Verica Rakočević – Instagram kao notes kreativnosti i stila

Verica Rakočević – Instagram kao notes kreativnosti i stila

Autor: | 18/04/2020

0

Verica Rakočević Instagram nikada nije smatrala medijem koji ne može doprineti njenom radu. Slavna kreatorka ga najčešće upotrebljava da bi pratiocima poklonila zapise sa svojih modnih revija i prezentovala neke od najinteresantnijih primeraka odeće koju kreira. Njene fantastične kreacije nose poznate ličnosti iz sveta filma, politike i kulture.

Humanitarne modne revije, koje tradicionalno održava svakog septembra, odavno su postale deo beogradskog kulturnog kalendara. Ova proslavljena modna dizajnerka živi kroz toalete koje stvara, te zato ne iznenađuje što mnoge i sama prezentuje na fotografijama.

Ipak, na njenom Instagram-profilu može se naći i poneka lična uspomena sa egzotičnih putovanja, naslovnice popularnih časopisa sa članovima porodice ili male životne radosti, poput lešnika koji je rodio u njenom dvorištu.

Verica Rakočević – Instagram beleške kao odraz ličnosti

Čini se da Verica Rakočević Instagram album čuva uglavnom za vesti i događaje iz profesionalnog dela svoga života. Ne otkrivajući isuviše svoju privatnost, sa pratiocima ne deli često porodične trenutke, poput onog sa duhovnog putovanja ili onog u vidu muzičkog intermeca sa unucima. Kreatorka bira da svoju intimu čuva za sebe kako se intenzitet emocija ne bi istrošio njihovim javnim obznanjivanjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on Sep 19, 2016 at 12:29pm PDT

Bez obzira na pomenutu zatvorenost, poštovaoci poznate dizajnerke ipak mnogo toga o njoj mogu saznati kroz male beleške, notirane uz fotografije ili video-snimke.

Stav koji provejava iz njenih opisa, što se nekada graniče sa poetskim, mogao bi se sublimirati u nekoliko reči: život treba živeti punim plućima, a u njemu pronaći sreću i spokoj.

Verica Rakočević – Instagram za ženu koja može sve

Da, Verica Rakočević je jaka žena, koja može i koja ima sve. Kako sama ističe, život je nije uvek mazio i zaslužila je da napokon ima sve što želi: ljubav svojih potomaka, čoveka kome je životna inspiracija i posao koji radi sa zadovoljstvom.

Modna dizajnerka ima troje dece: iz prvog braka Elenu, a iz drugog Milorada i Milenu. Verica Rakočević je nedavno postala baka, i to po šesti put. Na svom Instagramu je podelila radost zbog rođenja unuke Mile, napisavši da se rodila njena naslednica. Govoreći o novom članu porodice, dizajnerka je ostavila mogućnost da uskoro postane i prabaka jer njen najstariji unuk već ima 27 godina.

Odlučivši da uđe u treći brak, i to sa muškarcem mlađim 35 godina, Verica Rakočević je pokazala da zrela i samosvesna žena sama bira svoj život, kao i to sa kim će ga provesti.

Ljubav između nje i muzičara Veljka Kuzmančevića naišla je na neodobravanje javnosti, pa i najbližih članova porodice. Međutim, ubrzo su svi shvatili da svako ima pravo da živi na onaj način koji ga čini srećnim.

Ljubav kao sudbinska predodređenost

Prelomni trenutak u životu Verice Rakočević, po njenom priznanju, bio je onaj u kom je srela Veljka. Njegova kreativnost, zrelost i stavovi na nju su delovali očaravajuće i – otrežnjujuće. Sa njim je shvatila da je mnogo toga u životu platila previše, da su neke druge stvari daleko vrednije.

Uz Veljka Kuzmančevića, odabrala je život daleko od gradske vreve i užurbanosti. Nakon poslovnih obaveza i putovanja po inostranstvu, dom na Avali im pruža spokojstvo i utočište. Biranje laganijeg tempa i život u skladu sa prirodom doživljavaju kao povratak sebi i okretanje jednog drugom.

 

View this post on Instagram

 

Oslonac na kraju radnog dana?

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on Jul 5, 2018 at 8:38am PDT

Ljubavna priča koju su njih dvoje započeli iznenadila je mnoge. Ne obazirući se na upitne poglede, oni su hrabro zakoračili u zajednički život, odabravši sopstvenu sreću uprkos osudama javnosti. Shvativši da je pogrešno smisao postojanja tražiti u površnosti i materijalnosti, Verica i Veljko su se odlučili na jedan drugačiji životni koncept.

Mladost se čuva duhom

Iako je nedavno proslavila 72. rođendan, životni elan ovu damu zasigurno podmlađuje za neku deceniju. Da smo mladi onoliko koliko se mladim osećamo, pokazala je kada se skoro suočila sa brojem godina zabeleženim u ličnoj karti.

Naime, preventivne mere u aktuelnoj pandemiji osujetile su Veričine planove da ode u kupovinu jer spada u grupu građana starijih od 65 godina. Ta spoznaja ju je prenula jer se nikada nije osetila kao da je zagazila u osmu deceniju života. Ona radi i planira kao da joj je dvadeset godina manje, te sebe nikako ne vidi kao penzionera.

Energija kojom zrači i entuzijazam s kojim pristupa poslu, porodici i ljubavi, prosto vrca iz svakog njenog pokreta i reči. Iako lepa i negovana, Verica Rakočević nema ništa protiv estetskih zahvata. Međutim, uverena je da nijedna operacija ne može doprineti da neko postane lep ako je nezadovoljan sobom i svojim postignućima. Sreća se očituje na licu i to je jedini pravi način da se izgleda lepo, smatra dizajnerka.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic

Najnovije vesti