Neda Arnerić - Život "večite devojčice"

Neda Arnerić - Život "večite devojčice"

Autor: | 29/01/2020

0

Neda Arnerić biografija nam otkriva sve o životu ove proslavljene jugoslovenske glumice, koja je nedavno preminula i koju ćemo večno pamtiti.

Neda Arnerić je ostala upamćena kao jedna od najlepših i najtalentovanijih glumica, i njen gubitak je velika tragedija. Vest o njenoj smri je duboko potresla celu javnost, kao i društvene mreže, koje su preplavili izrazi saučešća.

Hello vam otkriva kakav je život vodila Neda i kako je postigla status jedne od kultnih glumica jugoslovenskog vremena.

Život "večite devojčice"

Neda Arnerić biografija otkriva nam mnoge zanimljive činjenice o ovoj slavnoj glumici koja nas je nažalost, nedavno napustila.

Neda Arnerić je rođena 15. jula 1953. godine, u mestu Knjaževac. Od malena je pokazivala sklonost ka glumi, pa je već sa trinaest godina igrala u filmu "San",  koji je ostao upamćen kao jedan od najboljih ostvarenja jugoslovenske kinematografije. Nakon toga, počele su da ređaju brojne druge uloge, kako na filmskoj, tako i na pozorišnoj sceni. Simpatična Neda je uspela da vrlo brzo prokrči sebi put, i da ostavi neizbrisiv trag.

Ostvarila je karijeru dugu čak pet decenija, tokom koje su je svi ljubitelji kinematografije zavoleli. Imala je priliku da sarađuje sa najvećim imenima svog vremena, a igrala je u četrdesetek pozorišnih predstava. Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da završila Istoriju umetnosti, i da nikada nije diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti. Ipak, to je nije sprečilo da dobije najprestižnije nagrade, odnosno dve "Zlatne arene" u Puli, ali i nagradu "Pavle Vuišić". Razlog zbog kojeg nije završil FDU leži u tome što mladim studentima nije bilo dozvoljeno da snimaju, a mlada Neda je dobijala gomilu primamljivih ponuda. Kao što je vreme pokazalo, donela je ispravnu odluku.

Vreme provedeno na "daskama koje život znače" učinilo je da joj se publika uvek raduje. Neda Arnerić je zaista bila ikona jugoslovenskog filma i pozorišta, a njen profesionalan odnos prema poslu učinio je da osvoji srca svih velikana sa kojima je sarađivala. Opisivali su je kao lepu, talentovanu, odmerenu, dostojanstvenu i nežnu, a svaki epitet je potpuno tačan.

Neda Arnerić biografija - Put u "beskraj"

Svoj poslednji intervju dala je baš za Hello. Iako joj je zdravlje bilo vidno narušeno, Neda je i dalje vredno radila i pravila planove za svoju karijeru. Takva je bila naša "večita devojčica", borac koji gura napred čak i u najtežim trenucima. Poznato je da nikada nije prebolela smrt svoga supruga, Milorada Mešterovića. Iako je uvek izbegavala da iznosi detalje iz svog privatnog života, nije nikada skrivala da joj je njen bračni drug bio sve i najveća podrška. Bili su zajedno trideset šest dugih godina. Kako sama ističe, imala je sreće da ga upozna i da vrlo brzo započnu zajednički život.

I pored svih nevolja koje su je zadesile, Neda je uvek služila kao inspiracija svima. Nakon zdravstvenih problema, smrti voljenog supruga i borbe s depresijom, smogla je snage da se vrati na scenu. Teško, ali ne i nemoguće, kako nam je i sama pokazala.

U predstavi "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo" igrala je zajedno sa glumcem Feđom Stojanovićem. Tema je naročito zanimljiva - ljubav u poznim godinama. Kada su je pitali o tome, otkrila nam je da misli da tako nešto svakako postoji. Ljudi nikada ne treba da odustanu od života, jer se nikada ne zna kada će upoznati nekog s kim će provesti ostatak svog života. Kako sama kaže, možete ponovo naći nekoga i time pružiti sebi novu šansu.

Nažalost, Neda nije imala priliku da ostatak života provede na Alpima, kako je to oduvek zamišljala. Umesto toga, otputovala je u "beskraj", i tamo sija sa ostalim zvezdama srpske kinematografije.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic