Modni trendovi za proleće 2020.

Modni trendovi za proleće 2020.

Autor: | 16/04/2020

0

Modni trendovi za proleće 2020. zatekli su nas većinom u kućama. Međutim, ništa nas ne sprečava da i u vreme izolacije i kratkih odlazaka do prodavnice izgledamo atraktivno i moderno. U svakom slučaju, uvek možemo saznati koji su modni trendovi za proleće 2020. aktuelni i tako se pripremiti za vreme kada ćemo moći nesmetano da izlazimo i družimo se.

Koji su aktuelni modni trendovi za proleće 2020?

Čini se da su modni dizajneri želeli da novim prolećnim kolekcijama daju dozu nonšalancije, odnosno da pokažu solidarnost i razumevanje u kriznoj situaciji koja je pogodila planetu.

Prolećne kolekcije odlikuju meki materijali, jednostavno obavijeni oko tela, zbog čega se stiče utisak da nije potreban veliki trud kako bi se izgledalo moderno. Iz svih modnih editorijala kao da zrači polet i optimizam.

Bogato nacigovane tkanine, s lepršavim volanima, učiniće pojavu svake žene romantičnom i nežnom. Za one koji vole ekstravagantniji izgled, pufnasti rukavi na košuljama pravi su izbor.

Ipak, kako se ne bi prešla granica dobrog ukusa, ovakve bluze i košulje ne bi trebalo kombinovati sa suknjama koje takođe imaju nabore i falte. Jedno od prvih modnih pravila i harmoničnog stila jeste spoj raskošnog i jednostavnog. Ako se insistira samo na jednom u celoj toaleti, postoji opasnost da će autfit biti okarakterisan kao neukusan.

Bakin hekleraj i poneka tufna za tople prolećne dane

Modni trendovi za proleće 2020. nalažu obavezno nošenje romantičnog belog veza i heklanih elemenata. Zato, ako umete da heklate, nema boljeg načina da osvežite svoj prolećni garderober. Ako ipak niste vične heklanju, nemojte brinuti – mnogi butici nude bogat izbor haljina, vrućih pantalona, košulja i topova sa vezenim detaljima.

Svakako, u prodavnicama pozamanterije uvek možete pronaći ukrasne trake sa različitim vezenim motivima. Njima možete ukrasiti džepove, pojas ili nogavice pantalona, napraviti mašnu ili kaiš za suknju, i, zašto da ne, veliki cvetni ukras za tašnu!

Privezano u bućkice ili ispleteno kao ribarska mreža, pletivo za hekleraj može divno oivičavati koso krojenu suknju, te slobodno padati i razigravati se oko nogu. Upleten u kiku ili sa interesentnim čvorovima, kanap može poslužiti i kao moderni kaiš.

Resice su ovog proleća top detalj i na jaknama. Izrađene od konca, kože, perli ili kristala, one su apsolutni hit. Modni dizajneri su ipak želeli da izbegnu istovetnost sa kaubojskim jaknama, koje resice imaju sa leđne strane. Tako su traku sa resama našili celom širinom grudi i njome obuhvatili i prednju stranu rukava. Gradske kaubojke će na ovaj način izgledati savršeno moderno i urbano.

Tufne se i ovog proleća vraćaju na velika vrata. Diskretne ili upadljive, tufne su definitivno in. U njih možete biti obučene od glave do pete i – nećete preterati. Žene koje vole samo poneki tufnasti detalj, mogu odabrati haljinu sa upadljivim balon-rukavima na tufne. Široki kaiš ili over-size minđuše sa tufnama mogu biti trendi aksesoar koji dopunjuje toaletu.

Pokažite svoje trbušnjake – topovi su opet u modi!

Velika vest za ljubiteljke obnaženog stomaka: bra-topovi i korseti su ponovo aktuelni! Beli vez, streč traka, mašna između grudi i tanke bretele, uz pantalone sa dubokim strukom, pun su pogodak za one koje su dovoljno vežbale i jedva čekale da grane sunce.

Onim devojkama koje imaju manje samopuzdanja, ova kombinacija će se možda učiniti isuviše smelom. Ali, i za njih ima rešenja! Lagana košulja, krajeva vezanih iznad pojasa, smiriće ovu odevnu kombinaciju i doprineti tome da se prijatno osećate u svojoj koži, istovremeno prateći modne trendove. Svakako, duži top uvek može biti dobar izbor i način da se sakriju nepravilnosti na telu, a da se izgleda moderno.

Osim romantične bele boje, modni trendovi za proleće 2020. donose odeću u bež, puder-roze i nebo-plavoj boji. Za one koje se ne osećaju najprijatnije u autfitu romantične princeze, tu su zagasitije pastelne nijanse zelene i plave, odnosno uvek atraktivna boja slonovače.

Blejzeri i jakne do struka, mantili sa velikim disco-kragnama, asimetrične suknje i pantalone strogog kroja biće odličan kancelarijski autfit ovog proleća. Za nešto ležerniji izgled, sakoi se mogu kombinovati sa farmerkama, patikama i apstraktnim printovima na košuljama. U ovom slučaju, i šminka može biti smelija i naglašenija.

Dame koje vole kožu, mogu odabrati kožne pantalone, prsluk ili bermude u toploj narandžastoj, jarkozelenoj ili elegantnoj purpurnoj boji.

Ovog proleća sve je u znaku ekstravagancije i naglašenosti! Stoga nećete pogrešiti ukoliko obučete suknju od tila ili sa fišbajnom, odnosno ako oko vrata stavite upadljivu ogrlicu nalik na kragnu. Raskošni šešir sa  prevelikim obodom ili maksi džak-tašna takođe mogu biti deo vašeg trendi prolećnog izdanja.

Slobodno pustite mašti na volju i eksperimentišite – ovo proleće je pravo vreme za to!

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic