Balašević prvi put pred publikom u Srbiji nakon zdravstvenih problema

Balašević prvi put pred publikom u Srbiji nakon zdravstvenih problema

Autor: | 21/01/2020

0


Pošteno nas je Đorđe Balašević uplašio kada je polovinom novembra bio primoran da otkaže koncert zbog zdravstvenih problema. Kako je njegova ćerka Beba rekla nekoliko dana kasnije, čovek koji je u svojim stihovima toliko puta pomenuo srce sada se našao u situaciji da se zabrine za sopstveno. Međutim, čim se malo oporavio nakon infarkta, legendarni kantautor vratio se na scenu. Ovog puta, kako se našalio na sopstveni račun, kao stent-ap komičar, jer su mu ugradili četiri stenta.

Đorđe Balašević otkazao koncert u Kragujevcu: Život nekad napravi planove bez nas i računa na naše razumevanje

“A gde ste vi? Imao sam neku situaciju, recimo, kako bi Amerikanci to rekli, i bilo je za mene malo nenadano, morao sam da smilsim one ‘last words’. Malo me iznenadilo, nisam očekivao, ja sam majstor improvizacije i gledao sam sve ljude u belom i razmišljao šta da kažem i znao sam šta da kažem. Nije gotovo dok debeli ne otpeva šta ima, rekao je Balašević na zagrebačkom koncertu koji je održao pred sam kraj godine

Nije izneverio ni svoje Novosađane. Već po tradiciji, na Bogojavljenje je održao veliki koncert na “Spensu”. Karte su, naravno, planule dok ste rekli “panonska mornarica”, za dva sata.

Nastup je otvorio pesmom “Slovenska”, sad već evergrinom. Već prvi stih, “Nošen dahom sna”, probudio je sve emocije u publici, ali i na pozornici. Iako je oko 12 hiljada ljudi “upozorio” da koncert neće trajati duže od tri sata jer su mu tako naredili lekari, ipak je trajalo malo duže.

Olivera Balašević: Dnevnik panonske princeze

U “Cirkusu Balbelo”, kako se zove ova turneja, učestvovali su i vrhunski muzičari predvođeni profesorom Aleksandrom Dujinom - “Ujedinjeni mangupi Vojvodine”, Đoletovi “gospon tamburaši”. Uz veliki hit “Neki novi klinci” na scenu su doleteli plišani beli zečevi, na šta je rekao “da ne sme da se saginje”.

Uz dobru energiju i sjajne instrumentaliste, ređale su se i ostale pesme. “Namćor” - “koja ima mnogo teksta, pa neku reč obavezno zaboravi”, potom “Bezdan”, “Buba Erdeljan”, “D-moll”, “Lepa protina kći”, “Boža zvani Pub”, “Vasa Ladački”, “Provincijalka”, “Galicija”, “Olivera”, “Miholjsko leto”, deo prvog hita “U razdeljak te ljubim” i mnoge druge. “Devojka sa čardaš nogama” bacila je u trans publiku u kojoj  je bilo i obožavalaca iz celog regiona, od Makarske preko Sarajeva do Čakovca.

Đorđe Balašević: Dobra vest je da nisam umro baš iz prve! (video)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ko_to_meni_fali_da_je_tu on Jan 20, 2020 at 8:50am PST


Himnična “Čuvaj mi, Bože, Novi Sad” izvedena je sa posebnom emocijom. Uz tambure, poneku suzu i aplauz kojem nije bilo kraja. Bis, i koncert, završeni su tradicionalno, pesmom “Odlazi cirkus”. Pre nego što se zavesa spustila, Đole je obećao “novu ploču” i nove koncerte, a možda će, kako je rekao, postati i prvi muzičar koji je “napravio drugi deo neke pesme”.

Đorđa Balaševića: Tata poručuje da će se možda čak i boriti na megdanu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dusan Petkovic (@dushanpfc) on Jan 19, 2020 at 1:45pm PST


Već 25. januara čekaju ga u Kragujevcu, gradu u kojem je morao da otkaže koncert zbog “frkice” koju je tog dana imao.
Hellomagazin.rs Ata/Instagram

Najnovije vesti