Anđelina Džoli: Deca od roditelja ne žele savršenstvo, već iskrenost

Anđelina Džoli: Deca od roditelja ne žele savršenstvo, već iskrenost

Autor: | 28/04/2020

0

Roditeljstvo je najlepši i najodgovorniji zadatak koji se uči celog života. Često se preispitujemo da li je ono što smo uradili za svoju decu dovoljno dobro, da li je moglo bolje, da li su i oni od nas očekivali više.

Anđelina Džoli sa svojim bivšim suprugom Bredom Pitom ima šestoro dece: 18-godišnjeg Medoksa, 16-godišnjeg Paksa, 15-godišnju Zaharu, 13-godišnju Šajlu i 11-godišnje blizanace Vivijen i Noksa.

Anđelina Džoli uživa u ulozi majke

U novom izdanju priloga o roditeljstvu magazina "Time" glumica je govorila o svom majčinskom iskustvu. Ona je istakla da se dugo trudila da bude savršen roditelj, ali i da joj je laknulo kada je shvatila da je to nemoguće postići.

Pročitajte i: Anđelina Džoli uznemireno poručila- Moramo im pomoći!

– U ovom trenutku pandemije, moje misli  su uz sve roditelje, majke i očeve koji su kod kuće sa svojom decom. Nadam se da svi uspevaju da ostanu pozitivni, smireni i da sve rade s mnogo ljubavi. Jedna stvar koja je meni pomogla je spoznaja da nije moguće biti savršen roditelj – poručila glumica koja već godinama uspešno balansira između brojnih roditeljskih obaveza i karijere u Holivudu

– Ono što je najzanimljivije, je činjenica da vaša deca ne žele da budete savršeni. Jedino što od vas žele je iskrenost. Najbitnije je da ne prestanete da se turidte. Što više im date prostora da zablistaju tamo gde ste vi slabi, to će ih učiniti snažnijim ljudima – rekla je Anđelina i dodala da deca žude da pomognu svojim roditeljima i da ih u tome ne treba sputavati.

– Na kraju je zapravo najbitniji taj tim koji stvorite. Na neki način deca odgajaju i nas, rastemo zajedno s njima –

Pročitajte i: Medoks Džoli Pit- Ovo je prava istina o odnosu sa ocem Bredom Pitom

Anđelina se prisetila prvog majčinskog iskustva, kada je davne 2002.  usvojila dečaka Medoksa iz Kambodže

–  Sećam se dana kada sam odlučila da želim da postanem roditelj.Nije bilo teško svu ljubav usmeriti prema tom malenom biću i posvetiti se nečemu što je mnogo bitnije od mog života – rekla je glumica.

Džolijeva je zahtev za razvod braka podnela u septembru 2016. Iako nikada u javnosti nisu govorili o razlozima koji su doveli do toga da se raziđu, nagađalo se da je Bred bio okrutan prema deci.

Anđelina Džoli nikada ne plače pred decom

U jednom intervjuu za magazin “Vanity Fair” Anđelina je otkrila  da joj je stres narušio zdravlje, pa ima povišen krvni pritisak, a suočila se i sa Belovom paralizom, zbog čega su joj se nekontrolisano grčili mišići lica.

– Ne znam da li je to posledica menopauze ili je jednostavno loša godina u pitanju. Ali znam da žene u porodici nekada sebe stavljaju na poslednje mesto, dok se to ne odrazi na njihovo zdravlje. Belovu paralizu sam izlečila pomoću akupunkture, međutim, i dalje imam visok pritisak –rekla je tada i istakla da sa bivšim suprugom ima zajednički cilj.

Pročitajte i: Anđelina Džoli želi da otkrije najmračnije tajne Breda Pita i uništi mu karijeru

–Inače, Bred i ja danas imamo normalnu komunikaciju. Vodimo računa i dalje jedno o drugom, kao i o porodici. Idemo oboje dalje, ali nam je cilj isti. Važnije od toga kako smo nas dvoje jeste kako su naša deca. Pošto sam tokom detinjstva stalno bila zabrinuta za svoju majku, ne želim da moja deca budu zabrinuta za mene. Mislim da je veoma važno plakati pod tušem, a ne pred njima. Oni moraju da znaju da će sve biti u redu, čak i kada vi niste sigurni da će biti – zaključila je glumica.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram

Najnovije vesti