Sofija Milošević “otela” Luku Jovića od Anđele?

Pročitajte: Luka Jović otkrio istinu- Zašto nisam došao na prvi rođendan sina Davida

I sam Luka je u razgovoru za strane medije govorio o teškim situacijama koje su mu promenile život, o bolesti rođene sestre i želje da jednog dana i on bude pobednik baš kao i ona, koja je, srećom, uspela da pobedi leukemiju.

– Ne govorim mnogo o ovome, ali kada sam imao 9 ili 10 godina, starija sesta je bila ozbiljno bolesna, to je bio momenat koji je obeležio naše živote. Doktori su otkrili da ima leukemiju, bila je jako dugo u bolnici. Mama je prestala da se bavi vođenjem marketa kako bi brinula o njoj. Tokom cele godine, porodica je bila razdvojena, živeo sam sa tatom i dedom, išao u Zvezdu, dok je mama bila uz sestru. Bilo je to teško vreme, ali ono čega se najviše sećam je osećaj odlaska kući u Batar posle utakmica sa Zvezdom – rekao je a potom se prisetio jednog posebnog dana.

Pročitajte: Nestvarno lepa- Luka Jović je u vezi sa Sofijom Milošević, a koja zanosna plavuša mu je rodila sina (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on Jan 28, 2020 at 10:55am PST

– Jednog dana, dok me je tata vozio kući sa treninga, stao je i pokupio ujaka i rođaka. Nisam znao šta se dešava, ali onda sam shvatio da imamo veliko slavlje. Otišli smo kući i sestra je imala papirnu kapu koja je ličila na rođendansku. Rekli su joj da je izlečena i taj nestvaran osećaj se teško može opisati, kad znaš da je sve u redu, jer smo svi bili prestravljeni jako dugo. Kada je moja sestra pobedila bolest, to mi je dalo želju za uspehom, hteo sam da pobedim kao ona. – otvorio je dušu tada Luka.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram

Slične Vesti