Džejla Ramović otkriva beauty rituale i šta uvek ima u neseseru

Džejla Ramović otkriva beauty rituale i šta uvek ima u neseseru

Autor: | 29/04/2020

0

Džejla Ramović (17), pobednica muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", osim glasom simpatije javnosti pridobila je i zahvaljujući lepom izgledu. Njen profil na Instagramu ima preko 400.000 pratilaca, a nećemo pogrešiti ako kažemo da među njima prednjače mlade devojke kojima je pevačica iz Goražda ideal kako se treba obući ili našminkati. Potražili smo talentovanu Džejlu, koja je još srednjoškolka, kako bismo iz prve ruke saznali njene bjuti-tajne.

Kojim ritualima započinjete dan?

- Sve zavisi od toga da li imam obaveze i žurim ili mogu natenane da se doterujem. U svakom slučaju, neizostavno je umivanje hladnom vodom i nanošenje kreme za lice na biljnoj bazi “Weleda”, koja savršeno odgovara mom tipu kože. Zatim lagano krećem sa šminkom.

Pročitajte: Jelena Karleuša - Zvezde Granda su mi pomogle da prebrodim najgori period u životu

Ako je suditi po fotografijama koje objavljujete na društvenim mrežama, reklo bi se da negujete “natural look”.

- Protivnik sam prenaglašenog izgleda. Smatram da mnogo šminke pre pokvari, nego što naglasi nečiju lepotu. Uvek glasam za prirodnost. Koristim samo blagi puder i maskaru, a kada želim promenu, dodam ajlajner i senku.

Mnogim devojkama šminkanje, pogotovo očiju, koje zahteva precizne pokrete, nije jača strana. Koliko vremena je vama trebalo da se izveštite?

- Ranije me je pred nastup šminkala sestra, gledala sam kako ona to radi i postepeno učila. S vremenom shvatila sam šta mom licu najviše godi i naučila na koji način da istaknem oči. Prilično sam spretna, ajlajner izvučem za dva minuta. Tu i tamo isprobam nešto što sam videla od neke Jutjuberke i svidelo mi se, ali ne pravim značajne iskorake.

Pročitajte: Irena Jovanović otkriva eliksir svoje mladolikosti i put do top forme

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DZEJLA RAMOVIC (@dzejlaramovic) дана 3. Мар 2020. у 1:20 PST

Za potrebe televizijskih nastupa sarađivali ste sa profesionalnim šminkerima. Koje savete ste od njih usvojili?

- Nikada nisam imala ni potrebu ni želju da “crtam” ili “popunjavam” obrve. Nemam ni sada - kakve su, takve su. Negu obrva poverila sam kozmetičarki koja radi tretman oblikovanja koncem. Od nje sam dobila niz korisnih saveta, pa kad se šminkam, tačno znam koji deo bi trebalo da nijansiram kako ne bi bile presvetle u odnosu na ostatak šminke. U suštini, najbitniji je izbor pudera, od toga zavisi celokupan izgled.

Šta uvek imate u neseseru?

- Balsam za usne, kremu za ruke i parfem.

Pročitajte: Ovo se čekalo - Nova pesma i prelep spot Džejle Ramović

Džejla Ramović - Scena prosto zahteva određen izgled

Koliko se promenio vaš odnos prema ulepšavanju od kada ste deo javne scene?

- Mnogo, tačnije počela sam da se šminkam. (smeh) Ranije to nisam praktikovala, ali od kada nastupam shvatila sam da su takve stvari neminovnost. Scena prosto zahteva određen izgled. Osim toga, pre nastupa mi uvek neko priđe i zamoli me za zajedničku fotografiju, pa i iz poštovanja prema tim ljudima želim da izgledam lepo.

S obzirom na to da ste još srednjoškolka, jasno je da morate da pravite razliku između doterivanja kada idete na nastavu, za običan izlazak ili pred televizijske kamere. Kako to postižete?

- Iskreno, ja ne nosim previše šminke ni na nastupu, ni kad gostujem u nekoj emisiji, a kamoli kad idem u školu. Najviše volim da se sama sređujem jer stavljam samo najosnovnije pre svega s namerom da prikrijem manje nedostatke kao što su crvenilo ili vidljivi kapilari.

Pročitajte: Džejla Ramović sabira utiske nakon pobede: Ne mogu vam se dovoljno zahvaliti

Šta je za vas “ne, nikako” za odlazak u školu?

- Veštačke trepavice, pre svega. Ne volim ni nadograđene nokte, retko ih lakiram. I u tom smislu podržavam prirodnost.

Sestre su vam, verujem, najbolji i najiskreniji kritičari.

- Naravno, s tim što se situacija malo promenila. Nekad sam ja njih pitala za savet, danas se one konsultuju sa mnom da li im nešto lepo stoji ili me zamole da ih našminkam. Uglavnom, uloge su se zamenile. (smeh) Pratim modu, za bjuti-novine saznajem prateći popularne blogerke. Pripadam generaciji koja se informiše preko Instagrama, pa obično pre sestara znam koji su novi trendovi.

Koje blogerke su vam uzor?

- Dopada mi se Dunja Jovanić, rado pratim njene vlogove.

Džejla Ramović - Garderoba ispred kozmetike

Koje proizvode za negu tela koristite?

- Nemam omiljeni brend, kupke i kreme biram na osnovu lepog mirisa. (smeh)

Da li ste od devojaka koje bi pre izdvojile novac za garderobu ili za dobar kozmetički preparat?

- Iskreno, pre bih dala novac za odeću. Još sam mlada da bi mi kozmetika bila prioritet. Istovremeno, ako je prizvod kvalitetan i odgovara mi, ne žalim da platim. Racionalna sam, ne gomilam kutijice već kupujem samo ono što mi je potrebno i što znam da ću redovno koristiti.

Pročitaj: Napunili ste tridesetu – izbacite ovo iz svog nesesera!

Koji vam je omiljeni parfem?

- "Versace Bright Crystal".

Koji tretman za negu biste voleli da probate?

- Za sada nemam potrebu da bilo šta radim. Povremeno odem na masažu i kao što sam spomenula, obrve negujem koncem jer posle tog tretmana najbolje rastu. Sestre su, dok su bile u Mostaru, to počele da praktikuju, a onda i ja za njima. Kasnije je devojka koja vodi salon proširila posao u još nekoliko gradova, tako da bar jednom mesečno samo zbog obrva odem do Sarajeva. (smeh)

Eva Čubrović ATA Images, Instagram

Pročitajte još