Borba Siniše Mihajlovića sa opakom bolešću

Borba Siniše Mihajlovića sa opakom bolešću

Autor: | 27/01/2020

0

Borba Siniše Mihajlovića sa opakom bolešću potresla je njegovu porodicu, ali i celokupnu svetsku i domaću javnost. Bolesti i nevolje ne zaobilaze ni najbolje. Siniša Mihajlović, trener Bolonjepolovinom godine saznao je da boluje od leukemije. Miha je od samog početka verovao u uspeh lečenja. Znao je da će opakog protivnika uspeti da pobedi. Rekao je da će se sa bolešću suočiti oči u oči, kao sa ozbiljnim protivnikom. Motiv da bude uporan pronašao je među najbližima - svojoj porodici.

Leukemija ga ne može zaustaviti

Porodica proslavljenog fudbalera već se suočavala sa teškom bolešću. Od raka pluća preminuo je Sinišin otac. Zbog genetske povezanosti, Mihajlović je redovno išao na kontrole i radio analize. Na jednoj od njih je i otkrivena leukemija. Nije bilo vremena za gubljenje, sa lečenjem se moralo početi odmah.

Nakon četvoromesečnog lečenja Siniša se obratio javnosti. Na klinici u Italiji mu je presađena koštana srž nepoznatog donora i njegovo stanje trenutno je zadovoljavajuće. Postoperativni tok je neizvestan, ali verujemo da će Miha uskoro biti u dobroj formi. On je ohrabrio sve teško bolesne ljude rečima da ne treba da se plaše svoje bolesti, već da moraju hrabro da se uhvate u koštac sa njom. 

Na konferenciji za medije Siniša se posebno zahvalio supruzi, deci i prijateljima. Istakao je da će im biti večno zahvalan jer bez njihove podrške ne bi uspeo. Mihajlovićeva supruga Arijana, prelepa italijanska TV zvezda i nekadašnja manekenka, na jednoj društvenoj mreži objavila je sliku ispred klinike na kojoj se fudbaler lečio. Njihov nežni zagrljaj i osmeh na Arijaninom licu potvrđuju da je životna kriza dodatno zbližila ovaj par. Njihova ljubav sada je jača nego ikada. Oboje su se istinski obradovali Mihinom povratku kući.

Lepa Italijanka i Siniša u skladnom su braku već 24 godine, a njihovu brojnu porodicu čine dve ćerke i tri sina. U najtežim životnim trenucima oni mu pružaju nesebičnu podršku

Teška borba Siniše Mihajlovića sa opakom bolešću - tok lečenja 

Na klinici za onkologiju u Bolonji Siniša je prošao tri ciklusa zračenja, a o njegovom zdravlju i lečenju brinuli su najveći italijanski stručnjaci. Mihajlovićevi saigrači isticali su da se u ekipi oseća Mihino odsustvo i da jedva čekaju da se on vrati. Tokom bolničkog lečenja, sa svojim timom redovno je komunicirao putem video linka. On je redovno pratio treninge i utakmice kojima nije mogao da prisustvuje kako bi imao pravi uvid u nivo igre tima koji predvodi.

Da je oporavak našeg proslavljenog asa blizu, Mihajlović je nagovestio kada se pridružio svom timu u utakmici prvog kola prvenstva Italije. Iako su lekari, imajući u vidu ozbiljnost dijagnoze, Sinišu savetovali da ne napušta bolnicu, on se ipak pridružio svom timu.

Eksplozija emocija na stadionu

Navijači Bolonje i Sinišinog nekadašnjeg kluba, Lacija, udružili su se i priredili mu iznenađenje. Na utakmici održanoj u oktobru, tribinama se viorio transparent podrške. Meč je bio nabijen emocijama, a Mihajlovića su gromoglasnim aplauzom pozdravili navijači oba kluba.

Šef stručnog štaba Bolonje na trenerskom mestu uživa veliko poštovanje. Igrači ga cene i prepoznaju njegovu posvećenost timu. Nakon jedne od utakmica, cela ekipa je autobusom došla do bolnice i skandirala Mihino ime sve dok se on nije pojavio na prozoru sobe. Nema veće sreće od toga kada te vole i podržavaju oni sa kojima živiš i radiš.

Siniša Mihajlović cenjen je i van sveta sporta. Njegova karijera nije bila praćena skandalima, a na fotografijama sa društvenih mreža vidimo koliko uživa u porodičnoj ljubavi. Stotinak Italijana zajedničkom molitvom ispred jedne crkve u Bolonji pokazali su koliko ga poštuju i cene.

Sigurni smo da će se borba Siniše Mihajlovića sa opakom bolešću uskoro završiti i da će se fudbalska legenda ponovo vratiti svim redovnim aktivnostima.

Čitajte Hello! Budite u toku sa vestima iz sveta mode, sporta i estrade.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, Instagram