Kobi Brajant - Tragični odlazak košarkaškog genija

Kobi Brajant - Tragični odlazak košarkaškog genija

Autor: | 05/02/2020

0

Kobi Brajant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena, tragično je nastradao pri padu helikoptera ostavljajući u neverici čitavu planetu.

Fatalan pad letelice dogodio se zbog kvara motora, a svi putnici poginuli su na licu mesta, na teritoriji Kalifornije. Pored legendarnog košarkaša, preminula je i njegova trinaestogodišnja ćerka Điana, kojoj su zbog košarkaškog talenta mnogi predviđali blistavu karijeru.

https://www.instagram.com/p/B6rqS9Vjk8-/?utm_source=ig_embed

Kobi Brajant je, zahvaljujući pozitivnoj energiji kojom je zračio, bio omiljen ne samo u sportskim krugovima, već i van njih. Tokom cele, dve decenije duge karijere, igrao je samo za jedan klub - Los Anđeles Lejkerse. Sa njima je osvojio čak pet NBA titula.

Na Olimpijskim igrama u Londonu i Pekingu, sa reprezentacijom SAD-a osvojio je zlato, a svi su saglasni da je bio jedan od najtalentovanijih sportista sveta.

U čast slavnog košarkaša, Košarkaški klub Dalas odlučio je da zauvek povuče dres sa brojem 24 koji je nekada nosio Brajant. Mark Kjuban, vlasnik ekipe Dalas Maveriksa, izjavio je da je Kobi bio ne samo košarkaš, već i svojevrsni ambasador i legenda. Upravo zato, Dalasov dres sa brojem 24 više nikada niko neće moći da nosi.

Kobi Brajant - Porodični čovek

Iz braka sa suprugom Vanesom, Kobi Brajant je imao četiri ćerke. Za njega, porodica je bila uporište iz koga je crpeo snagu za svoje profesionalne uspehe. U medijskim nastupima nije propuštao priliku da im se zahvali na svoj ljubavi i sreći koju su mu pružale.

Vanesu je upoznao dok je još bila maloletna, a više puta je isticao da je ona njegova prva i jedina ljubav. Zaprosio ju je nakon samo šest meseci zabavljanja, što nije naišlo na odobravanje njegove porodice.

Roditelji su mislili da je Kobi previše mlad da bi stupio u brak (imao je 21 godinu), kao i da će se to negativno odraziti na njegovu karijeru.

Ne osvrćući se na njihovo mišljenje, Kobi je ipak oženio Vanesu. Mada su i u njihovoj vezi postojali trenuci krize, uspeli su da sačuvaju brak. Četiri ćerke su bile njihov najveći ponos.

Par je dospeo u žižu javnosti nakon što je Brajanta radnica jednog hotela optužila za silovanje. Optužba je kasnije povučena. Brajant je isticao da u pitanju nije bilo seksualno napastvovanje, već da je do odnosa došlo uz saglasnost obe strane. Vanesa je suprugu oprostila neverstvo, a stvari su se ubrzo vratile u kolotečinu.

Vanesa je smatrala da je Kobi savršen otac, a na njihovim porodičnim slikama očigledna je nežnost i bliskost između njega i ćerki.

Svoju ljubav prema lopti i košu preneo je na svoje naslednice, a talenat se posebno primećivao kod Điane. Iako su mnogi smatrali da bi bilo bolje kada bi Kobi imao sina, igrač širokog osmeha uživao je okružen svojim mezimicama. Posebno mu se dopadala Đinina borbenost i samouverenost na terenu.

Poruke utehe i podrške

Ubrzo nakon vesti o velikoj tragediji, na društvenim mrežama pojavili su se snimci i slike na kojima vidimo koliko je Kobi Brajant bio omiljen.

Posebno potresna je fotografija na kojoj se vidi da su, u čast košarkaša i njegove ćerke, sva sedišta sportske hale bila prekrivena njihovim dresovima. Mamba i njegova naslednica ostavili su prazninu koju niko neće moći da popuni.

https://www.instagram.com/p/B8Axc2Oj4pl/?utm_source=ig_embed

Mnogi profesionalci iz sveta košarke, fudbala, golfa zahvalili su se Kobiju jer je svojom maestralnom igrom nebrojeno puta oduševio sve ljubitelje košarke. Zahvaljujući atraktivnosti njegovog stila, na hiljade mališana zaljubilo se u ovaj sport, a mnogi su odlučili da počnu da treniraju košarku. Pomerajući granice načinom na koji igra, Kobi je bio idol mnogima.

U vezi sa iznenadnom smrću košarkaške legende, oglasio se i srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović. On je svoja osećanja podelio sa pratiocima Twittera i istakao da je Kobijev uticaj na njegovu igru bio presudan. Nazvavši ga svojim košarkaškim ocem, Bogdanović je konstatovao da je Brajantova pogibija veoma tužna i tragična.

https://twitter.com/LeaderOfHorde/status/1221543779125157888?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1221543779125157888&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2FmhV0hybIW%2F

Među onima koji su Brajantovoj porodici uputili reči saučešća i utehe, bio je i Novak Đoković. Naš najbolji teniser lično je poznavao NBA zvezdu, zbog čega mu je vest o njegovoj smrti posebno teško pala.

https://www.instagram.com/p/B7zp2U7HfLw/?utm_source=ig_embed

Kobi Brajant - Vatreni navijač FK Milan

Kobi Brajant je u detinjstvu živeo u Italiji, a tokom celog života bio je vatreni navijač fudbalskog kluba Milan. Igrači ovog kluba su, odajući mu počast, na utakmici protiv Torina nosili crni flor, u znak žalosti.

Na stadionu su se mogli videti transparenti posvećeni košarkaškoj legendi, a fotografije na kojima je u dresu Milana prikazivane su na semaforu. Emitovanjem pesme Who wants to live forever grupe Kvin, pre početka utakmice, simbolično je označeno da će Kobi Brajant živeti večno.

Za još vesti iz sveta sporta, mode, lepote i života poznatih, čitajte hellomagazin.rs 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Instagram, Twitter, Ata images