Vesna Dedić dala otkaz: Odlazak sa RTS-a mi je jako težak emotivno

Vesna Dedić dala otkaz: Odlazak sa RTS-a mi je jako težak emotivno

Autor: | 06/03/2020

0

Autorka emisije "Balkanskom ulicom" Vesna Dedić napustila je RTS posle gotovo 30 godina 

Vesna Dedić, poznata spisateljica, dugogodišnja novinarka RTS-a i autorka popularne emisije "Balkanskom ulicom", danas je dala otkaz na javnom servisu zbog dugogodišnjih problema, a nakon gotovo tri decenije uspešne novinarske karijere

– Danas sam dala otkaz. Bujošević i ja smo potpisali sporazumni raskid ugovora. Emotivno mi je jako teško. Imala sam 21 godinu kada sam prvi put ušla u Takovsku 10, gde sam počela da radim kao honorarac, a iduće godine bi bilo 30 godina otkako radim u RTS-u –  rekla je Vesna Dedić za portal SrbijaDanas.com.

Ovaj potez, Vesna je najavila na Instagramu, slikajući se pored znaka javnog servisa.

vesna dedić

U saopštenju Radio-televizije Srbije stoji da će se emisija "Balkanskom ulicom" emitovati na Prvom programu ove medijske kuće do sredine aprila.

- RTS zahvaljuje autorki na dugogodišnjoj saradnji i želi joj uspeh u daljem profesionalnom radu - piše u zvaničnom saopštenju.

Posle saopštenja javnog servisa, Vesna Dedić se još jednom oglasila za "Blic" i rekla da je u matičnoj kući imala problema duži niz godina.

- Ja sam odlučila. Već četiri godine imam problema na RTS-u, gde se moja emisija emitovala. Danas sam prelomila, sporazumni raskid.

- Ja nisam bogato udata žena, u skorije doba. Nekoliko opcija ima, možda ću voziti tramjave, možda ću biti taksista, dobro radim kao kelnerica, i ako me neka televizija ne bude htela, biću odličan taksista. Možda ako me neko bogat zaprosi, želja će mi biti ispunjena da budem srećno udata domaćića - zaključila je Vesna.

Takođe, Vesna je medijima rekla da će u toku sledeće nedelje otkriti gde će nastaviti svoju karijeru.

Vesna Dedić nikad ogorčenija: Trpim uvrede i prozivke

Novinarka i autorka emisije “Balkasnom ulicom” Vesna Dedić i ranije je govorila da je ogorčena ponašanjem svoje matične kuće i istakla da je javni servis godinama ponižava. Naime, ona je govorila kako se njena emisija uklanja iz programske šeme, te da se deli na dve, kao i da joj je minutaža skraćena.

Na te navode RTS je odgovorio da emisija traje kao i uvek – 40 minuta, a Vesna se tim povodom još jednom oglasila.

– Kolegijum RTS-a ponižavao me je kao novinara i sprečavana sam da ‘Balkanskom ulicom’ realizujem shodno svom znanju. Imam zabranu pozivanja velikog broja uglednih gostiju uz obrazloženje da nisam dovoljno dobar novinar da bih takve ljude intervjuisala. Imala sam zabranu emitovanja nekih emisija sa meni čudnim objašnjenjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna) on Oct 19, 2019 at 12:19am PDT

- Često nemam na raspolaganju dovoljan broj kamera i ostalih kapaciteta. Trpim uvrede i prozivke tipa ‘gde si ti učila novinarstvo?!’, kao i odbijanje da se prihvati novi koncept emisije koji iziskuje malo bolju scenografiju i produkciju. Trpim ucene da ako ne prestanem da pišem romane, moram da dam otkaz na RTS-u – rekla je nedavno Vesna Dedić za list “Alo” i dodala da to nije bio prvi put da njena emisija, koja se emituje skoro dve decenije, ostane bez termina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna) on Jan 16, 2019 at 8:16am PST


– Nepravilnosti i nelogičnosti vezane za emisiju ‘Balkanskom ulicom’ dešavaju se već četiri godine, od kada je urednička struktura javnog servisa izmenjena. Ne znam zbog čega Olivera Kovačević izbacuje, skraćuje i menja termin mojoj emisiji, ali je činjenica da je to njeno pravo koje koristi u skladu s ovlašćenjima koje ima kao glavni i odgovorni urednik zabavno-sportskog programa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna) on Sep 8, 2019 at 12:38pm PDT

- Druga je stvar što vrhunski ispovedni intervjui ne mogu da se urade na pola sata jer je to osnovni udar na kvalitet emisije. O zabrani i sprečavanju da neki ljudi gostuju u mojoj emisiji da i ne govorimo – istakla je Vesna i dodala da je Olivera njena dugogodišnja koleginica i odličan novinar, ali da ne vidi zašto bi postojao animozitet bilo koje vrste.

Naime, kako je Vesna rekla niko joj sa RTS-a još nije objasnio zbog čega je umesto specijalne emisije povodom 18. rođendana koja je trebalo da se emituje 5. januara prikazana druga emisija.

Vesna je svoje pratioce na Instagramu tadau obavestila da emisija „povodom punoletstva“ u kojoj je trebalo da se zahvali gostima na „poverenju i iskrenosti“ i gledaocima nekoliko generacija na „ljubav i pažnji“ nije snimljena.

 

View this post on Instagram

 

Emisija Balkanskom ulicom počela je da se emituje na Badnji dan pre 18 tv sezona. Danas je trebalo uživo u specijalnom izdanju emisije povodom punoletstva da se zahvalim svim gostima na poverenju i iskrenosti i gledaocima nekoliko generacijia na ljubavi i pažnji. Specijalna emisija nije snimljena jer mi je sredinom decembra saopšteno da 5.januara emisija nije uvrštena u programsku šemu. To ne umanjuje moj ponos što je više od 500 najvećih imena umetnosti, sporta, medicine itd. ispričalo svoju životnu priču gledaocima kojima je ta priča značila. Već četiri godine skraćena na pola sata i sa promenljivim terminom emitovanja emisija Balkanskom ulicom je zahvaljujući iskrenim gostima i armiji vernih gledalaca ipak živa i čeka "zlatni dan". ?Hvala najvećim imenima istorije duha ovih prostora što su bili gosti vaših domova nedeljom. ?#balkanskomulicom #idemodalje ?

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna) on Jan 5, 2020 at 5:35am PST

Hellomagazin.rs Ata/Luka Šarac/Instagram
Tagovi: vesna dedić

Pročitajte još