Desimir Stanojević - Preminuo brilijantni glumac

Desimir Stanojević - Preminuo brilijantni glumac

Autor: | 21/03/2020

0

Tužna vest o jednom od najpopularnijih glumaca devedesetih godina, navela je sve da se zapitaju - od čega je umro Desimir Stanojević?

Obožavani Vukašin iz serije "Srećni ljudi" brzo je osvojio pažnju, poštovanje i ljubav gledalaca. Iako je serije premijerno prikazivana pre više od 25 godina, njegove rečenice i dihalozi i dan danas citiraju. Serija je privukla ogromnu pažnju jer na realan i verodostojan način prikazuje život prosečnog Srbina u teškim vremenima. Desimir Stanojević je prvoklasno dočarao život porodičnog čoveka koji se bori da preživi i koji se nosi sa poslovnim i ljubavnim problemima.

https://www.instagram.com/p/B34bbWko2_g/

Vest da je glumac preminuo odjeknula je medijima i društvenim mrežama, a s obzirom na to da je mlad, kao i da se o njegovom zdravstvenom stanju nije govorilo, svi su se zapitali - od čega je umro Desimir Stanojević?

Od čega je umro Desimir Stanojević - Karijera slavnog glumca

Desimir Stanojević je rođen u Nišu 1950. godine, a preminuo je u Beogradu, u martu 2020. godine. Bio je pozorišni i televizijski glumac, a pokazao je i izvesni talenat u pevanju. Igrao je u predstavama Narodnog pozorišta u Nišu od 1970. do 1990. godine, a godine 1991. prelazi u beogradsko Pozorište na Terazijama.

Osnovao je Omladinsko pozorište "Treća polovina" u Nišu. Kao veliki obožavatelj mjuzikla, zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta. Reč je o delu "Violinista na krovu". Isto tako, zahvaljujući njegovoj režiji, u Niškom pozorištu izvodio se i mjuzikl "Cigani lete u nebo".

https://www.instagram.com/p/B9jlzuNpGRv/

Često je glumio u predstavama, a prvo televizijsko pojaljivanje bilo je u filmu "Lager Niš" 1987. godine. Nakon toga bio je deo glumačke ekipe u filmovima "Policajac sa Petlovog brda" i "Novogodišnja priča". Takođe, popularna su i ostvarenja "Seljaci", "Bićemo prvaci sveta" i "Selo gori, a baba se češlja". Najveću pažnju je privukao u periodu od 1993. do 1996. godine kada se premijerno prikazivala serija "Srećni ljudi" gde je tumačio jednu od glavnih uloga. .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Godine 2010. tumačio je lik u italijanskom filmu "Lo scandalo della Banca Romana".

O njegovom privatnom životu se nikada nije mnogo govorilo, jer je Desimir živeo povučeno, u stilu umetničkih duša. Iza sebe je ostavio suprugu Nadu i kćerke Ninu i Sanju.

Od čega je umro Desimir Stanojević?

Smrt Desimira Stanojevića mnogi su opisali kao "odlazak srećnog čoveka" upravo zbog uloge Vukašina u seriji "Srećni ljudi" koja je obeležila njegov život i karijeru. Zbog te uloge mnogi su ga nazivali i "mačo brka".

U svojoj 69. godinu izgubio je bitku sa dugom i teškom bolesti. Njegova porodica ističe da se hrabro borio za život do samog kraja. Nikada se nije predavao, već je hrabro prihvatao svoju bolest i nosio se sa njom.

"Nisi hteo da umreš do poslednjeg trenutka i ovo za tebe nije odlazak. Sve što smo planirali moramo drugačije da izvedemo. Ako nešto mogu da kažem, jeste da bi volela da me ljudi jednog dana vole onakvu kakva jesam sa svim svojim vrlinama i manama, baš kao što si ti to pokazivao. Mi te volimo baš zbog tih nijansi koje si pokazivao. Hvala ti na tome, nadam se da ću i ja to uspeti za svoj životni vek da iznesem", rekla je njegova kćerka Nina. Kada se završio dirljivi govor, puštena je pesma koju je Desimir Stanojević prepevao “Hajde, svi na čašu”. .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Glumac je kremiran 16. marta 2020. godine. Kremaciji su prisustvovale njegova supruga Nada, kćerke Nina i Sonja, kao i brojna ožalošćena porodica, prijatelji i unuci.

Da li ste znali OVO o Desimiru Stanojeviću?

Čuveni Vukašin Golubović bio je deo glumačkih jugoslovenskih legendi, ali malo ko zna da je upravo on bio i vođa navijača. Sport je bio važan deo njegovog života. Bio je navijač Radničkog iz Niša, a na Čairu je bio i vođa "Meraklija".

Želeo je da se razlikuje od drugih, pa dok je većina trenirala fudbal ili košarku, on je u Radničkom trenirao boks. Osvajao je i medalje u pionirsko-omladinskoj konkurenciji.

Poslednji pozdrav Vukašinu

Mnoge poznate ličnosti objavile su na društvenim mrežama vest da je čuveni Vukašin preminuo. Ipak, možda najemotivniji pozdrav uputio je njegov kolega iz Pozorišta na Terazijama, Slobodan Stefanović.

U jednom emotivnom trenutku, u predstavi Grk Zorba, Desko Stanojević kaže: "Igra, to je život posle smrti... Kada čuješ zov smrti najbolji lek je igra, ona otera smrt. Dođi da igramo... Ako ne igram, tu će nešto da mi pukne u grudima. I duša će da izađe iz mene i ode u nebo... Kada je umro moj sin Dimitri, svi su plakali, a ja sam odjednom počeo da igram. Ne znam ni sam kako i zašto. Svi su mislili da sam poludeo. A da nisam igrao, ja bih, gazda, umro od tuge". Danas je moj Zorba odigrao svoj poslednji ples. Tiho i nenametljivo, kakav je bio. Nedostajaćeš mnogo. Neka Ti je laka zemlja, napisao je glumac.

https://www.instagram.com/p/B9jdseppmRT/

Čitajte Hello! magazin o poznatima. Svakodnevno vam donosimo vesti o poznatima iz sasvim drugačijeg ugla.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic

Najnovije vesti