Završen 70. Berlinale: Film Srdana Golubovića osvojio dve nagrade i oduševio publiku (foto)

Završen 70. Berlinale: Film Srdana Golubovića osvojio dve nagrade i oduševio publiku (foto)

Autor: | 01/03/2020

0

Završen 70. Berlinale - Fimsko ostvarenje Srdana Golubovića "Otac" osvojio nagradu publike u programu Panorama i priznanje ekumenskog žirija

Film "Otac" Srdana Golubovića, u kojem glavnu ulogu tumači Goran Bogdan, osvojio je dve nagrade na 70. Berlinalu. To su nagrada publike u programu Panorama i priznanje ekumenskog žirija, prenose agencije.

Proslavljeni reditelj već treći put učestvuje na Berlinalu, a nakon projekcije 10 minuta su trajale ovacije njemu i glavnom glumcu Goranu Bogdanu.

- Ovo je topao i dirljiv film. Svet je video i drugo lice Srbije - samo su neke od reakcija ljudi iz publike koji su izlazili iz sale brišući suze, prenosi "Kurir".

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Directors Notes (@directorsnotes) дана 28. Феб 2020. у 4:41 PST

Nagrada ekumenskog žirija nezavisno je priznanje koje za životna ostvarenja dodeljuje šest članova delegiranih ispred Svetskog katoličkog udruženja za komunikacije (SIGNIS).

Ovim priznanjem, koje se dodeljuje i filmovima iz progama Panorama, od kako je ustanovljeno 1974. godine, nagrađivani su filmovi velikih svetskih reditelja.

Film inspirisan istinitom pričom

Film "Otac", u kojem glavnu ulogu tumači Goran Bogdan, inspirisan istinitom pričom: Ona prati život jednog oca, u srpskoj provinciji, kojem su socijalne službe oduzele dete i koji se nakon toga pešačenjem u Beograd bori za njihov povratak.

Bogdan je za ulogu oca Nikole dobio i sjajne kritike Alana Hantera.

Film je koprodukcija Srbije, Francuske, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i BiH.

Pored Bogdana, ostale uloge ostvarili su Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić...

Njihova ljubav cveta: Goran Bogdan i Jovana Stojiljković zajedno na crvenom tepihu

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zeljka, Belgrade (@fijuu62) дана 28. Феб 2020. у 5:07 PST

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a direktor fotografije je Aleksandar Ilić.

Veliku podršku filmu dale su Sloboda Mićalović, Jovana Stević i Milena Radulović, kao i kolege iz filmske industrije iz Srbije koje su prisustvovali premijeri.

Nakon Berlinala "Otac“ je otvoririo ovogodišnji Fest, a u bioskope stiže 5. marta.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FilmOtac (@filmotac) дана 3. Феб 2020. у 8:07 PST

Zlatni medved za iranski film "Nema zla"

Iranski film reditelja Muhameda Rasulofa "Nema zla" osvojio je nagradu Zlatni medved u subotu na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, saopštio je predsednik žirija Džeremi Ajrons.

Film, koji kroz četiri priče tematizuje pitanje smrtne kazne u Iranu, zabranjen je u toj zemlji, a reditelju nije dozvoljeno da napusti Iran kako bi primio nagradu.

U njegovo ime nagradu je primila njegova ćerka Baran.

Srebrnog medveda za žensku ulogu osvojila je nemačka glumica Paula Ber za glavnu ulogu u filmu "Undine". U kategoriji za mušku ulogu nagradu je dobio italijanski glumac Elio Djermano za glavnu ulogu u filmu "Želeo sam da se sakrijem".

Srebrnog medveda za najbolji scenario ove godine dobila su braća Fabi i Damijan D´Inočencu za film "Ružne priče".

 

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram