5 lakih trikova za manikir u vašem domu

5 lakih trikova za manikir u vašem domu

Autor: | 16/04/2020

0

Možda nismo u mogućnosti da posetimo svoj omiljeni salon lepote u komšiluku i  prepustimo svoje ruke pravim znalcima, ali to ne znači da ne možemo sebi prirediti jednostavan i efikasan manikir kod kuće. Više nego ikada pre imamo mogućnost da se detaljno posvetimo nezi, i isto tako, uz pomoć nekoliko trikova, brzo i lako postignemo efekat kao iz salona. Zato sa vama delimo top 5 koraka zahvaljujući kojima ćete oporaviti svoje nokte, ali i dobiti savršen manikir u toplini svog doma.

Korak 1 – Kako biste dobili željeni efekat i kako bi vam krajnji rezultat bio poput onog iz salona, neophodno je da posvetite vremena pripremi noktiju, koliko i samom mazanju. Kako biste uklonile sve nečistoće, za početak, natopite vatu acetonom i pređite svaki nokat, čak i ukoliko trenutno nemate lak.

Korak 2 – Grickalicom ili makazama skratite nokte na željenu dužinu, a potom ih oblikujte koristeći turpiju. Važno pravilo – turpiju pokrećite samo u jednom smeru jer na ovaj način nećete oštetiti svoje nokte.

Korak 3 – Pomešajte jednu kafenu kašičicu sode bikarbone u maloj posudi sa vodom i dodajte kašiku limunovog soka. Potopite nokte na 10 minuta. Ova kombinacija sastojaka pomoći će vam da uklonite flekice i neujednačenu boju, ali i omekšati zanoktice koje ćete potom, nežim pokretima makazice lakše otkloniti.

Korak 4 – Kada temeljno očistite nokte, zaronite ih u malo zagrejanog maslinovog ulja na barem 15 minuta. Maslinovo ulje ima sjajna hidratantna svojstva, zbog čega se često koristi u kućnim beauty ritualima. Ovim postupkom dobićete dubinsku negu.

Korak 5 – Kada završite sa svim trikovima, vreme je za intenzivnu boju i sjaj. Sada imate dovoljno vremena da eksperimentišete sa bojama, šarama i oblicima. Profesionalno dizajnirana široka četkica Gel Shine laka za nokte koji nam donosi Avon, kreirana je za lako nanošenje boje, jer savršeno odgovara obliku nokta. Na raspolaganju vam je paleta od 26 različitih nijansi koja će vam pružiti čak sedam dana moćnog efekta kao iz salona, za zdrave i prirodne nokte, bez korišćenja UV lampi. Neka igra počne!

Gel Shine lakovi dostupni su po specijalnoj ceni od 299 dinara u Avon brošuri, kao i na sajtu www.avon.rs

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: Avon