Obrt: Sve neizvesnija odluka o starateljstvu nad Severininim sinom

Obrt: Sve neizvesnija odluka o starateljstvu nad Severininim sinom

24/02/2020

0

Odluka o starateljstvu nad Severininim sinom, iako je bilo očekivano, prošle nedelje nije doneta, a razlog je neslaganje sudija oko konačne presude 

Severina Kojić bije bitku svog života za starateljstvo nad sinom Aleksandrom, koga je dobila sa Milanom Popovićem.

Njih dvoje, godinama su se borili za starateljstvo, a najveći udarac za hrvatsku pevačicu usledio je kada joj je krajem prošle godine oduzeto starateljstvo. Dete je nepravosnažnom odlukom suda pripalo ocu. Od tada, Severina ima pravo da naslednika viđa nekoliko puta nedeljno i svakog drugog vikenda i ona tu odluku suda poštuje.

Ovaj životni udarac učinio je da se više ničega ne boji, pa je istakla da je svom sinu potrebna zdrava i prisebna.

Kako pišu hrvatski mediji, ovih dana pojavljuju se novi problemi kada je u pitanju konačna odluka o tome ko će dobiti starateljstvo nad dečakom.

Severina: Prošlo je 54 dana tuge

Odluka o starateljstvu nad Severininim sinom odložena

Naime, predsednik splitskog Županijskog suda Bruno Klein primio je dopis sudije Lasić. Ona je zatražila svoje izuzeće iz odlučivanja o Severininu predmetu. Iako je na nivou ovog suda, još prošle nedelje, trebalo da odluka bude doneta, to se i dalje nije dogodilo, piše "Slobodna Dalmacija".

Tročlano sudsko veće, na čelu sa sudijom Lasić, održalo je 12. februara višesatnu sednicu. Ali na njoj nije donesena nikakva odluka. Problem je bio, neslužbeno saznaje ovaj list, dogovor sudija. Naime, Lasić je zagovarala potvrđivanje prvostepene presude Tee Golub iz zagrebačkog Opštinskog suda. Ona je, podsećamo, presudila u Popovićevu korist, oduzevši tako Severini starateljstvo nad njihovim maloletnim sinom.

Severina zahteva starateljstvo, ovo su njeni argumenti!

Prostale sudije bile su protiv, pa je sednica pomerena za 19. februar. Ali i tada se odigrao isti scenarijo. Sudija Lasić bila je protiv, a preostale sudije bile su za. Oni smatraju da je neophodno da se ponovo razmotri veštačenje na osnovu kog je donete prva odluka suda.

Presuda se donosi većinom glasova

Sudija Lasić se i tom predlogu protivila. Navodno, veštaci ne žele da se pojave, niti žele bilo kakvo ponovno pokretanje tog postupka. razlog je taj što ih je Severina vređala.

U slučaju kada je ovakva situacija i kada je sudsko veće podeljeno, presuda se donosi većinom glasova. A glasovi predsednice veća i članova veća jednako vrede. U tom slučaju obavezno je i izdvojeno mišljenje sudije koji su imali drugačiji stav. Ono se prilaže uz presudu.  Ali takve su situacije vrlo retke.

Milan i Severina su rekli svoje, a onda je sud u Zagrebu poručio: Ovo je nedopustivo!

U konkretnom slučaju, 19. februara je trebalo da bude doneta odluka o početku ponovne rasprave i saslušanju veštaka. Ali, to se nije dogodilo. Sutradan je predsednik splitskog Županijskog suda primio dopis sudije Lasić koja je zatražila svoje izuzeće iz odlučivanja o navedenom predmetu.

Kao razlog izuzeća, navodno, je navela i to da ju je Severina u svojim medijskim nastupima javno prozivala zbog njenih odluka, neslužbeno su saznali iz "Slobodne Dalmacije".

hellomagazin.rs/Stana Luković ATA Images, Hello!, printscreen youtube

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti