Hurem - Jedna i neponovljiva

Hurem - Jedna i neponovljiva

Autor: | 28/01/2020

0

Hurem - jedna i neponovljiva, drugačija od ostalih, uvek svoja, šarmantna i autentična. Sada sa kraćom kosom i modernom bob frizurom, ali i sa prepoznatljivim osmehom i očima koje obaraju s nogu.

https://www.instagram.com/p/B7DfFuPI8ly/

Glumica Merjem Uzerli rođena je u mešovitom braku, otac joj je Turčin, a majka, od koje je nasledila glumački talenat, Nemica. Odrasla je u Hamburgu, tamo je i studirala glumu, pa ne čudi što je slabo govorila turski jezik. Proslavila se u seriji Sulejman Veličanstveni igrajući moćnu, zanosnu sultaniju Hurem i ova uloga donela joj je neviđenu popularnost i obožavaoce širom Turske.

Ova serija bila je odskočna daska ne samo njoj, nego i mnogim drugim glumcima. U ulozi Bali bega proslavio se Burak Ozdživit.

Za potrebe snimanja serije, Merjem je jezik učila u hodu, a s obzirom na to da ni prava Hurem nije govorila turski pre dolaska u harem, ovo nije predstavljalo veliki problem.

Mada su je gledaoci poistovećivali sa neustrašivom sultanijom, sama Merjem više puta je isticala da su, po temperamentu i karakteru, one potpuno drugačije. Spaja ih jedino to što im je u životu navažnija bila ljubav, a to ih je skupo koštalo.

Hurem - Lepa i slavna, ali nesrećna 

Miljenica širokog auditorijuma, Merjem je svojom uverljivom glumom gledaoce poput mađioničara odvodila u neko drugo vreme i svet koji više ne postoji. Ipak, naporan rad i duga, iscrpljujuća snimanja, uzela su svoj danak. Hurem je počela da se oseća loše, a o tom teškom periodu kaže:

"Uloga Hurem me je iscrpela. Živela sam tri godine za taj lik i potpuno sam se izgubila. Postajalo je sve teže i teže. Nisam mogla više da je glumim, jer je ona bila jaka žena, a ja sam postajala sve slabija."

Kriza je eskalirala kada je jedna od najlepših turskih glumica saznala da je neplanirano ostala u drugom stanju. Njen verenik Čan Ateš insistirao je da ona abortira, što ju je dodatno slomilo.

"Čan nije hteo ni da čuje da rodim dete. Rekao mi je da on ima već dvoje dece i da mu ne treba više. Insistirao je na tome da se deteta što pre rešim jer će beba navodno sve da mi upropasti. Kada sam mu rekla da ne mogu tek tako to da uradim, on je postajao sve nervozniji pa je čak bio i nasilan. Mi smo i do tada imali problem u komunikaciji, ali sada ga više ne volim i nikada neću moći da mu verujem", otkrila je agoniju kroz koju je prošla.

Po svoj prilici, sama sudbina spasila je Merjem od Čana koji je kasnije optužen za višemilionske pronevere. On je, uprkos svemu što je rekao i radio, tražio puno starateljstvo nad ćerkom, ali na sreću, do toga nije došlo i dete je dodeljeno majci.

Težak period i psihička kriza

Konstantni stres i ljubavni brodolom narušili su glumičino duševno zdravlje i Merjem je pokušala samoubistvo.

"U Antaliji sam bila dobila nagradu za glumu, a te večeri sam pokušala da se ubijem. Otišla sam u hotelsku sobu i bacila sam statuu razbivši je, bila sam potpuno luda i isekla sam ruke, krv je bila svuda. Htela sam da se bacim sa balkona, jer sam u tome videla jedini izlaz. Htela sam da nestanem, da me nema, da sam mrtva. U smrti sam videla spas. Psihički sam bila jako loše", pričala je talentovana glumica za medije.

Merjem je ubrzo shvatila da mora potražiti stručnu pomoć, napustila je snimanje i otputovala u Nemačku na lečenje. Za nastavak Sulejmana Veličanstvenog odabrana je druga glumica, ali njena popularnost nije bila ni približna onoj koju je imala Merjem. Gledaoci nisu želeli da prihvate novu Hurem i serija je izgubila na gledanosti.

Novi smisao života

Pravi smisao života zanosna glumica pronašla je rođenjem ćerke 2014. godine.  Ona je od samog početka posvećena svojoj mezimici Lari i priznaje da je za nju veoma vezana. Na društvenim mrežama redovno kači slike na kojima vidimo kako uživa sa ćerkom i očito je da joj veoma prija to što je majka.

Nekadašnje probleme Merjem je ostavila iza sebe i sada zasluženo uživa u ljubavi. Mi je očekujemo u nekoj novoj naslovnoj roli, a do tada, uživaćemo gledajući njene čarobne fotke na Instagramu.

Čitajte Hello! Pratite aktuelnosti iz života poznatih.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Instagram, Youtube