Koronavirus menja kraljevsku tradiciju: Kako će Kejt i Vilijam provesti Uskrs

Koronavirus menja kraljevsku tradiciju: Kako će Kejt i Vilijam provesti Uskrs

Autor: | 08/04/2020

0

Kejt i Vilijam pamtiće ovaj Uskrs


Iako britanska kraljevska porodica poštuje i živi po strogim pravilima, od kojih gotovo nikada ne odstupa, pandemija koronavirusa promenila je i njihov strogi protokol za vreme praznika.

Naime, kao i većina porodica, zbog strogih mera bezbednosti oni će proslaviti Uskrs na drugačiji način nego prethodnih godina.

Kako piše britanski magazin "Hello", Kejt i Vilijam su trenutno sa svojom decom, šestogodišnjim princom Džordžom, četvorogodišnjom  princezom Šarlot i uskoro dvogodišnjim princom Luisom, u Norfolku, odvojeni od ostatka porodice.

Pročitajte i: Da li će Megan Markl, posle toliko godina, uspeti da ostvari svoj najveći cilj?

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kensington Palace (@kensingtonroyal) дана 22. Мар 2020. у 2:00 PDT

Pročitajte i: Princ Luis je prava zvezda kraljevske porodice (foto)

Iako to nije u skladu sa njihovom tradicijom, Kejt i Vilijam će ove godine imati priliku da ceo praznik provedu sa svojom decom.

Inače, na kraljevskom dvoru je poznato da se mlađi članovi kraljevske porodice roditeljima i ostatku porodice pridruže tek kasnije popodne, jer postoji protokol koji nalaže princu i vojvotkinji da su od ranog jutra sa kraljicom Elizabetom II.

Da najmlađi članovi kraljevske porodice praznik provedu na zabavan i na edukativan način pobrnuće se Kejt koja je, pišu britanski mediji,  osmislila bogat program.

Zbog situacije sa koronavirusom izostajaće tradiconalno okupljanje u kapeli Svetog Džordža u Vindzoru

Kraljica Elizabeta u dvorac Vindzor odlazi svake godine pred Uskrs ali je to sada učinila ranije, kako bi se sa mužem Filipom sklonila iz Bakingemske palate.

Ova odluka doneta je kada je utvrđeno da je jedan zaposleni kraljevske porodice pozitivan na koronavirus.

Kraljica Elizabeta II se iz dvorca naciji obratila posle punih 8 godina, jer je poslednji put to učinila 2012. kada je obeležila 60 godina na vlasti, i poručila da će moći da pobede pandemiju jedino ako budu rešeni da poštuje mere vlasti o samoizolaciji i zabranama kretanja i okupljanja.

Pročitajte i: Princ Čarls o borbi sa koronom: Čudno, frustrirajuće i uznemirujuće iskustvo

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели British Royal Family (@britishmonarchy) дана 5. Апр 2020. у 2:06 PDT

Pročitajte i: Koronavirus odneo prvi život u kraljevskoj porodici

– Zajedno napadamo ovu bolest! I želim da vas uverim u to da ako ostanemo rešeni i ujedinjeni, onda ćemo pobediti – rekla je Elizabeta u njenom petom televizijskom obraćanju naciji za ukupno 68 godina koliko se nalazi na tronu.

Ona je dodala da se Britanija i ranije suočavala sa raznim izazovima, ali je napomenula da je ovaj izazov drugačiji jer se ovog puta ceo svet suočava sa istim neprijateljem.

– Uspećemo! I taj uspeh će pripadati svakome od nas. Vratiće se bolji dani i ponovo ćemo se sresti sa svojim porodicama i prijateljima – istakla je kraljica i oduševila Britance.

 

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram

Pročitajte još