Kendal i Kajli Džener ponovo optužene za krađu!

Kendal i Kajli Džener ponovo optužene za krađu!

Autor: | 20/01/2020

0

Rijaliti zvezde, ali i vrlo uspešne poslovne žene, Kendal i Kajli Džener, napravile su grešku koja će ih koštati milione

Kompanija Klauber Brothers tuži sestre Kendal i Kajli Džener zbog krađe njihovog dizajna čipke donjeg rublja koji je zaštićen autorskim pravima, piše Fox News.

Klauber Brothers, kompanija koja je osnovana u Nemačkoj 1859. godine, pronašla je dizajn svoje čipke na Kajlinim tangama koje se prodaju u njenoj online prodavnici.

https://www.instagram.com/p/r14UUQmQ-z/

Isto tako i na negližeu koji se prodaje u sklopu zajedničkog brenda Kendal + Kajli.

Advokat koji zastupa kommpaniju Klauber Brothers, Skot Alan Barouz rekao je kako su Kendal i Kajli “nanele ozbiljnu štetu njihovom poslovanju”.

- Moji klijenti su porodična kompanija već šest generacija i uvek su cenili i ulagali u svoj kreativni tim i jedinstveni dizajn čipke.

Njenom poslovanju ozbiljno su naštetile kompanije koje proizvode jeftine kopije njihovih originalnih dizajna - rekao je.

Tražiće od sestara Kendal i Kajli Džener celokupnu zaradu

Advokat ove kompanije tvrdi kako će njegovi klijenti od sestara Džener tražiti nadoknadu štete.

- Kad se dizajni Klauber Brothers-a kopiraju bez pristanka, to nanosi štetu kompaniji i kupcima. Jedini put za nadoknadu štete je putem sudske parnice.

https://www.instagram.com/p/BLTpd1yhKmz/

- Srećom, zakon o autorskim pravima i sudovi omogućuju kompaniji Klauber Brothers da potraži pomoć zbog ove grozne nepravde i da tako zaštite sebe i svoje kupce - pojasnio je advokat Skot.

Naglasio je kako će njegovi klijenti od sestara zatražiti svu zaradu koju su ostvarile prodajući dva sporna proizvoda.

Predstavnici kompanije Kajli Džener Šop i brenda Kendal + Kajli nisu bili dostupni za komentar. A kako se čini sestre Kendal i Kajli Džener nemaju nameru da povuku iz prodaje sporne proizvode.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kendall + Kylie (@kendallandkylie) дана 13. Дец 2019. у 4:15 PST

Podsećanja radi, ovo nije prva tužba za plagijat koju su dobile Kendal i Kajli Džener.

Modna kuća “Island Company” je 2015. godine tužila sestre Džener, jer su kopirale njihov prepoznatljiv slogan u promociji svog modnog brenda.

Tako se u tužbi navodi da su sestre Kendal i Kajli Džener kopirale slogan za svoju liniju majica iz 2012. godine koje su kreirale uz pomoć modne linije “PacSun”.

Kendal i Kajli Džener o tužbama za plagijat ne govore javno

“Daj otkaz. Kupi kartu. Nabaci boju. Zaljubi se. Nikad se ne vraćaj”. Ovo je bio prepoznatljiv slogan modnog brenda “Island Company”.

Njega su, prema tužbi, sestre Džener preinačile u slogan “Napusti sve. Zaljubi se. Nikada se ne vraćaj”.

Ovaj slogan je postao zaštitni znak brenda “Island Company” od 2005. godine, a u tužbi se tražilo da sestre Džener i “PacSun” povuku spornu liniju iz prodaje. Tražena je puna nadoknada nastale štete.

Mali kuriozitet je i činjenica da su sestre navikle na tužbe i da bez pardona nastavljaju da prave iste prekršaje.

Kendal Džener je na primer učestvovala u najvećoj prevari u istoriji muzičkih festivala, za šta je dobila 250.000 dolara. Ona i sestra Kajli tužene su jer su u svojoj modnoj liniji neovlašćeno iskoristile slike repera 2Paca.

Sestre su se izvinile i platile odštetu, a nešto kasnije Kendal je tužila za deset miliona dolara jednu kompaniju koja je neovlašćeno koristila njene slike da bi reklamirala lasersko uklanjanje ožiljaka.

Tako da ni ova tužba i odšteta koju traži gorepomenuta kompanija neće biti posebno težak problem za njih dve.

Sestre Kendal i Kajli Džener vrlo dobro "plivaju" kroz finansije, tako da im tužbe i milioni dolara odštete nisu pretnja.

hellomagazin.rs Guliver/Getty