Tri jednostavna recepta za slatke kore

Tri jednostavna recepta za slatke kore

Autor: | 10/02/2020

0

Imate ideju za pripremu odličnog kolača ili torte, ali niste sigurni koju slatku koru da pripremite kao osnovu

Imati dobar recept za slatke kore kojima ćete dobiti ukusne poslastice, zlata je vredan. Veoma često domaćice su suočene sa problemom i pitanjem - koji su u moru recepata oni najbolji?

Neka vam ova tri jednostavna recepta uvek budu pri ruci.

Sasvim jednostavna kora

Iako su joj sastojci sasvim jednostavni iznenadiće vas kako je dobrog ukusa.

4 jajeta
2 šolje (od 250 ml) šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
2 ¼ šolje višenamenskog brašna
2 ¼ kašičice praška za pecivo
1 ¼ šolje mleka (malo masnijeg, recimo 2,8 % mlečne masnoće)
10 kašika putera

U većoj posudi izmutite jaja električnim mikserom na najjačem oko 5 minuta dok se smesa malo ne zgusne i jaja ne dobiju svetlo žutu boju limuna. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne postane lagano i izdašno, penasto. Dodajte i vanilu. A prethodno izmešano brašno i prašak za pecivo dodajte lagano kašiku po kašiku i mutite na najslabijoj brzini dok se sve ne sjedini, piše stvarukusa.rs.

U šerpici zagrejte mleko i puter dok se puter ne otopi. Zatim tu smesu postepeno ubscujte u mešavinu sa brašnom muteći lagano neprestano dok se sastojci ne sjedine.

Smesu sipate u nauljenu tepsiju približne veličine 30×20 cm. Pecite na 180C 30 do 356 minuta. Ostavite da se ohladi i kora je spremna.

Sa krem sirom

Ovoj kori dodajte puding, sveže voće i umućen šlag i dobili ste ekstra kolač za vaše ukućane i goste. Možete ga i samo posuti šećerom u prahu.

1 ½ šolja putera, omekšalog
230 g krem sira, omekšalog (malo ga izmutite mikserom posebno)
3 šolje šećera
6 jaja
2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašičica ekstrakta limuna (ili malo svežeg limunovog soka ili korice)
3 šolje višenamenskog brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli

U većoj posudi izmutite puter, krem sir i šećer dok ne dobijete kremastu i izdašnu smesu. Dodajte jaja (jedno po jedno) muteći mikserom. Mutite smesu još minut dva, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Mutite dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

Dobijenu smesu sipajte u nauljenu i posutu brašnom tepsiju. Pecite na 160 stepeni jedan ili 1,5 sat. Ostavite da se ohladi oko 10 minuta, pre nego je izvadite iz tepsije.

Čokolada i banana kora

1/2 šolje putera, omekšalog
1 ¼ šolje šećera
2 jajeta
1 ½ šolje izgnječenih banana (oko 3 banane srednje veličine)
1/4 šolje kisele pavlake
2 kašičice ekstrakta vanile
1 ½ šolja višenamenskog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1/4 kašičice soli

U većoj posudi penasto umutite puter i šećer. Zatim dodajte dva žumana, banane, kiselu pavlaku i vanilu. U posebnoj posudi izmešajte brašno, sodu bikarbonu i so, pa dodajte kremastoj smesi. Činite to lagano, muteći neprestano.

U drugoj posudi umutite belanca dok ne dobijete čvrstu smesu, pa i to dodajte pripremljenoj smesi. Sve dobro izmešajte, pa prespite u nauljenu i posutu brašnom tepsiju. Pecite na 180 stepeni 20 do 25 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što koru izvadite iz tepsije.

hellomagazin.rs guliver/getty

Slične Vesti