Tanja Rađenović za "Hello!": Ove godine za rođendan želim samo jedno

Tanja Rađenović za "Hello!": Ove godine za rođendan želim samo jedno

Autor: | 28/04/2020

0

Tanja Rađenović za rođendan bi volela da dobije kraj vanrednog stanja, kad sve ovo prođe, pobeći će na more, a posebno je ponosna na svoju sestru, doktorku koja radi u Italiji.

Kako ovih dana funkcioniše Informativna redakcija Televizije „Pink“?

- Mislim da se Informativna redakcija “vakcinisala” i stekla imunitet tokom majskih poplava, pa sada samo primenjujemo savladano. Veliko je profesionalno zadovoljstvo spoznaja da i u vanrednim okolnostima lako i brzo dolazimo do aktuelnih sagovornika, pravovremenih i tačnih informacija. Obim posla je višestruko uvećan, ali mi smo uigrana i profesionalna ekipa.

Pročitajte: Voditeljka Tanja Rađenović ostvarila san, sa suprugom kupila hotel

Ima li mesta strahu ili panici na ličnom planu?

- Prisutna je zabrinutost, ne i panika. Strah je normalno osećanje, osim ako mu ne dozvolite da vas nadvlada i parališe. Neću lagati, ima trenutaka kad sam uplašena, naročito kad dođem kući s posla. Ipak, sigurna sam da su to nerealni strahovi, jer se na "Pinku“ veoma ozbiljno pridržavamo svih propisanih mera.

Mnogi su višak slobodnog vremena usmerili na aktivnosti u kuhinji. Da li i vi eksperimentišete receptima?

- Ja to oduvek radim, kuhinja mi je zabava samo ako eksperimentišem. Svi u kući volimo i da pojedemo, ali i da “za pojas zadenemo”. (smeh) Držimo liniju tako što pazimo na količinu i kvalitet namirnica, i vežbamo.

Pročitajte: Goca Tržan u izolaciji samo kuva, a evo i koliko se ugojila

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tanja Radjenovic (@radjenovicka_royalgardens) дана 28. Феб 2020. у 1:04 PST

Kako vam, iz ugla roditelja, izgleda "on-line“ nastava?

- Moje ćerke u francuskoj školi imaju nastavu preko “Google Classrooma”, a tim putem rade i domaće zadatke, kontrolne, odgovaraju... Sve funkcioniše besprekorno. Tea i Anđela veći deo dana provode u virtuelnoj školi, a ostatak vremena koriste za trening, gledanje filmova, čitanje knjiga, učenje jezika.

Pročitajte: Tanja Rađenović - Odmor i slavlje na Jadranu

Aktuelan je izazov na društvenim mrežama gde se objavljuju slike iz detinjstva. Po čemu vi pamtite te dane?

- Bezbrižnost je reč koja mi prvo pada na pamet. Rado se sećam društva iz osnovne i srednje škole, sa mnogima sam i danas u kontaktu. Pamtim raspuste provedene sa bakom i dekom, koji mi mnogo nedostaju. Zahvalna sam na vaspitanju koje sam dobila od roditelja, a koje je i dalje na ceni pa mogu da ga prenosim na svoju decu.

Da li biste, da možete da vratite vreme, izabrali neki drugi profesionalni put?

- Ne bih. Nisam birala posao, on je izabrao mene. Već četvrt veka uživamo u ljubavi na prvi pogled.

Pročitajte: Dea Đurđević: Najteže mi pada što ne mogu sama da se okupam, obučem i jedem

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tanja Radjenovic (@radjenovicka_royalgardens) дана 19. Сеп 2019. у 4:57 PDT

Koje kvalitete mora da ima voditelj najgledanijeg informativnog programa? Kako se stiče poverenje?

- Nemam recept. Osim jake redakcije, na čijim krilima letite, morate posedovati i neki iks-faktor. Ili prebacuješ preko rampe ili si samo glava koja govori, i to neubedljivo. Ponosna sam na činjenicu da sam prepoznata kao osoba kojoj se veruje. Mišljenja sam da sve javne ličnosti, a mi voditelji informative možda i više od drugih, moraju da vode računa o privatnom životu i ponašanju u javnosti. Autoritet se stiče celim paketom, ne samo šminkom, frizurom i lepom slikom u novinama.

Pročitajte: Tanji Rađenović jedan muškarac zagorčao je život, a onda igrom sudbine baš on postao muž

“Obični” ljudi uvek misle da novinari znaju više nego što se priča u javnosti. Možete li sa našim čitaocima da podelite neku ekskluzivnu informaciju?

- Određeni broj ljudi, sklonih teorijama zavere, otpratila sam sa društvenih mreža. Iritantno pametovanje i “rekla mi drugarica čija sestra radi kod šefa desne ruke predsednika kućnog saveta” ljude zaobilazim u širokom luku. A ekskluzivna informacija glasi: ključ je kod nas. Ostanite kod kuće i pobedićemo ovu bolest.

Šta biste voleli da dobijete za sledeći rođendan?

- Kraj vanrednog stanja. Mislim da mi je želja potpuno realna, budući da mi je rođendan 29. maja. One “obične” želje već sam prosledila glavnim poklonodavcima, mužu i bratu.

Od brojnih pošalica na društvenim mrežama, koja vam je najzabavnija za citiranje?

- Mnoge su me nasmejale, ali originalna i najbliža istini je rečenica najboljeg druga mog tate, čika Tome, advokata u penziji, ali i vrsnog poznavaoca električarskog zanata: “I najtanja izolacija bolja je od najplićeg uzemljenja”.

Pročitajte: Tanja Rađenović otkriva tajnu svoje lepote

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tanja Radjenovic (@radjenovicka_royalgardens) дана 25. Феб 2020. у 1:07 PST

Kako biste završili rečenicu: “Kad sve ovo prođe, prvo ću...”

- Otići na more, u Budvu. Želim da me tamo zaborave na neko vreme.

Aplaudirate li medicinarima sa prozora u 20 časova?

- Naravno, dok me dlanovi ne zabole. Ja sam iz porodice lekara i medicinskih radnika. Moja mama je i danas, iako u penziji, aktivna u udruženjima medicinskih sestara i tehničara, a neke je i sama osnovala. Najveći aplauz šaljem mojoj sestri koja je pedijatar u Italiji, a koja je i sama obolela od „Covida 19“, kao i njena dva sina i majka, moja tetka, stomatolog u penziji. Bogu hvala, svi su dobro. Ona je ponovo počela da radi sa malim pacijentima na severu Italije, koju je ova pošast pokosila. Bravo, Vesna! Bravo, dottoressa Murganić!

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović ATA Images, Instagram

Pročitajte još