Anđelina Džoli uznemireno poručila: Moramo im pomoći!

Anđelina Džoli uznemireno poručila: Moramo im pomoći!

Autor: | 12/04/2020

0

Anđelina Džoli u svom poslednjem javnom obraćanju apelovala je na čitav svet, koji se bori protiv pandemije koronavirusa, da su deca više nego ikada ugrožena i da im se mora pomoći

Slavna glumica i bivša supruga Breda Pita, Anđelina Džoli, poslednjih nedelja našla se na naslovnim strana brojnih tabloida i to zbog svog ljubavnog života.

Početkom marta, kao bomba je osvanula informacija da se holivudska glumica udaje.  

Iako je njen razvod od Breda Pita bio veoma težak i dugotrajan, Anđelina želi ponovo da se uda. Prema pisanju tabloida “Life&Style“, Anđelina i njen tajni partner, o kom se zna samo da je milijarder, sudbonosno ‘da’ planiraju da izgovore u Francuskoj.

Pročitajte i: Anđelina Džoli konačno otkrila zašto se razvela od Breda Pita

- Planiraju da odu tamo gde nema nikoga, jer im je privatnost na prvom mestu - otkrio je izvor.

Izvor ovog tabloida navodi da Anđelina mudro krije identitet svog bogatog izabranika, ali i kuje novi plan. Ona, naime, posle tajnog venčanja planira i da se trajno odseli u Francusku.

-  On će vikende provoditi s njom, a da radi može i sa laptopa, bilo gde u svetu - zaključio je izvor.

Anđelina Džoli - Snažan apel čitavom svetu

I dok se tablodi bave Anđelininim ljubavnim životom, ona se na tu temu ne oglašava, već šalje ozbiljan apel čitavom svetu.

Naime, kako se skoro sve zemlje sveta suočavaju sa pandemijom koronavirusa, koja za sobom povlači i neophodnu izolaciju, kao i karantin, Džolijeva smatra da su deca i te kako ugrožena. Međutim, ona ističe da pre svega misli na porodično nasilje, koje je u ovakim uslovima života dokazano povećano.

Anđelina Džoli donirala je milion dolara fondu "No Kid Hungry" kako bi olakšala onima koje je koronavirus najviše pogodio.

U članku koji je napisala za časopis "Time" glumica je objasnila kako deca možda nisu toliko podložna virusu, ali su "posebno ranjivi od sekundarnih udara pandemije na društvo".

Anđelina je istakla da deca, izolovana u domovima od svoje okoline, koja im pruža podršku, mogu doživljavati nasilje kod kuće.

- Deca su sada izgubila svoje mreže podrške. To što su sada zatvoreni u svojim domovima, znači i manje očiju odraslih koji prate njihovu situaciju. Naime, u slučajevima zlostavljanja dece, službe za zaštitu dece najčešće poziva treća strana poput učitelja, savetnika, trenera ili voditelja van školskih aktivnosti - istakla je glumica.

Pričitajte i: Truje se pilulama - Anđelina Džoli se razbolela zbog Breda i Dženifer

Anđelina Džoli - Napetost u kući povećava rizik od porodičnog nasilja

Slavna glumica posebno je istakla da su mališani i te kako nevine žrtve čitave novonastale situacije. Vanredna situacija, i zatvaranje u kuće i stanove, rezultiralo je gubitkom poslova i ekonomskom nesigurnošću. To sve dovelo je do povećanog pritiska i nesigurnosti u mnogim porodicama.

- Svima je poznato da napetost u kući povećava i rizik porodičnog nasilja. Bez obzira radi li se o razvijenim ekonomijama ili o izbegličkom kampu - objasnila je Anđelina.

Pročitajte i: Uznemirena Anđelina Džoli jedva nastavila snimanje

Ona se nije zadržala samo na analizi čitave situacije, već je ponudila i konkretno rešenje i apelovala na sve ljude da učine makar nešto.

- Zovite rodbinu, prijatelje, pogotovo one gde postoji mogućnost da je neko osetljiv. Razgovarajte sa njima telefonom ili preko video poziva. Svi mi požemo da naučimo da prepoznamo znakove stresa i porodičnog nasilja. Nemojte zanemariti ni najmanju sumnju da neko možda trpi maltretiranje. Mi moramo da obratimo pažnju na znakove i da ih shvatimo ozbiljno. Isto tako i u ovoj situaciji mi možemo podržati naša lokalna skloništa za žrtve nasilja - zaključila je Anđelina.

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti