Kraljevska porodica u panici: U Bakingemsku palatu stigao koronavirus

Kraljevska porodica u panici: U Bakingemsku palatu stigao koronavirus

Autor: | 23/03/2020

0

U Bakingemsku palatu stigao je koronavirus, bruje britanski mediji, a čitava kraljevska porodica u stanju je opšte panike i veoma su zabrinuti za živote svojih najmilijih, pre svega kraljice Elizabete 

Virus Korona stigao je i u Bakingemsku palatu!

Kako danas piše britanska štampa, osoblje u u čuvenoj palatai testiralo se na koronavirus i jedna osoba je pozitivna na COVID-19.

A da bi panika bila veća, sve to dešavalo se dok je kraljica Elizabeta II (93) još uvek bila tu.

Naime, kada je videla da se stanje u čitavoj zemlji prilično menja i da je sve više obolelih, Elizabeta je donela odluku da napusti dvor. Ona je spakovala samo najosnovnije i na duži period preselila se 40 km od Londona, u svoj dvorac Vindzor. Ipak, panika u britanskoj kraljevskoj porodici je na vrhuncu.

Panika na dvoru: Kraljica Elizabeta se iselila iz Bakingemske palate?

Jedan od pomoćnika, koji je zaposlen na dvoru razboleo se. I početkom prošle nedelje izvršeno je testiranje na virus Korona. Test je bio pozitivan, a to je bio glavni razlog da kraljica napusti dvor, prenosi "The Sun".

 - Pomoćnik je saznao da je pozitivan na COVID-19 pre nego što je kraljica otišla u Vindzor. Bakingemska palata ima čak 500 članova osoblja. Pa je kao i na svakom radnom mestu bilo nezamislivo da se neće pojaviti nikada niko ko je oboleo - rekao je izvor britanskom časopisu.

Hari i Megan u samoizolaciji, princ uznemiren i zabrinut

Svakom članu osoblja kraljevske posluge s kojim je zaraženi pomoćnik stupio u kontakt naređeno je da pod obavezno bude u samoizolaciji.

Za sada se ne zna podatak da li je ta osoba bila u blizini kraljice u periodu kada je ona bila tu.

Kraljica Elizabeta II otkazala sve obaveze

Odluka da Elizabeta napusti palatu, javnost i nije posebno iznenadila. Jer, kraljica u svom obraćanju naciji saopštila da odlaže nekoliko javnih nastupa narednih nedelja zbog pandemije novog virusa.

- Iz razumljivog opreza i zbog praktičnih razloga u trenutnim okolnostima, došlo je do promena u kraljičinim dnevnim obavezama sledećih nedelja. U konsultaciji sa zdravstvenim osobljem u palati i vladom, planirane posete Njenog Visočanstva Češiru i Kamdenu su otkazane - navodi se u zvaničnom saopštenju koje je objavila palata.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ACKbasketcase (@ackbasketcase) дана 22. Апр 2018. у 6:08 PDT

Kraljica je Britancima tokom obraćanja, poslala poruku u kojoj je, između ostalog, navela i da Velika Britanija ulazi u razdoblje velikih briga i neizvesnosti.

Prošla godina je za britansku kraljevsku porodicu bila veoma turbulentna. Obeležilo je pre svega rivalstvo između dva brata, prinčeva Harija i Vilijama. Zatim i skandal u koji je bio umešan princ Endru, i zbog kojeg je i odstupio od kraljevskih dužnosti. Takođe, odlazak princa Harija i Megan Markl iz Velike Britanije je čini se bio najveći udarac za kraljicu Elizabetu II.

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti