Dunja Jovanić: Zakon tri maskare

Dunja Jovanić: Zakon tri maskare

Autor: | 20/04/2020

0

Prema svim mogućim kriterijumima Dunja Jovanić savršena je sagovornica za bjuti rubrike - lepa je i negovana, a zahvaljujući činjenici da je veoma uspešna influenserka redovno je pozivaju na promocije novih proizvoda, pa ne samo da je uvek upoznata sa novostima iz sveta kozmetike, već ima priliku da ih među prvima i proba. Saveti autorke popularnog bloga “I'm Fashion Babe”, koju na „Instagramu“ prati više od 214.000 fanova, usvajaju se već na prvu reč.

Koji procenat šminke od one koju svakodnevno dobijate upotrebite?

- Tokom godina stekla sam poseban osećaj za proizvode, a budući da ne volim da ih bacam, kao ni hranu, trudim se da otvorim samo ono za šta sam uverena da će mi odgovarati i da će mi se dopasti. Budući da sam dugo u ovoj priči, isprobala sam mnogo toga, a sve što nisam odvojila za sebe podelila sam svojim pratiocima. Nekoliko puta godišnje organizujem “giveaway” čija vrednost dostiže čak petsto evra.

Budući da svakog dana snimite bar jedan „Insta story“, šta od šminke uvek imate na licu?

- Volim da snimam storije bez ikakve šminke jer na taj način ljudima pokazujem sebe u pravom svetlu. Ako pričamo o ”every day looku”, u poslednje vreme mi odgovara “Skeyndor” puder, jer je lagan. Na koži izgleda prirodno, a ako imate pege, videće se kroz njega, što je sjajno. Jeftinija varijanta je “Vichy Dermablend”. Uglavnom na licu imam malo pudera, maskaru, sređene obrve i nešto “kontura”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dunja Jovanic (@imfashionbabe) on Mar 10, 2020 at 6:07am PDT

Pročitajte i: Dunja Jovanić uvek spremna na promenu imidža, ali ovoga puta su svi zanemeli (foto

Mislite li da su u pravu oni koji tvrde “što je skupo, to je i dobro”, ili postoje izuzeci?

- Mnogo puta desilo se da kupim fenomenalan proizvod koji košta, recimo, 230 dinara. Naravno, upotrebljavam i skuplje, ali uvek mislim da bi najviše novca trebalo izdvojiti za puder. Događalo mi se da po preporuci neke strane blogerke kupim nešto “izvikano” u Americi, a onda se razočaram. Nedavno sam kupila „TACHA“ mist za lice koji su svi hvalili i pitam se šta mi je to trebalo. Postoji mnogo dobrih, a jeftinih stvari, kao i skupih, a ne baš kvalitetnih.

Pročitajte i: Napunili ste tridesetu – izbacite ovo iz svog nesesera!

Imate li omiljene boje karmina, senki, lakova za nokte?

- Kažu da “nude” nije boja, ali meni je omiljena. Sve što je neutralno, što se ne “vidi iz aviona” i što spada u termin zemljani tonovi za mene je “must have”.

Ko su, po vašem mišljenju, najbolje našminkane devojke?

- Moraću da budem pristrasna i kažem da je Sara Jo jedna od najbolje našminkanih devojaka kod nas, ako ne i broj jedan. Ona se toliko fenomenalno šminka da bi sama sebi mogla da dodeli diplomu. Jako volim i Desi Perkins, kojoj je svojstven prirodniji „look“. Toliko puta ponovljeno “manje je više” važi i za devojke koje nisu javne ličnosti. Tajna dobre šminke je da, ako vam se to dopada, koristite više proizvoda, s tim da se to ne primećuje, da se ne vide prelazi u šminkanju, da hajlajter i rumenilo na licu čine celinu…

Kako izgleda vaše bjuti “dobro jutro“, a kako „laku noć“?

- Kad ustanem, najčešće se umijem penom za lice, što me razbudi, a miris me učini svežijom. Trenutno koristim penu “Mavala”, koja je dostupna samo u salonima, a super je i “Alverde”. Potom uglavnom pustim lice da malo diše, pa neposredno pred šminkanje stavim kremu “Ericson Laboratoire”, jer mi manjka hidratacija. Za “laku noć” koristim više proizvoda, a počinjem “Garnier” gelom za čišćenje lica, koji upotrebljavam zajedno sa “Bioderma Sensibio” gelom za umivanje. Pomenutu penu nanosim „DM“ četkom za lice, koja mi garantuje da sam šminku skinula u potpunosti. Posle toga ide “Pixi Glow” tonik, bez koga ne mogu da živim, pa opet krema “Ericson Laboratoire Hydra Clinic”.

Pročitajte i: Povećanje usana – kako zaista izgleda ceo postupak

Koje ste savete za lepotu dobili od vaše bake Mire, koju često pominjete, a povremeno je vidimo i u postovima?

- Jedini "beauty“ savet koji bih dobila od Mire bio bi da prestanem da se “biksam”. Kada vidi koliko proizvoda koristim, uvek mi kaže kako mi ništa od lica neće ostati koliko se “biksam”.

Koja vam je omiljena mejkap caka?

- Često koristim dve-tri maskare, tako da jednom raščešljavam trepavice, drugom nanosim maskaru, a trećom radim finiš. Maskara mora da bude načeta bar dve nedelje ranije jer, ako je previše tečna, postoji mogućnost da se ne nanese lepo.

Da li ste dugo razmišljali pre nego što ste se ošišali na kratko i da li ste se bar na trenutak kajali?

- Želja da se ovako ošišam postoji još iz perioda kad je Rijana nosila “pixie cut”. Mnogi su me pitali da li sam se pokajala. Razgovarala sam sa dosta žena koje su napravile ovakvu frizuru. U početku su bile ushićene, ali su se posle predomislile i jedva čekale da im kosa poraste. Ja zaista uživam u ovoj dužini, što mogu da je brzo stilizujem i što sve mogu sama da odradim za dva minuta. Oduševljena sam i ni jednog momenta se nisam pokajala.

Pročitajte i:  Dunja Jovanić, blogerka kojoj se veruje - Prejake obrve su prošlost

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dunja Jovanic (@imfashionbabe) on Oct 6, 2019 at 1:39am PDT


Da li ste se drugačije osećali kao plavuša?

- Volim i svoju plavu fazu, taj „look“ potpuno drugačiji od sadašnjeg. Plava je bila veoma posebna i “fashion”. Tada sam shvatila koliko plavuše dobijaju više pažnje, jer su me ljudi primećivali bez obzira na to da li sam bila “casual” obučena ili potpuno sređena.

Idete li na tretmane za telo?

- Nisam probala naročito mnogo tretmana, ali mi se posebno dopao "Venus Legacy“, pa ga zato i preporučujem ženama. Rade ga svi živi, od Dženifer Lopez do Dunje Jovanić iz Pazove. (smeh) Posle dva ili tri tretmana celulit je u potpunosti „ubijen“, a noge zategnute. Sjajn instant efekat.

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Dušan Petrović/Ata/Instagram

Slične Vesti

Pročitajte još