Tajna uspeha Lepe Brene

Tajna uspeha Lepe Brene

Autor: | 24/01/2020

0

Tajna uspeha Lepe Brene predmet je mnogih nagađanja. Mudri ljudi kažu da je lakše postići uspeh, nego zadržati ga. To najbolje znaju oni koji su uspešno savladali sve prepreke koje su im se našle na putu.

Lepa Brena jedna je od ikona naše estradne scene i najveća zvezda nekadašnje Jugoslavije. Karijeru je započela još kao devojčurak nastupima na igrankama i takmičenjima, da bi se uskoro pridružila sastavu Lira šou. Bend ubrzo dobija intrigantniji naziv "Slatki greh", a Brenina karijera kreće vrtoglavom putanjom. Stalna putovanja, gostovanja i turneje postaju Brenina svakodnevica.

Ni Breni na početku karijere nije bilo lako. Zamerali su joj da je suviše razgolićena i da ima višak kilograma. Ona kaže da ovim kritikama nije pridavala mnogo značaja. Zamerke su je motivisale da se još više trudi i bude još bolja. Danas vidimo da je bila u pravu i zato se na nju ugledaju zvezde koje dolaze.

Tokom više od tri decenije, Lepa Brena nastupala je na brojnim festivalima, snimila 17 albuma, 2 singla i 13 kompilacija. O izuzetnoj popularnosti govori impresivna cifra od preko 25 miliona prodatih ploča, kaseta i CD-ova. Koncerte je održavala širom sveta, a neki od njih bili su pravi spektakl. Pre skoro tri decenije uradila je nešto do tada neviđeno na našim prostorima. Sletela je na scenu helikopterom ostavljajući publiku bez daha.

Veliki jubilej, trideset pet godina uspešne karijere, Lepa Brena obeležila je prošle godine nizom rasprodatih koncerata održanih na različitim kontinentima čija su kruna svakako nastupi u Beogradu.

Lepa Brena - Žena stvorena za sve!

Osim u muzici, jedna i jedinstvena Brena oprobala se i u glumačkim vodama gde je, takođe, postigla zavidan uspeh. Film "Hajde da se volimo" sa Brenom u glavnoj ulozi beležio je rekordnu gledanost u jugoslovenskim bioskopima, a nakon izuzetnog uspeha prvog dela, snimljeni su i nastavci. Film je pratio istoimeni album, a gotovo sve pesme postale su hitovi - Hajde da se volimo, Golube, Udri Mujo, Biseru beli, Poželi sreću drugima, Čik pogodi...

Svoje obožavaoce obradovala je i učešćem u filmu Tesna koža

Sa više od 350 koncerata godišnje, osamdesetih godina prošlog veka, Lepa Brena je bila jedna od najangažovanijih pevačica sa Balkana. O razmerama tadašnje popularnosti svedoči i to što je, na radost njenih brojnih obožavalaca, u prodaji bila lutka sa njenim likom, pandan poznatoj Barbiki.

Danas je Brenin tempo rada nešto sporiji. Ona je i dalje veoma aktivna, snima spotove za nove pesme i nastavlja sa nastupima, ali ne u onoj meri u kojoj je to nekada radila. Prošlogodišnji Brenin album pobrao je simpatije publike, a hitovi su već uveliko zaživeli među njenim fanovima.

Ona je i dalje podjednako harizmatična i duhovita kao na početku karijere, u šta smo se uverili na promocija spota za pesmu Odiseja ljubavi. Brena kaže da je naučila da bude staloženija i da racionalno reaguje u stresnim situacijama.

Lepu Brenu mnogi smatraju jednom od najuticajnijih žena u svetu šou-biznisa. Uspešnu poslovnu karijeru ona već godinama gradi i kao suvlasnik jedne poznate produkcije kuće. 

Može se reći da je tajna uspeha Lepe Brene u tome što je uvek vredno radila i nastojala da maksimalno ispoštuje one koji vole njenu muziku.

Tajna uspeha Lepe Brene - snaga je u porodici

 

Tokom višedecenijske vanserijske karijere, Brena ima podršku svog supruga i sinova. Sada, kada su joj sinovi odrasli i osamostalili se, imaće više vremena da uživa u putovanjima i društvenom životu. Neke od najlepših balada posvetila je upravo članovima svoje porodice, a među najpopularnijim je svakako hit Ja nemam drugi dom. Ljubav, dogovor i tolerancija preduslov su za dug i uspešan brak

https://www.instagram.com/p/B1Vj8G2lHzj/

Bračni tandem Živojinović uskoro će se oprobati u novom biznisu. Brena i Boba  nedavno su kupili imanje nedaleko od Sremske Mitrovice gde planiraju da se posvete gajenju vinove loze i proizvodnji vina

tajna uspeha lepe brene Hello Magazin 3

Publika očekuje da i u predstojećoj godini Brena postavlja visoke standarde na koje će se ugledati ostatak estrade. Kako sama ističe, u svetu umetnosti nema ograničenja kada su godine u pitanju. 

Za još zanimljivosti iz sveta poznatih, čitajte Hello.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic