Preminuo Desimir Stanojević

Preminuo Desimir Stanojević

Autor: | 10/03/2020

0

Glumac Desimir Stanojević preminuo je u 69. godini u svom stanu u Beogradu, posle duže bolesti

Glumac Desimir Stanojević, posle duge i teške polesti preminuo je u 69. godini života u Beogradu.

Za mnoge generacije ostaće upamćen kao Vukašin Golubović iz serije "Srećni ljudi".

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели glumacke legende (@nebeska_dela) дана 21. Окт 2019. у 6:20 PDT

Desimir je rođen 7. oktobra 1950. godine u Nišu. Igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine, a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta "Treća polovina“ u Nišu, piše "Kurir".

Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta, "Violinista na krovu“. Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla "Cigani lete u nebo" u Niškom "Narodnom pozorištu", u njegovoj režiji.

Desimir je više od dve decenije proveo u Pozorištu na Terazijama, a neke od najzahtevnijih uloga su mu bile one u mjuziklima "Grk Zorba" i "Cigani lete u nebo".

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tatjana (@tattanah) дана 15. Дец 2018. у 8:32 PST

Desimir Stanojević - Ponosan na svoje ćerke 

Desimir je iza sebe ostavio suprugu Nadu dve ćerke: Ninu i Sanju.

Nina je završila Muzičku akademiju u Novom Sadu i radi u Simfonijsom orkestru RTS-a, dok se Sanja odlučila za veterinu.

Desimir u jednom intervjuu ranije otkrio na šta je posebno ponosan kada su njegove ćerke u pitanju.

- Što pred sobom vidim zrele, pametne i vredne ljude. Nina je završila Muzičku akademiju, odsek oboa i veoma je uspešna u svom poslu. Deset godina je u braku, ima sina Jevrema i ćerku Nataliju. Sanja se na četvrtoj godini veterine odlučila za udaju. Fakultet je i dalje tamo gde jeste, ali ga ona ne obilazi. Ima četvorogodišnjeg Branka i Kalinu - pričao je ponosno Desimir za "Pulsonline".

Zlata Numanagić: Zdravstveni problem me je promenio

Kako ste reagovali kada su vas ćerke upoznale sa momcima?

- Imao sam sreću da je moj prvi zet, Ninin muž, Zoran Ćosić moj kolega glumac. Od prvog dana imali smo o čemu da pričamo, a da ja ne budem strogi otac, a on uplašeni zet. Moje iskustvo sa tastom, koji je bio strog i poslovan, a ja mlad i zelen učinio je da budem drugačiji. Moj tast je i dva dana pred svadbu tražio da Nada dođe kući u devet uveče. Prvih dvadeset pet godina našeg braka proteklo je kao ozbiljan tast i neozbiljan zet - naveo je glumac i dadao:

- Sada, posle 36 godina braka, došli smo do dobrih familijarnih odnosa. Između Nine i Zorana je čak u jednom trenutku i došlo do prekida zabavljanja. U to vreme nam je bila slava pa sam Ćoleta, kao svog kolegu, pozvao na slavu. Nina za to nije znala. Nije prošlo ni pet dana, a oni su se pomirili, a za dva meseca već su počeli da žive zajedno - pričao je Desimir o svojim mezimicama.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Draskovic Jugoslava (@dzupica) дана 25. Јун 2019. у 5:41 PDT

- Sanja je izabrala Marka Kanačkog čija su interesovanja i privatno i poslovno vezana za tehniku, računare i ostale uređaje koji meni nisu bliski. Dobio sam odgovornu osobu koja može da mi, bez mnogo ubeđivanja da to mogu sam da naučim, sredi računar, mobilni.

hellomagazin.rs ATA Images, instagram, facebook

Najnovije vesti