Legendarni glumac Kirk Daglas preminuo u 104. godini

Legendarni glumac Kirk Daglas preminuo u 104. godini

Autor: | 06/02/2020

0

Vest da je legenadarni glumac Kirk Daglas preminuo u 104. godini života, objavio je njegov sin Majkl Daglas

Legendarni glumac Kirk Daglas preminuo u 104. godini života, a njegov sin, glumac Majkl Daglas, ovu tužnu vest je podelio na društvenim mrežama.

–  Za svet je on bio legenda, glumac iz zlatnog doba filmova koji je živeo duboku starost, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima u koje je verovao postavila standard kakvom svi mi težimo. Ipak, za mene i moju braću bio Džoela i Pitera on je bio samo Tata, za Ketrin divan svekar, za svoje unuke i praunuke voljeni deda, a za svoju ženu Anu divni suprug.

Kirk Daglas danas puni 103 godine – po njega je Tito slao privatni avion! (video)

Kirk je živeo dobar život i ostavio je iza sebe nasleđe u filmskoj umetnosti za generacije koje dolaze, kao i život filantropa koji je radio pomogne drugima i da donese mir svetu.

Dozvolite mi da završim rečima koje sam mu rekao za njegov poslednji rođendan i koje će uvek ostati tačne "Tata, mnogo te volim i toliko sam ponosan sam što sam tvoj sin – poručio je Majkl Daglas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) on Feb 5, 2020 at 3:33pm PST

Biografija Kirka Daglasa

Kirk Daglas je rođen 9. decembra 1916. godine kao Išur Danielovič u gradu Amsterdamu, u Saveznoj državi Njujork, u siromašnoj porodici jevrejskih imigranata iz Gomelja, u današnjoj Belorusiji. Kako je Holivud zvanično osnovan 1923. godine , kažu se da je Kirk bio stariji od "fabrike snova".

Tokom studentskih dana počeo je da se bavi glumom, a s 24 godine sreo je Loren Bekol, koja mu je u karijeri puno pomogla.  Preporučila ga je za ulogu u filmu "The Strange Love of Martha Ivers"  i to je bio početak njegove velike karijere. Ostvario je više od 90 filmskih uloga,a najpoznatije su u filmovim "Šampion", "Žudnja za životom", "Obračun kod OK korala", "Staze slave", "Poslednji voz sa Gan Hila", "Spartak"...

Radost zbog prinove: Majkl Daglas postao deda prvi put

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Roussos (@baphometx) on Feb 6, 2020 at 2:03am PST

Kirk Daglas iza sebe ima dva braka

U brak sa Dajanom Dil uplovio je 1943. godine, i sa njom njom ima dva sina Majkla i Džoela.  Razveli su se osam godine kasnije, ali su ostali u dobrim odnosima i nakon razvoda,  čak su glumili zajedno i u nekoliko filmova kao što su "Indijanski borac" i komedija "Porodična crta" iz 2003. godine u kojoj su takođe glumili Majkl i njegov sin Kameron. Sa drugom suprugom Anom Bajdens upoznao se 1953. godine, dok je ona bila angažovana u filmskom studiju kao dubler u filmu Lust for Life. Venčali su se godinu dana nakon što su se upoznali, i bili u braku gotovo 70 godina, odnosno do kraja njegovog života. Kirk i Ana imaju dva sina.

Sećanje za sva vremena: Cela porodica na okupu uz Kirka Daglasa (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Vitale (@annavitale___) on Feb 5, 2020 at 3:55pm PST

Ketrin Zita Džouns emotivno se oprostila od preminule legende 

Supruga Majkla Daglasa, poznata glumica Ketrin Zita Džouns, često je isticala koliko ima dobar i iskren odnos sa ocem svog supruga. Zato se sa njim oprostila i na društvenim mrežama na posebno dirljiv način.

Čudna bliskost : Kako se Ketrin Zita Džons i njen svekar pozdravljaju (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on Feb 5, 2020 at 5:18pm PST

Ketrin Zita Džouns: Emotivnom porukom oprostila se od suprugove majke

– O moj dragi Kirk. Voleću te dok sam živa. Već mi toliko nedostaješ. Počivaj u miru – napisala je 50 - godišnja glumica  uz njihovu zajedničku fotografiju

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: Kirk Daglas

Pročitajte još

Najnovije vesti