Kako ukloniti trajni lak kod kuće?

Kako ukloniti trajni lak kod kuće?

Autor: | 05/04/2020

0

Trajni lak na noktima izgleda prelepo, ali samo ukoliko se redovno održava, zato u vreme vanrednog stanja kada su kozmetički saloni zatvoreni, pomoć je i više nego potrebna 

Zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusa, kozmetički saloni su zatvorili svoja vrata do daljeg pa su nam manikir, pedikir i ostali tretmani nedostupni.

Velik broj žena sada je osuđen na kućne tretmane nege. A jedan od beauty tretmana koji sigurno nedostaje najvećem broju pripadnica lepšeg pola jeste - ulepšavanje noktiju.

Bez obzira da li ste volela da odete na nadogradnju, trajni lak, ili samo sređivanje i lakiranje vaših noktiju, sve to sada jednostavno je neizvodljivo.

Trajni lak definiivno se pokazao kao najpopularnija je opcija kada je u pitanju manikir, ali retko ko u svom domu sam sebi isti može da napravi. Ali, ne očajavajte, jer rešenje postoji.

Pročitajte i: Uz pomoć ovog trika rešite se zanoktica jednom za sva vremena

Trajni lak - budite same svoj majstor 

Dakle, ako vam se trajni lak posle nekoliko nedelja već lagano oštetio i potrebno je da ga skinete, evo kako to sve možete učiniti u svom domu.

Neophodno je da pratite redosled nekoliko najvažnijih koraka, piše portal Wall i sigurno ćete biti zadovoljne rezultatom.

Proces skidanje trajnog laka nije preterano zahtevan, ali oduzima oko 30 minuta vašeg vremena.

Jedino što je važno jest da sve napravite pravilno i imate strpljenja!

Korak 1: Turpijanje

Ako su vam nokti porasli, prvo ih turpijom skratite. A kako biste zaštitili zanoktice, nanesite ulje za zanoktice ili vazelin na kožu oko noktiju.

Pročitajte i: Jedna voćka uklanja mitesere kao od šale

Korak 2: Otapanje

Ako kod kuće imate sredstvo za skidanje laka s noktiju, proverite sadrži li ono aceton jer on pomaže u omekšavanju nekih vrsta gelova i trajnih lakova.

Natopite komadiće vate acetonom pa ih prislonite direktno na nokte, a zatim i umotajte aluminijskom folijom.

Ruke možete prekriti toplim peškirom kako biste čitav proces ubrzali.

Korak 3: Pričekajte

Zavisno od toga koju vrstu gela ili trajnog laka imate na noktima, ovaj proces može potrajati 10 do 15 minuta.

Što duže čekate, to ćete lakše skinuti ostatke materijala s noktiju.

Pročitajte i: Zaboravite na duge nokte dok traje pandemija koronavirusa

Korak 4: Ponovno turpijanje

Kad skinete vatice s noktiju, trajni lak ili gel bi trebao da se popucao i dosta je omekšan. Sve to će vam pomoći da ga jednostavno uklonite s noktiju.

Eventualne ostatke možete isturpijati, ali pripazite da to ne bude previše snažno kako ne biste oštetili svoj prirodni nokat.

Nakon toga laganim pokretima potisnite kožicu i oblikujte svoje nokte.

Korak 5: Nega

Aceton je prilično invazivan za nokte i kožu pa je potrebno bogato ih nahraniti. Kako biste to učinile na najbolji način, koristite ulje za zanoktice i kreme za ruke što češće, a posebno pre odlaska u krevet.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: nokti trajni lak

Pročitajte još

Najnovije vesti